Adada kamp engeli
Bozcaada’da bu yaz mevsiminde alınan bir yığın yeni kararın ardından, bir hamle de Gökçeada Kaymakamlığından geldi. Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada’da Kaymakamlık tarafından ada genelinde kamp alanları dışında vatandaşların çadır kurması yasaklandı.  Kaymakamlığın açıklamasında, çadır kurma yasağına uymayan vatandaşlara kişi başı 320 TL para cezası uygulanacağı bildirildi.
Türkiye'nin en batı noktası olan ve 2011 yılında dünyanın ilk “Cittaslow” adası unvanı alan, en büyük ada Gökçeada’da kamp alanları dışında vatandaşların çadır kurmasına yasak geldi.
 Gökçeada Kaymakamlığı adada kamp alanları dışında bireysel kamp yapmayı yasakladı.  Çadır kurma yasağına uymayan vatandaşlara kişi başı 320 TL para cezası uygulanacağı bildirildi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Gökçeada Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın, “Merkezi anlamda bir karar alındı. Bu bir yasadır ve herkesin uygulaması gerekir. Kamp çadırı olarak ayrılan bölgelerimizin dışında, gelişigüzel, her yere çadır kurulamayacak. Çadırlar için çok güzel tesislerimiz var. Kampçılar, bu noktalarda çok rahat çadırlarını kurabilirler.   Kaymakamlığın kararı var, geçtiğimiz sene her yerde çadır kurulabiliyordu. Elektriğin suyun olmadığı ıssız bölgelerde kurulan çadırların arkasından temizlik sorunu da oluyordu. Ayrıca, adalar stratejik bölgelerdir. Bu konuda da sıkıntılar olabilir. Kontrol altında olmak zorunda.   Bu stratejik noktalarda çadır kurulunca bunun denetimlerini, güvenlik anlamında sıkıntılar oluyor. Herkes iyi niyetli olmak durumunda ama herkesi iyi niyetli kabul edemeyiz. Çadır kurmak yasak değil,  çadır alanı olarak gösterdiğimiz çok fazla koyumuz var, tesisimiz var, buralarda kurulabilir” dedi.

Özel Haber: Dilek Akşen