Doğan Biga fuarına katılacak olan Diyarbakırlı Noyan Atilla Demiray’ı Biga’ya davet etti davet üzerine Biga’ya gelen Diyarbakırlı Noyan Atilla Demiray Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın mayıs ayı toplantısında da konuşma yaptı.

ÇOCUK MESLEK ATÖLYESİ KURULMASINI TALEP ETTİ
Biga Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Biga TSO Meclis Başkanı Melih Akyıl'ın başkanlığında gerçekleşti. Biga TSO Başkanı Şadan Doğan'ın daveti üzerine Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Noyan Atilla Demiray, birleşimde bir konuşma gerçekleştirdi. Atilla'nın konuşması mecliste güzel anlar yaşattı. Çocuk meslek atölyesi kurulmasını talep eden Demiray, projesini hazırlaması istenirken, sonbaharda yapılması planlanan Biga Fuarı'nda da ücretsiz stant açması için Şadan Doğan'dan teklif geldi. Okulunda depremzede çocuklar için gönüllü bir projede yer aldığını belirten Demiray'a meclis üyeleri tarafından maddi destek sağlandı. Toplantıya izleyici olarak katılan Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve Biga TSO Başkanı Şadan Doğan tarafından Noyan Atilla'ya hediye verildi. Çiftçilikle uğraştığını belirten Demiray, büyüyünce Tarım Bakanı olmak istediğini ifade etti. Biga TSO Başkanı Şadan Doğan da meclis üyelerine hitaben konuşmak üzere kürsüye çıktığında; "Atilla bey ile geçen meclis toplantısında sohbet ederken meclise davet ettim. Kendisi de bir sunum yapmak istediğini söyledi. Kendisine teşekkür ederiz. Yolun açık olsun Atilla. Çok hoşuma gitti. İnşallah diğer meclislerde de görüşürüz" dedi. Noyan Atilla Demiray ise konuşmasında şunları söyledi: " Diyarbakırlı Ekrem Ergün ilkokulu 4.sınıf öğrencisiyim. Burada olmak güzel Şadan Doğan’a teşekkür ederim. Ben de ticaret yapıyorum. Civciv alıyorum ve onlar büyüyüp tavuk olduklarında yumurtalarını satıyorum. Köyde yaşlılara el arabasıyla tatlı su taşıyorum ve bu şekilde para kazanıyorum. Büyüdüğümde ziraat mühendisi olmak istiyorum. Çünkü tarım yapmayı seviyorum. İlgi alanlarım arasında siyasette var ama yaşım henüz küçük olduğu için ona zaman var. Herşey yolunda giderse tarım bakanı olabilirim. Hayat çocuklar için de zor. Bir hamburger 100 Lira, dondurma 20 Lira, bilgisayar 20.000 Lira, bisiklet 7000 lira ekmek 10 lira. Ne yaparsak yapalım paramız yetmiyor. Ben tablet almak için 2 yıl köyde çalıştım ve ancak istediğim tableti alabildim. Şimdi sıra bilgisayara geldi. Ortaokula geçeceğim ve güzel bir bilgisayar ihtiyacım var. Kazandığım para belli. Para biriktiriyorum zam geliyor. Sadece ben değil bütün arkadaşlarım bu problemleri yaşıyor. Küçük olduğumuz için kimse bize fazla maaş vermiyor. Yani her şeyin bizde farkındayız."

FIRSAT VERİRSENİZ ÇOCUKLARIN GÜCÜNÜ SİZDE GÖRÜRSÜNÜZ
Erasmus programı ile Avrupa’ya bir okula gittiklerini belirten Noyan, oradaki deneyimini de aktararak çocuk atölyesi kurulmasını talep eti. Noyan konuşmasında şu ifadelere yer verdi. "Orada çocuklar çok mutluydu. Bellliki hayatları bizden kolay geçiyor. Orada çocuklara dürüst davranıyorlar. Ama burada bize kimse dürüst davranmıyor. Her şey çok güzel olacak diyorlar ama olmuyor. Sizlerden istediğim bir şey var. Bize Çocuk Meslek Atölyeleri kurun. Bazı meslek sahipleri bize meslek öğretsin. Bir şeyler yapalım, yaptıklarımızı satalım ve kendimize gelir elde edelim. Örneğin Bizde sizinle fuarlara çıkalım ve bizimde söz hakkımız olsun. Ne yazıkki her çocuk benim kadar şanslı değil. Fırsat verirseniz çocukların gücünü sizde görürsünüz. Okulda kurulan çedes projesi gönüllü üyesiyim. Çedes’te depremzede çocuklara yardım topluyoruz. Buraya bir kumbara bırakacağım. Sizlerde o kumbaraya azda olsa destek olursanız çok sevinirim. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. Başka bir zamanda yine görüşmek dileğiyle" diye konuştu.
Murat Çağlayan