Maç öncesinde, Yeni Çanspor 32 puanla ligde 2. sıradayken Çanakkale Dardanel averajla hemen arkasındaydı. İki takımın taraftarları kendilerine ayrılan yerleri tamamen doldururken maça olan ilgi büyüktü.

ÇANSPOR İLK YARIDA ÖNE GEÇTİ
Maç öncesi yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından Çanakkale Dardanelspor A.Ş maça hızlı başladı. 7. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Ufuk Hançer sol ayağının içiyle yerden plase bir vuruş gerçekleştirirken Yeni Çanspor kalecisi Ergin Çırak da köşeye iyi uzanarak topu kornere çeldi. 20. dakikada yapılan ortaya Tarkan Hanci iyi yükseldi, vurduğu kafa vuruşu az farkla auta çıktı. Daha sonra oyunu dengeleyen Yeni Çanspor, 30. dakikada oyuna sonradan dahil olan Mert Kılıçkaya liderliğinde etkili olmaya başladı. Hakemin ilk yarının sonuna 5 dakika ilave etmesinin  ardından 45+3’te  Yeni Çanspor kalecisi degajla topu Mert Kılıçkaya’ya ulaştırdı. Takım savunmasının yerinde olmadığı dakikada Oğuzhan Erken aldığı pasla kaleciyle karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla, geçen sene formasını giydiği takımın filelerini havalandırarak tabelayı 0-1 olarak değiştirdi. Devre arasına bu skorla gidilirken, bir maçı eksik Yeni Çanspor taraftarları liderlik hesapları yapmaya başladı.

DARDANELSPOR BERABERLİK GÖLÜNÜ  2 YARIDA BULDU
İkinci yarıya da hızlı başlayan Çanakkale Dardanelspor A.Ş  46. dakikada gole çok yaklaştı. Tarkan Hanci’nin kalecinin üzerinden aşırdığı topun gol olmasına bu sefer de üst direk engel oldu. 57. Dakika Çanakkale Dardanelspor A.Ş aradığı golü Ufuk Hançer’in sol ayağıyla Sergen’e, Hagi’ye selam söylercesine yaptığı bir vuruşla kavuştu 1-1.

KILIÇKAYA’NIN CENTİLMENLİĞİ MAÇA DAMGASINI VURDU
Zaman zaman sertliğin arttığı maçta iki tarafta dengeyi bozacak golü atmaya muvaffak olamadı. Maçın sonlarına doğru Mert Kılıçkaya’nın Çanakkale Dardanelspor A.Ş defans oyuncusu Mustafa Yaşar Boşnak’ın yaralandığını görünce gol pozisyonundayken oyuna devam etmeyerek centilmence davranması maçtaki güzel oyununu taçlandıran bir hareket olarak tribünlerden alkış aldı. Uzatma dakikalarında Ç. Dardanelspor A.Ş ‘den Tarkan Hanci hakemle girdiği diyaloğun ardından kırmızı kart gördü. İki takım da puanını 33’e yükseltirken lider Ezinespor’la aralarındaki fark 5 puanda kaldı. 8 Mart Çarşamba günü Çanakkale Dardanelspor A.Ş Geliboluspor deplasmanına giderken Yeni Çanspor Ayvacık Belediyespor’u ağırlayacak.

Murat Çağlayan