Geçtiğimiz yıllarda Adaya kruvaziyer gemiler aracılığı ile gelen turistlerin turizm firmalarının cazibesi haline gelen Bozcaada’yı aynı devamlılıkla ziyaret etmeleri bekleniyor.
 
Üzerinde birçok konaklama, yemek, eğlence seçenekleri bulunan; yüksek hizmet standartlarına sahip; programlanmış belirli rotalarda turistik amaçlı olarak çalışan yolcu gemisi olan Kruvaziyer gemilerden bir tanesi geçtiğimiz günlerde Bozcaada’ya geldi.
Intercruises Türkiye organizasyonunda, 343 Alman yolcu ve 279 mürettebatı ile İzmir'den gelen MS Europa yolcu gemisi, Bozcaada açıklarına sabah 08:00’de demirledikten sonra yolcularını botlarla kıyıya taşıyarak Ada’nın güzelliklerini gezdirdi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, “Turizmde, Yunan Adaları ile yarışacağımız günler pek yakında. Incoming, Türkiye turizmi ve ülke ekonomisi için olmazsa olmazdır” dedi.
 
Kruvaziyer ne demek?
Kruvaziyer gemi, üzerinde birçok konaklama, yemek, eğlence seçenekleri bulunan; yüksek hizmet standartlarına sahip; programlanmış belirli rotalarda turistik amaçlı olarak çalışan yolcu gemileridir. Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği'nin tanımı ile; derin sularda en az iki gün kalabilecek, en az 100 yolcu kapasiteli olmaları gerekmektedir.
Deniz, kum ve güneşe bağlı klasik turizmden bıkan insanların alternatif arayışlarından biri de Kruvaziyer turizmidir. Bu yolculuk turistin aradığı konforlu, güvenli, alternatifli güzergah seçmelerine olanak sağlar. 4-5 yıldızlı yüzen otele benzeyen gemilerde, eğlence, alış-veriş merkezi, balkonlu kamaralar, bar, casino, restoran hizmeti, okuma, dinlenme, spor ve terapi merkezleri, tiyatro, kütüphane, konferans salonu, uydu haberleşmesi gibi hizmetler bulunur. Yüzen şehre benzeyen gemilerde kendilerine ait günlük yayınlanan gazete ve dergileri bulunabilir.
Hasan Sami Er