Kredi için Başkan Gökhan’a yetki verildi
Çanakkale Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı önceki gün gerçekleştirildi.

Temmuz ayının başında yapılan Belediye Meclisi’nin ardından tatile giren meclis Başkan Gökhan’a  acil yetki verilmesi için toplandı.  Gerçekleşen Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda Güzelyalı-Dardanos Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı için İller Bankası’ndan ek kredi kullanılması ve AKSA Doğalgaz Dağıtım A.Ş’nin Genel Kurul toplantısına katılmak üzere Belediye Başkanı’na yetki verildi. Gündem dışı konuşan Başkan Gökhan yatırımlardan da bahsederek, Sarıçay’ın durumu, dere yataklarının ıslahı, Güzelyalı ve Dardanos Arıtma Suyu konularında atılacak adımları da anlattı.

Toplantıda gündem dışı konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile görüşmesinin detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Başkan Gökhan yapılan ikili görüşmenin ardından “Bu kredi ile ilgili de olmak üzere Ankara’da Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Bülent Turan’ı ziyarete gittik. Onunla beraber Çanakkale’deki bazı yatırımlar ile ilgili bilgiler verdik. O bağlamda destek talebinde bulunduk.  İlbank yatırım değerlendirmesi ve kredi ile ilgili bir talebimiz olmuştu. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne gittik. O arıtma tesisi devam ediyor biliyorsunuz. Onun bir kaynak sıkıntısı vardı. Onunla ilgili görüştük.  Burada yine Sarıçay değil, dereleri ile ilgili ıslah çalışmaları sürüyordu, fakat kaynak bittiği için 2 milyonluk bir kaynak aktarılması gerekiyordu. Bizimle alakalı değil ama istedik çünkü müteahhittin işini bitirmesi lazım çünkü orası bizim için öneli.  Bir de Cezaevinin karşısındaki dere yatağının tamamlanması lazım. Çünkü su birikiyor ve bu birikimlerde sivrisinek ve karasinek üretiyor. Bunlarla ilgili destek istedik” dedi.
“KÜTÜPHANE PROJESİ DEĞİŞEBİLİR”
Geçtiğimiz yıl yıkımı gerçekleştirilen ve akıbetinde herhangi bir gelişme olmayan kütüphanenin de Ankara ziyaretinde görüşüldüğünü belirten Başkan Gökhan, projenin değişme ihtimalinin olduğunu söyledi. Gökhan “ Sosyal Konutlar ve kütüphane projelerinin ne olduğu süreçleri ile ilgili taleplerimiz oldu.  Sosyal konutlar ile ilgili de bir gelişme oldu. Bakanlığa hazırladığımız raporları sunduk.  Bu konu ile ilgili bir değerlendirme yapmak için Çevre İl Müdürlüğü bizimle temasa geçti.  Sosyal konutlarda da bir ilerleme olacağını düşünüyorum.  Kütüphanenin de farklı bir yatırım noktasına doğru gittiği söylendi. Yani, kütüphanenin belki yapılmayacağını, onun yerine bir başka kültürel faaliyet alanının yapılabileceği konuşuldu” diye konuştu.
“BİR AN ÖNCE YATIRIMLARI TAMAMLAMAMIZ LAZIM”
Çanakkale’de devam eden ve tamamlanamayan yatırımların gecikmeye bağlı olarak yaşadığı maliyet sorunlarına da değinen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Beş yılda üst üste çok ciddi gelişmeler oldu. Üst üste 5 tane seçim geçirdik.  Arada bir darbe teşebbüsü yaşadık. Nerdeyse her 6 aydan daha kısa sürede seçim yaşadık.  Bu süreçte ortak projeler ile ortak bir diyalog kurulamamıştı.  Seçim süreçleri geride kalmış durumda olağanüstü hal olmazsa 4,5 yıl daha seçim olmayacak.  Bunun yanı sıra biliyorsunuz ekonomik sıkıntılar var. Hem devletin, hem belediyenin hem de halkın sıkıntısı var. Dolayısı ile yatırımlarımızı tamamlamamız lazım.  Her kalan yatırım yeni maliyetleri bindiriyor. Enflasyon bazında maliyetleri artıyor ve bunların bir an önce sonuçlanmasında yarar var.  Bu konulardaki görüşmelerimizde hem Ankara’da hem burada hemfikir olduk.  Bundan sonraki süreçte yatırımlarla ilgili, kent halkının esenliği ile ilgili bu süreçte işbirliği yapmamız gerektiğine ve Ankara’da Vekilimizin burada da bizim bu işleri takip etmemizi teyit ettik. Ben kendisine çok teşekkür ederim. Çünkü konuştuklarımızın bir bölümü oldu.  Hatta fazlası bile oldu. Bize teminat mektubu geldi. O da konu olmuştu geldi.  10 bin TL’lik teminat mektubumuz var yeni herhangi bir kurumdan kredi alabiliriz” dedi.

