Koçer, kadın, engelli, çiftçi, yaşlı, emekli demeden herkes için hayati önem taşıyan 14 Mayıs seçimlerinde toplumun tüm kesimlerine dokunmaya çalıştıklarını ifade etti. Seçim tahmininde de bulunan Koçer Millet İttifakının Çanakkale’de 3 milletvekili çıkaracaklarını söyledi.

“ARTIK SEÇİM PROPAGANDA DÖNEMİ BAŞLADI”
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanı Sabiha Güler Koçer seçim sürecini Boğaz medya sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan “Seçime Doğru” programında değerlendirdi. 14 Mayısta seçmenin önüne gelecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği sandığında seçmenlerin tarihi bir karar vereceğinin altını çizen Koçer seçim çalışmalarına başladıklarını ve Millet ittifakı olarak seçim çalışmalarında toplumun tüm kesimlerine dokunarak onların sorunlarını birebir dinleyeceklerini ifade etti. Koçer değerlendirmesine seçim çalışmaları ile ilgili bilgiler vererek başladı. Koçer açıklamasında “Millet İttifakı'nın tüm bileşenleri olarak bir program yaptık. İlçe başkanlarının, ilçelerin ve adaylarımızın da uygun zamanlarının olduğu bir program yaptık. Bu arada geçmiş dönemde çalışan partimize ve Millet İttifakı'nın diğer bileşenlerine de emekleri geçmiş arkadaşlarımızı da bu programlarımıza dahil ettik. Şu anda biliyorsunuz ramazan ayındayız. Bu yüzden biz de program kapsamında gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizi genellikle iftar saatlerine yakın yapmaya çalışıyoruz. Daha önceki saatlerdeki çalışmalar çok verimli olmuyor. Çünkü vatandaşlarımız çalışıyorlar. Oruç tutanlar evden çıkamayabiliyor, hanımlar ev işleri ile uğraşıyor.  Dolayısıyla bizde programlarımızı akşam saatlerinde yapmaya çalışıyoruz. Millet İttifakında bulunan İl Başkanları ve Milletvekilleri adaylarımızla  bir araya gelerek bir program yaptık. Sağlık veya olağanüstü bir durum olmadığı sürece programlarımıza devam edeceğiz. Artık Propaganda dönemi başladı ve miting dönemleri başlayacak.  o zaman da tüm liderlerimizle ve adaylarımızla sahada olacağız” dedi.

“TÜM VAADLERİMİZ VATANDAŞLARIMIZIN VE ÜLKEMİZİN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN”
Kısa süre önce CHP Hukuk ve seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale milletvekili Muharrem Erkek’ in büyük Truva otelinde düzenlediği basın toplantısında Millet ittifakını oluşturan siyasi partilerin ortak mutabakatı ile yazılan “ İktidarımızın İlk 100 Gününde Yapacaklarımız” broşüründe yer alan çalışmalar ile ilgili bilgilerde veren Koçer açıklamasında “Biliyorsunuz bizim 1,5 seneden beri ortaklaşa yaptığımız ve ortak mutabakat metnimiz var. Ortak mutabakat metninde de zaten bu 100 günlük planlamalar, yapılacaklarla ilgili bölümler var. Bu 100 günlük içerisinde çift maaş meselesi, engelliler,  emekliler, tarım işçileri, EYT' liler hepsiyle ilgili düzenlemeler yapıldı. Bu ortak mutabakat metnini hazırlayan sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin yürütme organları olmadı, 6’lı masanın tüm yöneticileri bir araya gelip, gerçekten olması gereken bir mutabakat metnine imza attılar. “14 Mayıs’taki seçimler özellikle kadınlarımız için bir ölüm kalım meselesi. Yani seçmen özellikle kadınlar İstanbul Sözleşmesi'ni b ısrarla diretiyoruz, ‘İstanbul Sözleşmesi kabul edilmeli’ diyoruz, diretiyoruz.  İl Başkanlığı yapan bir kadın olarak kadınların seçme ve seçilme hakkı, kadınların özgürlükleri benim için önemsediğim bir konu çünkü toplumun gelişmişliği kadınların ne kadar çok sahada olmasıyla aslında bağlantılıdır. Kadınlar ne kadar çok kadın iş sahibiyse, çalışıyorsa ve okuyorsa üretiyorsa o toplum o kadar ileridir. Engelliler için, tarım işçiler için, çiftçiler için, tarımda denizcilikte,  emeklilikte aklımıza gelen her konuda gerçekten insanca yaşamamız gerektiğini düşünen her aydın insanın geleceğiniz olan, çocuklarımızın rahat bir dünyada, bir Türkiye'de yaşamaları için bize oy vermelerini istiyoruz.  Çünkü biz adaletten yanayız, haksızlığa karşıyız, her zaman emeğe saygılıyız.  Kadınlarımızı her alanda, sahada yanımızda görmek istiyoruz. İşçilerimize, çiftçilerimize, emeklilerimize kısacası toplumun her kesimine dokunuyoruz. Çünkü herkes bizim için değerli. Biz insana insan olduğu için yaklaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“YEŞİM KARADAĞ’IDA MECLİSİ GÖNDERECEĞİZ”
CHP İl Başkanı Sabiha Güler Koçer, 14 Mayıs seçilerinin Çanakkale sonuçları ile ilgilide iddialı konuşarak “Bizim hedefimiz üç milletvekili çıkartmak. Bilindiği gibi  birinci ve ikinci  sıradaki milletvekillerimiz Cumhuriyet Halk Partisi'nden gelen, yani Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönetiminde olan ve  kinci sıra adayımız zaten milletvekilimiz şu anda. Üçüncü sıradaki adayımız Gelecek Partisi’nden Yeşim Karadağ.  Yeşim Karadağ da daha önce il başkanlığı ve iki defa milletvekili adaylığı yapmış. Deneyimli bir arkadaşımız ve dolayısıyla bazı bölgelerde özellikle,  Cumhuriyet Halk Partisi Her zaman karşılık bulmayacağını düşündüğümüz bölgeler de Yeşim Karadağ’a çok olumlu bakıyor.  Biz de Yeşim Karadağ’ın o bölgelerde çalışmasını düşünüyoruz.  Kendisi de Eceabatlı ve Eceabat başta olmak üzere kırsal bölgelerde Yeşim Karadağ’ın Çalışmaları ile üçüncü Milletvekilini hedefliyoruz.  En Az üç milletvekili mottosu ile çıktığımız bu yolda gücümüzün yettiği kadar çalışacağız” dedi.

Tecrübemizle Desteklerimizi Sunuyoruz
Koçer son olarak seçimlerin en kritik noktası olan sandık güvenliği konusunda da açıklama yaparak “Sandık asil listeler ve yedekler belirlendi ve atandı. 6’lı masadaki tüm paydaşlarımızla birlikte şöyle bir çalışma yaptık. Çanakkale merkezde yapılacak sandık eğitimlerinde diğer partideki arkadaşlarımız, yöneticilerimiz üyelerimiz de eğitimlere katılıp bu eğitimlerden faydalanıyorlar. Çünkü İYİ Parti haricinde diğer hiçbir partimiz daha önce hiçbir seçime girmedi. Dolayısıyla bu konuyla ilgili materyal eksiklikleri olabilir.  Biz de bu bileşenlerin bir partisi olarak onlara her konuda desteğimizi sunuyoruz” dedi.

Ogün İnal