Ramazan ayının başlaması ile birlikte Lapseki Belediyesi mobil Aşevi deprem bölgesine giderek “Gönlümüz Bir İftar Sofralarımız Bir” sloganı ile iftar yemekleri veriyor. Her gün 3000 kişiye iftar veren Lapseki Belediyesi Mobil Aşevi’ne Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’da eşlik ediyor. Lapseki Belediyesi Mobil Aşevinin deprem bölgesinde ilk iftar yemeği verdiği yer yıkıcı Depremin Merkez Üssü olan Kahramanmaraş’ta verdi. Kahramanmaraş’ta Dulkadıroğulları ilçesinde Mobil Aşevini kuran Lapseki belediyesi mobil aşevi personeli ramazan ayının ilk iftarında Kahramanmaraş Dulkadiroğulları ilçesinde 3000 kişiden fazla depremzedeye iftar yemeği dağıttı. Lapseki Belediyesi Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı inşaat ekipleri Dulkadiroğlu'nda deprem de evleri ve bahçeleri yıkılan vatandaşlarımıza yardım etti. Lapseki Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz, Kahramanmaraş - Dulkadiroğlu'nda depremzede vatandaşlarımızı Belediye personelimizi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Yılmaz iftarda depremzedelere yemek dağıtan ekipte yer alarak depremzedelere iftar yemeği dağıttı. Lapseki Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu’na Kaymakam olarak atanan Eski Lapseki Kaymakamımız Fatih Çelikkaya ile birlikte Kahramanmaraş - Dulkadiroğlu'nda Belediye personelini ve mobil aşevini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

KAHRAMANMARAŞ’TA NECİP FAZIL KISAKÜREK KÜLTÜR MERKEZİ’NİN ÖNÜNE İFTAR YEMEĞİ DAĞITILDI
“Gönlümüz Bir İftar Sofralarımız Bir” sloganı ile deprem bölgesinde depremzedelere iftar yemeği dağıtan Lapseki Belediyesi mobil Aşevi’nin deprem bölgesindeki üçüncü durağı Kahramanmaraş merkezi oldu. Kahramanmaraş merkezde bulunan Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nin önüne aşevlerini kuran Lapseki Belediyesi aşevi ekipleri burada da 3.000 ‘den fazla depremzedeye iftar yemeği dağıttı. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp yılmaz depremzedeler ile bir adaya gelerek iftar yemeğinin dağıtılmasın yardım etti.

ÜÇÜNCÜ İFTAR YEMEĞİ KAHRAMANMARAŞ MERKEZDE ZİYA GÖKALP İLKÖĞRETİM OKULU ÖNÜNDE VERİLDİ
Lapseki Belediyesi, Ramazan ayının 4. gününde Deprem Bölgesinde ki 2. iftar yemeğimizi Kahramanmaraş Merkez’ de Ziya Gökalp İlkokulunun önünde verdi. Lapseki belediyesi Mobil aşevi burada da binlerce depremzedeye iftar yemeği dağıttı. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz Deprem bölgesinde verdikleri iftar yemekleri ile ilgili yaptığı açıklamada ‘’Bu akşam Kahramanmaraş’ta ikinci iftar programımız, dün akşam ise kültür merkezinde verdik. Bu akşam da Ziya Gökalp İlkokulundayız. Lapseki Belediyesi olarak Lapsekili vatandaşlarımız adına burada iftar programları düzenliyoruz. Lapseki Belediyesi olarak 20 tane görevli personelimiz var, hem aşçılarımız ve diğer gönüllü personellerimiz ile beraber Kahramanmaraş’ta son akşamımız. Yarın akşam Hatay’ a geçiyoruz. Bu şekilde iftar programlarımız devam edecektir. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum. Herkesin oruçlarını da Allah kabul etsin.’’ dedi.
Ogün İnal