Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin ardından 6 bin 40 artçı deprem meydana geldi. Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları sona ererken bölgede enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Deprem felaketinden sağ kurtulanlar içinde barınma, ısınma, sıcak yemek, hijyen ve ihtiyaç malzemeleri sorunlarının çözümü için tüm Türkiye seferber oldu. Deprem bölgesinden bugüne kadar 460 bin 945 depremzede başka illere tahliye edildi. Bu depremzedelerden  318 bin 970'ini kamu misafirhanelerinde KYK yurtlarında ve otellerde kalıyor. Tahliye edilen Depremzedeler’ den bazıları Çanakkale merkez ve ilçelerine getirildi. Çanakkale merkezde, KYK Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu’ da depremzedelerin geçici barınma yerlerinden biri. Ancak yurtta klan depremzedelere iki öğün yemek verildiği ve bu yemeklerin yetersiz olduğu iddiaları tepki çekti. CHP Çanakkale Bilim, Yönetim ve Kültür’den sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Çay sosyal medya hesabından KYK Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdunda bulunan depremzedelere iki öğün yemek verildiğini, depremzedelere sabah kahvaltısında ve yemeklerde seçmeli tercihlere maruz bırakıldığını ifade etti.

DEPREMZEDEYE ÖĞLE YEMEĞİ VERİLMİYOR İDDİASI
CHP İl Başkan yardımcısı Hüseyin Çay sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Çanakkale merkezde, KYK Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu’ da kalan depremzedelere verilen sabah kahvaltısının fotosunu paylaşarak  “KYK Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu'na yerleştirilen depremzedelere günde iki öğün yemek verilmektedir. Yaşlısı, hamilesi, bebek emzireni, genci günde iki öğün yemek ile beslenemez. Öğle yemeğinde ve akşam atıştırmasında kaderlerine açlığı da eklemek zorunda bıraktırılan halkımızın bu durumunu Devlet yetkilileri olarak siz biliyor musunuz? Yoksa Yurdun yemek için genel politikası bu mu? Aç bırakarak mı depremzedelere sahip çıkacaksınız? Oradaki vatandaşlarımız isyan etmektedir. Meyve suyu alırsa çay yok, Çay alırsa su yok. Yemekler seçenekli poğaça alırsa ekmek yok, bal alırsa reçel yok. Sizler insanları enkaz altında bıraktığınız gibi şimdi de açlığa ve yemekler arasında seçeneklere maruz bırakıyorsunuz. Bi kendinize gelin artık... Suyu bari 3 TL ye para ile satmayın. Yazıktır... Öğle yemeği çıkana kadar mücadele edeceğim. Buradan böyle biline...” ifadelerine yer verdi.

İDDİALAR BÜYÜK TEPKİYE NEDEN OLDU
CHP İL Başkan Yardımcısı Hüseyin Çay’ın Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından paylaşımın altına çok sayıda yorum geldi. Depremzedelere öğle yemeği verilmemesi, sabah ve akşam yemeklerinde de seçmeli şekilde yemek sunulması iddialarına yoğun tepki geldi. İşite o paylaşımlardan bazıları. “Bu rezillik nedir? Yeter artık birazda vatandaşınıza sahip çıkın”, “ Depremzedelere öğrenci muamelesi mi yapıyorlar? Öğrenciler öğlen yemeğini okulda yediği için yurtta öğlen yemeği çıkmıyordu. Depremzedeler için 3 öğün yemek çıkmalıdır. Ayrıca dengeli beslemeleri için ara öğün de olmalıdır. Şeker hastası var, tansiyon hastası var. Saatli ilaç kullanan var. Sağlıklı beslenmeleri gerekiyor.”,  “  İki öğün öğrenciye uygulanan beslenme sistemi. Ama bu kişiler tüm gün orada oldukları için üç öğüne ihtiyaçları var. Bu kadar para topladılar. Bu insanlara harcamayacaklar ise ne yapacaklar.”, “Tek kafadan ses çıkınca sonu' bu. Yerel ile iletişim olmadan olmaz OLMUYOR İŞTE.”,  “Çanakkale içinde ama devlete ait yurt olduğunu unutmayalım dışarıdan oraya lojistik destek için müsaade edeceklerini hiç sanmıyorum. Bu politikacılar var ya bunlar ! Bakın size bir şey söyleyeyim Çanakkale AKP milletvekilleri Gen. Bşk. yardımcısı Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu, yardım tırları hazırlayan ilçeleri sayılarıyla beraber açıkladılar ama tam 10 TIR gönderen Çan ilçemden hiç bahsetmediler neden? Çünkü ÇAN CHP belediyesi. Çanakkale merkez CHP bld. O yüzdende belediyeye yardım ettirmezler.”, “Öğrencileri evine gönder yataklar açılsın, öğrencilerin menüsünü depremzedelere ver (ihaleyle ücreti devletten alındı)=Sonuç fotoğrafta. 1. Öğrencilerimiz bu menü ile ayakta yarı aç derslere giriyorlardı. 2. Bir taşla iki kuş vurmak kurnazlığı budur.3. Depremzedeler için toplanan bağışlar nerede? TV ekranlarından sıfırları sayamadık.”, “Bu ülkede öğrencisinden yetişkin insanına değer yok. İnsanın günlük doğal beslenmesi dahi ağrılarına gidiyor. O kadar kirlenmiş ve kokuşmuşlar ki bu kadarına inanmıyoruz. En temel ihtiyaçlar için dahi mücadele etmemiz gerekecek.”

Ogün İnal