Çanakkale’de ilk olarak Esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Oğan ardından Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti. Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ardından Zafer Partisi Çanakkale Milletvekili aday tanıtımı törenine katıldı.

ÇANAKKALE’Yİ GEZİNCE UMUDUM DAHA DA ARTTI
ATA İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan Çanakkale’ye geldi. önce esnaf ziyareti gerçekleştiren Oğan ardından Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti. Oğan ziyaretlerin ardından Zafer Partisi Çanakkale milletvekili Aday tanıtım Toplantısına katıldı. Oğan burada yaptığı konuşmada Ata İttifakının Çanakkale’de önemli bir oy alacağını ifade etti. Oğan konuşmasında şunları söyledi. “Çanakkale’yi çok iyi gördüm ve sizler de Çanakkale’de çok güzel bir ekip olmuşsunuz.  Çanakkale halkı ile kucaklaşmış, Çanakkale halkının sevgisini kazanmışsınız.  ATA İttifakını oluşturan başta Zafer Partimiz olmak üzere, diğer tüm bileşenlerimiz Çanakkale’deki durumu görünce zaten ümitliydik ama bu ümit çok daha fazla arttı.  Biz acaba belli ilerde zorlanır mıyız diye düşünürken, gördüm ki biz Çanakkale’de çok daha iyi bir noktadayız bunlar da tabi ki siz il ve ilçe teşkilatlarımızın sayesinde.  O yüzden de buraya gelirken esnaf ziyaretleri gerçekleştirirken, biz yılların siyasetçisiyiz ve vatandaşlarımızın, esnafların yüzüne baktığımızda bizi ve teşkilatlarımızı nasıl kabul ettiğini anlayabiliyoruz.  Çanakkalelilerin ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayını bağrına bastığını görüyoruz bütün bunlar sizlerin sayesinde.  Bu yüzden teşkilatımıza tek tek teşekkür ediyor ve kutluyorum, Ümit Özdağ hocamla biz bu yola çıktığımızda bütün Türkiye’yi gezme kararı aldık. 13 uçağımız olmadığı için işbirliği yapma kararı aldık. İş bölümünün gereği bugün ben burada sizin huzurunuzdayım. Sayın Özdağ ise İstanbul’da çalışmalarına devam ediyor Sayın Özdağ Çanakkale’den yüksek bir netice beklediğini ifade etti. Aynı neticenin sadece Milletvekili seçimlerinde değil Cumhurbaşkanlığında da olacağı kanaatindeyim. Biz Türkiye’de yeni bir ekibiz. Yıpranmış yüzler bizde yok. ATA İttifakı olarak yerelde adaylarımıza baktığımızda, hepsinin pırıl pırıl üzerinde leke olmayan adaylarımızın olduğunu görüyorum. Bir oy Zafer Partisi’ne bir oy da Sinan Oğan’a. Bir oy ATA ittifakına bir oy Sinan Oğan’a. Zaman zaman televizyon ambargolarıyla karşılaşıyoruz. Ama hiç önemli değil. Biz Ümit bey ile İstanbul’da broşür bile dağıttık” dedi.

SIĞINMACILARI ÜLKEDEN GÖNDERECEĞİZ
Konuşmasının devamında 14 Mayıs Seçimleri öncesinde ulusal televizyonların ambargosu ile karşı karşıya kaldıkların ı ifade eden Oğan cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda sığınmacıları evlerine gönderecekleri vaadini yineleyerek şunları söyledi. “Bugün burada bir şeyin daha altını çizmem lazım. Çanakkale yerel basınının ilgisi için teşekkür ederim. Çanakkale yerel basını üzerindeki baskıyı atabilmiştir. Çanakkale yerel basını ulusal medya kartelleri gibi boyun eğmemiştir. Değerli arkadaşlar ben burada size politikalarımızı uzun uzun anlatmayacağım. Çünkü Çanakkale ile İstanbul arası uzun bir mesafe değil. Ayın 16’sında Marmara İstanbul Halkalı bölgesi aday tanıtım toplantısı yapacağız. Adaylarımızı tanıtacağız, projelerimizi konuşacağız. Bizim en önemli vaatlerimizden birisi Türkiye’de 13 milyona ulaşmış sığınmacıların gönderilmesi olacak. Biz diyoruz ki gerekirse zorla da olsa göndereceğiz. Cumhurbaşkanları adayları içerisinde Türkiye’nin son 20 yılında sayın Erdoğan, sayın Kılıçdaroğlu ve sayın İnce vardı. Tahterevalli gibi birisi bir tarafa diğer taraftaydı. Bir tek Sinan Oğan köhne siyaset temsilcisi değil aydınlık siyasetin temsilcisidir. Sayın İnce, Kılıçdaroğlu ve Erdoğan’dan randevu talep ettiğimde bazıları acaba ne oluyor diye düşünmeye başladılar. Ortada bir sorun var ve biz bu sorunu konuşarak çözmeliyiz. Biz cumhurbaşkanı adayları olarak konuşabilmeliyiz ki toplum da konuşabilsin. Türkiye’nin artık kamplaşmaya, birbirini kırmaya tahammülü kalmamıştır. Biz çok temiz bir dil kullanacağız, biz teröriste terörist diyeceğiz o ayrı bir konu. Bırakın onlar çamurun içinde debelenip dursunlar. Biz tolumun her katmanına ulaşabilirsek, insanların elini sıkabilirsek kazanabiliriz çünkü biz doğru yerde buluyoruz, doğru şeyler söylüyoruz, geçmişimizde karanlık tek bir nokta yok” dedi. İnanıyorum ki her şey bize karşı. Parasal imkânlar bize karşı, devlet imkanları bize karşı, ulusal kartel medya bize karşı ama bizim onlardan bir farkımız, avantajımız var. Onları sabahtan akşama kadar medya gösterse de yeni ne gösterecekler? Anketlere dün baktım. Oyunu istikrarlı bir şekilde arttıran tek aday benim. Bunun yerelde de parlamento seçimlerinde de yansımaları göreceğiz. Bu seçimlerde sürpriz bekliyorum” dedi.
Yapılan Konuşmaların ardından aday tanıtımına geçildi. Zafer Partisi ve ADA İttifakının Çanakkale Milletvekili Adaylarını tek tek sahneye çağıran Sinan Oğan, tanıtımını gerçekleştirerek seçimlerde başarılar diledi.  
 
Ogün İnal