“SARIÇAY İÇİN DSİ DE BİZİMLE AYNI FİKİRDE”

Sarıçay problemine de ziyarette değindiklerini aktaran Başkan Ülgür Gökhan “Sarıçay konusunu da konuştuk. Fakat o Sarıçay konusu bir zaman alacak.  Onun önceden bir taslağının olması gerektiğini Genel Müdür ile görüştük. Bu taslak üzerinde yatırımların gerçekleşmesini görüştük. Şu anda  sıkıntılar olduğu için hızlı el atılmayabilir. Ama kabul gördü, bizim düşündüklerimizi onlar da düşünüyorlar.  Çayın ağzına mendirek yapılmasından tutun da, çayın sonlarına doğru olan düzenlenmeleri onlar da biliyorlar. Küçük bir ödenekle önümüzdeki yıl başlar diye düşünüyorum. Bu konuları Bülent Turan Beyle de konuştuk. Dolayısı ile İktidar Partisinin de bu konuları bilmesi önemli.  Dolayısı ile ummuyorum ki önümüzdeki dönemde güzel bir işbirliği sağlanacağına inanıyorum.  Siyaset zamanı geldiğinde de siyaset yapacağız” diye konuştu.   

“ÖNCELİKLİ OLAN ARITMA SUYU KAYNAK SORUNU ÇÖZÜLMÜŞTÜR”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ardından söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Esra Yüksel ise yaptığı açıklamasında “Bugün meclisimiz olağanüstü toplanmıştır. Kısıtlı bir gündemle başkanımıza iki tane yetki vereceğiz.  Bunlardan bir olarak da bir gelişmenin sonucu olarak bu günü anlamlı kılıyor.  Biliyorsunuz, Güzelyalı ve Dardanos Atıksu arıtma tesisi tamamlanamamıştı ve buna ek ödenek ihtiyacı vardı.  Doğalgazın bile geldiği bu güzel bölgemizde, fosseptik çukurları ve kanalizasyon sorunları ile hep birlikte şikayetçiydik.  Bununla beraber şehrin öncelikli birçok sorunu Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’ın Ankara’ya, AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Bülent Turan’a yaptığı ziyaret sonucu ele alınmıştı. Öncelikli olan Arıtma Suyu kaynak sorunu çözülmüştür.  Bugün itibari ile Başkanımıza vereceğimiz yetki ile bu gelir İller Bankasından kaynaklanacak ve tesis tamamlanma sürecine girecektir” dedi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Ankara ziyareti öncesi AK Parti Belediye Meclis grubunu kabul ettiği ziyareti de hatırlatan ve bir anısını paylaşan Yüksel, “Geçen haftalarda AK Parti Grubu olarak Belediye Başkanımızı ziyaret ettiğimizde  sohbet sırasında Belediye Başkanımız Ülgür Bey ‘Yarın sabah Ankara’ya gidiyorum. Bülent Turan ile Randevum var.  Güzelyalı Dardanos Atık Su Arıtma Tesisi başta olmak üzere bir çok  konuda destek isteyeceğim’ demişti.  Ben de kendisine bu diyalogdan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade edip ‘Başkanım yarın uçak çok erken. Çanakkale için gereken hizmeti yada çözüm gerektiren bir konuda destek istediğinizde Vekilimiz bunu değerlendirecek  ve aciliyete göre çözüm iradesi kullanacak. Belki de siz gece uçağı ile geç vakitte Çanakkale’ye dönmeden  müjdesi sizden önce gelecektir’ demiştim.  Bu iddialı ifademin gerçekleşmiş olmasından da ayrıca mutluyum. Yine önceki gün Grup Başkan Vekili ve Milletvekilimiz Bülent Turan ve Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek ile beraber başkanımıza İade-i ziyarette bulunduk.  Basında da yoğun şekilde detayları yer alan bu görüşmede, iki başkan da şehrimiz için, şehre hizmet için diyalogları açık tutmada samimi niyet belli etti.  Bu iklimin şehre hizmet noktasında hayırlı olacağına inanıyorum.  AK Partide siyaset hizmet için yapılır.  Parti ayrımı yapmaksızın milletin derdi AK Partinin derdidir. ‘ Aynası iştir kişinin’ lafından yola çıkarak 16 yıl boyunca yaptığımız devasa yatırımlar yapacaklarımıza da ışık tutmaktadır.  Dolayısı ile bundan sonra da polemiğe, şova, algı yaratılarak gerginleştirilmiş siyasete hizmet etmeden, samimiyet ile Çanakkale’mizin ihtiyaçları için diyalog konusunda biz AK Parti Meclis grubu da vekilimizin de dediği gibi uzatılan eli havada bırakmayacağız” Dedi.

Olağanüstü toplanan, Çanakkale Belediye Meclisi’nde; Güzelyalı-Dardanos Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı için İller Bankası’ndan ek kredi kullanılması ve AKSA Doğalgaz Dağıtım A.Ş’nin Genel Kurul toplantısına katılmak üzere Belediye Başkanı’na yetki verilmesi görüşüldü. Yapılan görüşmelerin ardından yapılan oylama sonucunda Oy birliği ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a iki madde ile ilgili yetki verildi.

Altuğ Acer