Tarihimizde önemli bir yer tutan Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü için kutlama törenlerinin yapılacağı Şehitler Abidesi’nde hazırlıklar hummalı bir şekilde devam ediyor.
Daha önce de çevre düzenlemesi başlatılan alanda bu yıl Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel hazırlıklar yapılıyor. Bu hazırlıklarda Şehitler Abidesi'nin teknik alt ve üstyapı sorunlarının giderilmesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi töreninin icrası ile ziyaretçi yönetiminin daha işlevsel hale getirilmesi planlanıyor.
Şehitler Abidesi çevre düzenlemesi kapsamında; alandaki elektrik ve mekanik altyapı hatları ile bitkisel peyzajların yenilenmesi, sert zemin akslarında revizyonlar, Abide altındaki bodruma yönelik su yalıtım sisteminin değiştirilmesi, Abide B giriş kısmına otopark düzenlemesi gibi çalışmalar sürüyor. Ayrıca Çanakkale Şehitler Abidesi tören alanındaki kitabe, rölyef ile 'Türk Bahçesi'nde yenileme yapılıyor. Tören alanında yer alan rölyef ile Şehitler Abidesi, 'Kurtuluşa Giden Yol' temasıyla birbirine bağlandı. Bu yol ile ziyaretçilerin, direkt abidenin ön tarafına gidip, bölgenin atmosferini daha iyi anlaması amaçlanıyor. Çalışmalarda sona gelinirken, abidenin 18 Mart öncesinde ziyaretçilere açılması hedefleniyor.

Ogün İnal