Yaşanan deprem felaketinin ardından arama kurtarma ve ilk yardımın ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü. Bu kapsamada Lapseki ilçe halk Eğitim Müdürlüğü ve Lapseki Beyçayırlılar dayanışma ve yardımlaşma derneği’ iş birliğiyle dernek üyelerine ilk yardım semineri verildi.

12 SAATLİK İLK YARDIM KURSU VERİLDİ
Tüm Türkiye’yi yasa boğan büyük deprem felaketinin ardından arama kurtarma ve ilk yardımı ne kadar önemli olduğu ve hayat kurtardığı bir kez daha görüldü. Bu kapsamada belediyeler, kaymakamlıklarda arama kurtarma ve ilk yardım kursları düzenlemeye başladı. bu kurlardan bir tanesi de Lapseki Kaymakamlığı 15 Temmuz milli birlik ve demokrasi toplantı salonunda gerçekleşti. Lapseki İlçe Halk Eğitim Müdürü Zafer Çelik Tarafından dernek üyelerine verilen ilk yardım kursu 12 saat sürdü. Halk Eğitim Müdürü Zafer Çelik tarafından verilen ilk yardım kursu slayt gösteriyle anlatım yapılırken seminere katılan dernek üyelerine aynı zamanda uygulama yaptırıldı.
YAŞANAN FELAKETLER İLK YARDIMIN ÖNEMİNİ ORTAYA KOYDU
Lapseki İlçe Halk Eğitim Müdürü Zafer Çelik verilen ilk yardım kursu ile ilgili ”Bu akşam sizlerle birlikte ilk yardım kursunda olacağız. İlçemizde bir çok faaliyetiyle birlikte etkinlikler düzenleyen , Beyçayırlılar dayanışma ve yardımlaşma derneği, sağ olsunlar ilçemizde faaliyet gösteren diğer derneklere ve guruplara öncülük edecek  bir çalışma yaparak bizlerden Lapseki Halk Eğitim merkezinden ilk yardım kursu verilmesini talep ettiler bu kurs talebi bizler tarafından memnuniyetle karşılandı. Hele hele günümüzde yaşanan bu felaketler sonrasında hayatın her alanında lazım olacak ilk Yardımın sizlere bizde bu eğitimi vermek adına elimizden geleni yapacağız ve bu eğitimde bize başvurduğunuz için  diğer derneklere, köy muhtarımıza da örnek olmasını da temenni ediyor sizleri bu davranışınızdan dolayı tebrik ediyorum” dedi.
KURSU TAMAMLADIK, ÇOK ÖNEMLİ BİLGİLER ÖĞRENDİK
Lapseki Beyçayırlılar dayanışma ve yardımlaşma derneği başkanı Hasan Erkan” Geçtiğimiz günlerde 11 büyük ilde bir deprem felaketi yaşandı oradaki çalışmaları gördük insanlarımız günlerce kurtarma çalışmalarına katıldılar. Bizde   bundan esinlenerek günümüzden her alanda dağda, kırda, bayırda, işte, kahvehanede kısacası bizlere hayat kurtarma adına her yerde lazım olacak ilk yardım kursunu ilçe halk eğitim merkezi müdürlüğüne talepte bulunduk ve dernek üyelerimizin katılımıyla ilk yardım kursumuzu tamaladık” dedi.
Murat Çağlayan