Başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere, kulüpler ilk andan itibaren depremzedelerin yardımına koştu.

KONTEYNER KENT KURACAK OLAN GALATASARAY MAÇ GELİRİNİ DEPREMZEDELERE BAĞIŞLAYACAK
Milyonlarca taraftarı bulunan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor da ilk günden itibaren deprem bölgesine ellerini uzattı. Galatasaray, Kahramanmaraş ve Hatay’da birer konteyner kent kurmak için çalışmalar yürütürken, Galatasaray Teknik Direktör Okan Buruk 95-96 sezonunda Fenerbahçe’ye karşı giydiği forma ile 2000-2002 yılları arasında İnter’de sırtına geçirdiği formayı depremzedeler için bağışladı. Ayrıca Galatasaray ve Carendon Alanyaspor 26 Şubat Pazar saat 18.00’de Antalya’da, tüm gelirleri depremzedelere bağışlanmak üzere bir hazırlık maçı yapacak.

FENERBAHÇE DEPREM BÖLGESİNE 45 TIR DOLUSU YARDIM MALZEMESİ GÖNDERDİ
Fenerbahçe Futbol Kulübü de deprem bölgesine şu ana kadar 45 tır yardım malzemesi yolladı. Diğer yandan, Kızılayla birlikte ‘’birlik ve beraberlik bizim kanımızda var’’ ismiyle bir kampanyaya imza atan Fenerbahçe’nin birçok futbolcusu depremden kurtulan taraftarlarıyla telefonla görüştü.

BEŞİKTAŞ DEPREM BÖLGESİNDE ÇADIR KENTLER KURDU
Bir diğer büyük kulübümüz Beşiktaş ise Kahramanmaraş ve İskenderun’da Beşiktaş Futbol Akademi aracılığıyla çadır kentler kurdu. Kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi Adana ve Hatay’da temaslarda bulunurken, Vodafone Park Deprem Yardım Merkezi’nde de hummalı çalışmalar devam ediyor.

TRABZONSPOR MAÇ GELİRLERİNİ BAĞIŞLADI DEPREM BÖLGESİNE YARDIM TIRLARI GÖNDERDİ
Trabzonspor da depremin ilk gününden itibaren yardım tırları göndermeye devam ederken takım otobüsünü de AFAD’ın hizmetine sundu. Öte yandan 23 Şubatta Basel ile İsviçre’de oynayacağı UEFA Konferans Ligi rövanş maçından sonra Almanya’ya geçerek Fortuna Düsseldorf ile gelirlerinin depremzedelere bağışlanacağı bir maç yapacak.
Ayrıca Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ortak bir forma üretip, satışa sunma fikrini hayata geçirmek için de kolları sıvadı.

Haber Merkezi