EMITT Fuarına Çanakkale’de bulunan oteller turizm acenteleri, Turizmciler ve bazı kamu kurumları’ da katıldı

TÜRKİYE’NİN BACASIZ SANAYİSİ EMİTT FURARINDA BİRARAYA GELDİ
EMITT fuarı 26. Kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. EMITT Fuarı’nın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Sururi Çorabatır katıldı. Çanakkale’den de Turizmcilerin yanı sıra Belediyeler ve bazı kuruluşlar Çanakkale’nin tanıtımına katkı sağladı. 
EMITT Fuarı standında yerini alan Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırıcımlar Derneği (ÇATOD) de Çanakkale’nin tanıtımına yaptığı çalışmalar ile önemli katkı sağlıyor. ÇATOD Başkanı Nilgün Gökser, EMITT Fuarı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Fuar, tüm paydaşlara yeni iş ve işbirliği fırsatları sağlayan değerli bir iş platformudur. ÇATOD olarak bu sene de EMITT fuarında yerimizi aldık. Çanakkale Valiliği’mizin desteği ile onların himayesinde diğer önemli STK’larımız ile birlikte şehrimizi en güzel şekilde fuar katılımcılarına tanıtıyor olacağız. Çanakkale standı tüm fuar boyunca yoğun bir ilginin odağı olmasını bekliyoruz. Üyelerimiz hem Valiliğimiz stant alanında hem de dört gün boyunca tüm fuar alanlarında B2B görüşmeler gerçekleştirecekler. Çanakkale Valimiz Sayın İlhami Aktaş’a şehrimiz turizmine verdiği desteklerden ve katkılardan dolayı teşekkür ederiz”

TARİHİ ALAN BAŞKANLIĞI GELİBOLU YARIMADASI SAVAŞ ALANLARININ TANITIMINI YAPTI
EMITT Fuarına katılan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, 1.Dünya savaşının en kanlı ve büyük savaşının yaşandığı ve Dünya’nın en çok ziyaret edilen Açıkhava müzesi olan Gelibolu Yarımadasında savaş alanları ve kaleleri ile Çanakkale’nin tanıtımına katkı sağlıyor.  Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı geçtiğimiz ay yapımı tamamlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile açılışı gerçekleştirilen Seddülbahir Kalesinin ihtişamı ile fuara “Boğaz'ın Gazi Muhafızı Seddülbahir Kalesi” teması ile katılım sağladı.  8. Salon 8371 numaralı alanda yerini alan Tarihi Alan Başkanlığının standını ziyaret eden turizmcilere Hem Seddülbahir Kalesi hem de tarihi alanın diğer alanındaki gezilecek yerler ve şühedanın bastığı topraklar hakkında bilgiler verildi.

FUARDA BELEDİYE TANITIM STANDLARI DA ÇANAKAKLE’NİN TANITIMA ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR
EMITT Fuarımda Çanakkale merkez ilçe ve belde belediyeleri de önemli tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdi. Fuara katılan Belediyelerden bir tanesi de Bayramiç Belediyesi oldu. Mehmet Akif Ersoy’un çocukluğunun geçtiği Bayramiç İlçesi ve Homeros’un İlayda’sında İDA dağları olarak geçen Kazdağlarının yanı sıra İlçenin coğrafi işaretli ürünleri de tanıtıldı. Bayramiç’in yanı sıra Çanakkale’nin Turizm Beldesi olan ve son yıllarda yıldızı parlayan Geyikli Belediyesi de stant açarak, tarihi, doğası ve turizm çalışmaları hakkında ziyaretçilere bilgiler verdiler.

ÇARO STANDINDA YOĞUN TANITIM FAALİYETİ YAPILDI
EMİTT fuarında stan açan başka bir oda ise kısa adı ÇARO olan Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası oldu yerini aldı. EMİTT fuarında açtıkları stand da Fuarı’nda hem Balıkesir hem de Çanakkale’yi tanıttı. Dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan EMITT’te yerini alan ÇARO, birçok turizm projesini yürüttükleri Balıkesir ve Çanakkale ortaklığındaki Turizm alanlarını ziyaretçilere aktardı, Troas Kültür Yolu başta olmak üzere ÇARO’nun hem Balıkesir hem de Çanakkale’de yürüttüğü turizm çalışmaları hakkında ziyaretçilere bilgiler verildi.

Murat Çağlayan