Yılmaz Kahramanmaraş ve Dulkadiroğlu ilçesinde de incelemeler yaptı. Aşevinde depremzedelere çorba dağıtan yılmaz depremzedeler ile de bir araya geldi. Kahramanmaraş’ ta yıkımın çok büyük olduğunu dile getiren Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “El Birliği İle Bugünleri Atlatacağız” ifadelerine yer verdi.

DEPREMZEDELER İLE BİR ARAYA GELDİ
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremler Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'da birçok binanın yıkımına ve on binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden oldu. Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin ardından 6 bin 40 artçı deprem meydana geldi. Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları sona ererken bölgede enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Deprem felaketinden sağ kurtulanlar içinde barınma, ısınma, sıcak yemek, hijyen ve ihtiyaç malzemeleri sorunlarının çözümü için tüm Türkiye seferber oldu. Deprem felaketinin neden olduğu can kayıpları artmaya devam ederken önceki akşam Hatay ‘in defne ilçesi merkezli 6.4 büyüklüğünde bir depren daha meydana geldi. Deprem felaketinde can kaybı 42 bine yaklaştı. Deprem bölgesine başlatılan yardım kampanyası devam ederken toplanan yardımlar deprem bölgesine gönderilmeye devam ediyor. Deprem bölgesindeki yaraların sarılması için Lapseki belediyesi tarafından Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinde depremzedelere sıcak yemek üretmek için aşevi kurmuştu. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz Kahramanmaraş Dulkadiroğulları ilçesinde Lapseki belediyesi tarafından kurulan aşevinde Lapseki belediyesi çalışanları ve Lapsekili gönüllüleri ziyaret etti. Yılmaz Kahramanmaraş ve Dulkadiroğlu ilçesinde de incelemeler yaptı. Aşevinde depremzedelere çorba dağıtan yılmaz depremzedeler ile de bir araya geldi.

YIKIM ÇOK BÜYÜK, EL BİRLİĞİ İLE BUGÜNLERİ ATLATACAĞIZ
Lapseki belediye başkanı Eyüp yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaraları sarmaya devam ediyoruz diyerek paylaşımında şu ifadelere yer verdi. “Deprem bölgesi Kahramanmaraş’tayız. Maalesef burada acı da yıkım da çok büyük. Zor günleri birlikte aşmak, acımızı birlikte yaşamak ve yaralarımızı birlikte sarmak için ekibimizle birlikte, İlçemiz adına neler yapabiliriz diye deprem bölgesindeyiz. Lapsekili Gönüllü Aşçılarımız ile Mobil Aşevi Çadırımızda, depremden etkilenen kardeşlerimiz için sıcak yemek hizmetimiz devam ediyor. Kahramanmaraş-Dulkadiroğlu’na Kaymakam olarak atanan, Eski Kaymakamımız Sayın Fatih Çelikkaya ile bir araya geldik. Hayatın normale dönmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. İlçemiz adına elimizden gelenin en iyisini yapmak adına depremden etkilenen illerimize tek tek gideceğiz. Büyük bir millet olmanın gereği olarak en iyi yaptığımız şekilde kenetlenip, dayanışma ile yaralarımızı hep birlikte saracağız. El birliğiyle bu zor günleri de atlatacağız. Rabbim Devletimizin ve Milletimizin yardımcısı olsun.” ifadelerine yer verdi.

Ogün inal