Aday adaylığı süreci ile ilgili bilgilerde veren makas CHP - HDP görüşmesi ile ilgili de İYİ partililere seslendi.

“HEMŞEHRİLERİM, VEKİLLERİMİZ, BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ VE ÜYELERİMİZLE BERABER ÇOK BÜYÜK BİR YARDIM KAMPANYASINA İMZA ATTIK”
Boğaz Medya Sosyal Medya hesaplarından yapılan canlı yayına konuk olan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas Tüm Türkiye’yi Yasa boğan deprem felaketinin ardından ak parti Çanakkale teşkilatının bölgeye yaptığı yardımlar konusunda bilgiler verdi. Makas, asrın felaketi olarak adlandırılan büyük deprem felaketi ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Asrın felaketi olarak nitelendirdiğimiz bu deprem sadece bir deprem, bir afet biliyorsunuz. Ülke olarak milletçe, hatta bütün dünya vatandaşları neredeyse bu felaketten dolayı büyük bir üzüntü yaşadı. En derinlerde hissettik bunu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak toprağımızın her karışında nerede olursa olsun, hangi vatandaşımızın canı yansa bizim de yanar. Biz de tabi bu durumda milletçe büyük bir seferberliğe giriştik. Öncelikli olarak ben aziz milletimizle bir milletin evladı olmaktan, böyle bir milletin mensubu, böyle bir milletin bir parçası olmaktan çok büyük onur ve gurur duyuyorum. Bizler bu yaşadığımız ve derinden üzen bu büyük afet karşısında ve hemen akabinde teşkilatlarımızla bütün milletçe geliştiğimiz seferberliğe katkıda bulunmak adına bir çalışma yürütmeye başladık. Gerek teşkilat mensuplarımız gerek teşkilat mensuplarımızın yaptığı organize yardım faaliyetlerine katılan hemşehrilerimizle, vekillerimizle, belediye başkanlarımızla, üyelerimizle beraber çok büyük bir yardım kampanyasına imza attığımızı düşünüyoruz. Nitekim depremden sonraki ilk üç gün içerisinde yardım tırlarımızı deprem bölgesine uğurladık. Sadece yardım tırlarını değil, biz gençlik kollarımızla, kadın kollarımızla akademimizle deprem bölgesinde saha faaliyetleri de yürüttük. Bu saha faaliyetleri tamamen gönüllü faaliyetler ile yürüttük” dedi.

İMKÂNLARIMIZI DEPREM BÖLGESİNDEKİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN SEFERBER ETMELİYİZ
Makas, değerlendirmesinin devamında tüm Türkiye’nin deprem bölgesinin yaralarının sarılması için seferber olduğunun altını çizerek “Yaşanan bu afetin ve yapılan yardımların siyaseti yok, olamaz da. Tamamen insani duygularımızla gönül birliktelik içerisinde  oradaki kardeşlerimize yardım etmeye gittik. Onun için ne yaptık? Gerek ayni yardımlarımızı, gerek devletimizin belirlediği hesaplara nakdi yardımlar, gerekse yardım faaliyetleri ile vatandaşlarımızın dokunmak, onların ruh haline dokunmak, onların acısını paylaşmak adına bu anlamda teşkilatımızla iki kez Hatay'da saha çalışmaları yaptık, Köy ziyaretleri yaptık, Mahalle ziyaretleri yaptık. Çadır kentlerini ziyaret ettim. Buradan gençlik kolları ekibimizi Adıyaman’a gönderdik. Adıyaman'da çadır kentlerde genç kardeşlerimizi, evlatlarımızı onlar moral motivasyon vermek adına orada. Kadın kollarımızla yakın zamanda güzel bir çalışmaya imza attı. Yine desteklediğimiz ramazan ayının da gelmesi vesilesiyle deprem bölgesindeki ocakların tekrar tütmesi, sıcak suların tekrar kurulmasına katkı sağlamak amacıyla bir aileye mutfak seti vermek amacı ile bir çalışma başlattı. Ve bölgede kalan kadınlarımıza ocaklar yeniden tütsün diye mutfak seti hediye ettiler. Dediğimiz gibi bu işin sorumluluğu var. Yani imkanı olan herkesin bu noktada devreye girmesi lazım. AK Parti Teşkilatı olarak çok ciddi güzel bir çalışma yaptık. Yeterli mi? Yetmez. Keşke yapabilsek. Ama biz eve gittiğimizde de gördük. Tüm depremzede vatandaşlarımızın devletimizin yaptığı çalışmalardan memnuniyeti yüksek. Devlet yönetimimize, partimize ve teşkilatlarımıza olan teveccühün hala yüksek. Afetten sonra yaşanan umut yine gördük ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Dolayısıyla biz hem böyle bir milletin doğmaktan, layık olmaktan hem de böylesine fedakar ve ferasetli bir teşkilatın mensubu olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Rabb'im gülsün diye milletçe bağlarımızı daha da çok kuvvetlendirsin ve tüm vatandaşlarımız da rahmet versin diyelim” dedi. 

HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ BİRLEŞTİK
Depremzedelerin yaralarını sarmak için Devlet ve Milletin el ele verdiğini de dile getiren Makas  “Çanakkaleli Yaklaşık yedi bin Depremzede misafirimiz var. Her birini ayrı ayrı ziyaret ederek gerek mahalle teşkilatlarımız üzerinden aldığımız bilgilerle ailelerinde mahallelere geldiğini tespit ettiğimiz misafir depremzedelerimiz gerekse konakladıkları tesislerde konaklayan teşkilatımızın mensuplarımız ziyaret ediyor.  Onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnşallah yapılan bu yardımlar yerini buluyor ve tez zamanda yaralar sarılır diye düşünüyoruz. Biz sahada görüyoruz devlet millet el ele. Türk milleti gerçekten çok güzel bir mozaik ve birbirine yardımcı olmayı sever.  Ben milletimizle bir kez daha gurur duyduğumda altını çizerek ifade etmek istiyorum” dedi.
ADAY ADAYLIĞI BAŞVURU SÜRESİ 22 MART’TA KADAR UZATILDI
 
Yaklaşan genel seçimler ile ilgili milletvekili aday adaylığı başvuru süresinin uzatıldığını ifade eden Makas  “Biz tamamen depremi yine yaşanan afeti merkezine alan ve yaraları sarmaya yönelik bir deprem, seçim süreci inşallah geçireceğiz. Bu anlamda diğer siyasi partilere de bir çağrıda bulunmuştum. İnşallah böyle seçim dönemi hep beraber geçirelim diye. Bizim milletvekili aday adaylığı başvurularımızı almaya devam ediyoruz. Yoğun bir süreç geçiriyoruz. Ve bu yoğun süreçle beraber yürütme kurulumuzun dün aldığı kararla 22 Mart Çarşamba günü akşam 17:00’a kadar bizim milletvekili aday adaylığı başvurularımızın süresi uzatıldı. Bir bakıma da yoğunluğumuz da vardı, gelen talepler de var. Vatanımıza, milletimize, partimize, şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz şimdiden” dedi.
 
“18 MART BİZE EMAMNET, EMENETE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM”
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin kutlanacağı günde HDP ile görüşeceğini açıkladığını, sonrasında da bu görüşme tarihini iptal edildiğini belirten Makas “Çanakkale'nin birer evladıyız. 18 Mart’ın ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. 18 Mart nesilden nesile geçecek kahramanlık destanlarıyla yazıldı. 18 Mart adı, Mustafa Kemal Atatürk'ün adı aynı zamanda. Bizler Çanakkale evladı olarak anlamakta gerçekten zorluk çekti. Şaşırdınız mı deseniz? Pek şaşırmadım.  Hani son dönemde CHP Atatürk'ün kurduğu partinin, milletimize, milli birliğimize kasteden cümlelerle siyaset yapan bir partinin mensuplarıyla kurdukları diyaloglardan ötürü şaşırmadık. Fakat 18 Mart adıyla, şanıyla, maneviyatıyla, hatıralarıyla hepimize bir emanet değil mi? Bu emanet hepimizin sahip çıkması lazım.18 Mart bizim nesillerden nesillere çocuklarımıza, torunlarımıza ondan sonra gelen nesillerimize hiç unutamayacak şekilde aktaracağımız ders kitaplarından, tarihin sayfalarından, Türk tarihi sayfalarından asla silinmeyecek bir zaferin adıdır.  Atatürk'ün kurduğu bir partinin genel başkanı nasıl kendi genel merkezinde ‘Eğer seçilirsek özerklik vereceğiz’ diyen HDP 'li yöneticilerle beraber bir araya gelecekti..  Biz anlamakta güçlük çekiyoruz.  18 Mart, Yedili Masa'nın ilanı için özellikle seçilmiş bir tarih miydi acaba?” dedi.
 
RAHATSIZ OLMUYOR MUSUNUZ ?
Makas, değerlendirmesinin sonunda iyi partililere seslendi. Makas, iyi partililere 18 Martta yapılacağı açıklanan sonrada görüşme tarihi değiştirilen CHP-HDP görüşmesi için “rahatsız olmuyor musunuz?” sorusunu yönetti. Makas “bu sorunun cevabını da bekliyorum” diyerek şunları söyledi.  “Ben buradan daha milliyetçi olmak iddiasıyla kurulduğunu söyleyen İYİ Partili yöneticilere, hani diyorlardı ya ‘biz daha milliyetçiyiz. Daha milliyetçi bir parti olacağız’ diyordu İYİ Partili yöneticiler. Ben buradan İYİ Parti'nin genel başkan yardımcısı Çanakkaleli hemşerimiz Sayın Rıdvan Uz'a, İYİ Parti'nin il başkanına,   sormak istiyorum. Bu görüşmeden rahatsız oluyorlar mı? Ertelenen ama yapılacak olan bu görüşme kendilerini rahatsız ediyor mu? Ve bu görüşmenin devamını kendileri tasvip ediyorlar mı? Lütfen cevap versinler. Çünkü milliyetçilik siyaseten kullanılan bir argüman olmaması lazım. Milliyetçilik bizim benliğimizde, ruhumuzda hissettiğimiz bir kavram. Bu anlamda biz gerçekten anlamakta zorluk çektiğimizi bu tablonun yerine sığdıramıyoruz. Görüşme ertelenmeseydi CHP 18 Mart’ta HDP'nin genel merkezine gidecekti. Uzun süreden beri 6’lı kurdukları bu masanın gizli ortağı dediğimiz HDP' yle aleni bir şekilde görüşme yapacaklar. Siyaset gelir geçer. Ama CHP’nin HDP ile yapacağı görüşmede unutulmayacak” dedi.
Ogün İnal