Çanakkale Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği ekipleri Çanakkale’de Kaçakçılık suçlarına yönelik olarak yapılan çalışmalar sonucunda ; H.Ç. isimli şahsın işyerinde yapılan adli arama neticesinde toplamda; 7460 dal (adet) doldurma sigara ve 279 adet gümrük kaçağı sigara sarma kâğıdına mahkeme kararına istinaden el konuldu. Şüpheli H.Ç. isimli şahıs 5607 SKM suçundan şüpheli ifadesi sonrasında Savcılık talimatı ile KOM Şube müdürlüğünden serbest bırakıldı.
Çanakkale KOM Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği ekiplerinin bir başka operasyonunda E.S.T  isimli şahsın işyerinde yapılan arama sonucunda da  toplamda 8 adet gümrük kaçağı elektronik sigara likitine, 9 paket gümrük kaçağı sigara sarma kâğıdına ve 7020 dal (adet) doldurma sigaraya mahkeme kararına istinaden el konuldu. Şüpheli E.S.T. isimli şahıs 5607 SKM suçundan şüpheli ifadesi sonrasında Savcılık talimatına serbest bırakıldı.
KOM Şube Müdürlüğümüz Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği ekipleri başka bir operasyonda da olarak O.G  isimli şahsın işyerinde yapılan aramada 580 dal doldurulmuş sigara ve 133 adet gümrük kaçağı sigara sarma kağıdına el konuldu   Şüpheli O.G  isimli şahıs 5607 SKM suçundan şüpheli ifadesi sonrasında Savcılık talimatına serbest bırakıldı.
Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği ekiplerinin bir başta istihbarat çalışması sonucunda E.B, Y.K ve F.K  isimli şahısların işyerinde ve Karacaören Köyü depo olarak kullanılan barakada yapılan arama sonucunda 20000 dal (adet) bandrollü boş makaron, 400 dal bandrolsüz boş makaron, 11 kg bandrollü tütün, 2kg bandrol kısımları kesilmiş tütün, 7160 dal (adet) doldurma sigara,  28 adet gümrük kaçağı sigara sarma kağıdı,16 paket nargile tütünü,1 adet elektronik sigara sarma makinası ve 1 adet kırımızı renkli hava kompresör makinasına mahkeme kararına ile el kondu. Şüpheli E.B, Y.K ve F.K isimli şahıslar Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda 5607 SKM suçundan gözaltına alındı. Gözaltına alınan  E.B, Y.K ve F.K Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilgili mahkemeye sevk edilmiş akabinde yurtdışı çıkış yasağı kararı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği ekipleri Çanakkale’de Kaçakçılık suçlarına yönelik olarak yapılan çalışmalar sonucunda bir başka operasyonda G.E.  isimli şahsın Ezine Cumhuriyet  Savcılığının arama kararına istinaden kargo yolu ile gelen kolisinde yapılan arama sonucunda toplamda;10000 dal (adet) bandrolsüz boş makaron ele geçirilmiş olup mahkeme kararına istinaden el konuldu. Şüpheli G.E isimli şahıs 5607 SKM suçundan şüpheli ifadesi sonrasında Savcılık talimatı ile  istinaden KOM Şube müdürlüğümüzden serbest bırakıldı.
Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği ekipleri O.Y.  isimli şahsın Ezine Cumhuriyet Savcılığının arama kararına istinaden kargo yolu ile tütün ve tütün mamullerinin yakalanmasına yönelik çalışmalarda;154.200 dal (adet) bandrolsüz boş makaron. 14400 dal (adet) doldurma sigara ele geçirildi ele geçirilen malzemelere el konuldu Şüpheli O.Y. isimli şahıs 5607 SKM suçundan şüpheli ifadesi sonrasında Savcılık talimatına serbest bırakıldı.
Haber Merkezi