GEÇEN SENE 350 GRAM RAMAZAN PİDESİ 6 TL’YE SATILMIŞTI
Oruç vazifesinin yerine getirileceği Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kaldı. Ramazan ayı bu yıl 23 Mart - 21 Nisan tarihleri arasında idrak edilecek. 12 ayın sultanı Mübarek Ramazan ayında sofralardan eksik olmayacak pide fiyatları artan maliyetler nedeni ile zamlandı. 2022 yılı ramazan ayında Çanakkale’de 350 gram sade Ramazan pidesini 6 liradan satılmıştı. Bu yıl 300 gram ramazan pidesi 10 TL’den satılacak.

BU YIL 300 GRAM RAMAZAN PİDESİ 10 TL’ DEN SATILACAK
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Selahattin İş “ Un fiyatları, işçi fiyatları, doğal gaz, enerji fiyatları ve kiralardaki inanılmaz artışlar nedeni ile maliyetlerinde katlandı. Edirne, Tekirdağ, Balıkesir’de de 300 gram Ramazan pidesinin 10 TL’den satılması kararlaştırıldı. Çanakkale’de de istişare ve toplantıların ardından 300 gram Ramazan pidesinin 10 TL’den satılmasına karar verildi.” dedi. 

20 NİSAN RAMAZAN BAYRAMI ARİFESİ OLACAK
Müslümanların oruç vazifesini yerine getireceği Ramazan ayının başlamasına kısa bir zaman kaldı. Oruç tutmak için ilk sahura 22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece kalkılacak. Diyanet’in açıkladığı dini günler takvimine göre 23 Mart-21 Nisan arası Ramazan ayı idrak edilecek. Ramazan Bayramı tarihleri ise şu şekilde; Ramazan bayramı 1. günü 21 Nisan Cuma, 2. günü 22 Nisan Cumartesi, ramazan bayramının son günü 3. günü 23 Nisan Pazar günü olacak.
Ogün İnal