Hamile olduğu sırada eşi tarafından gördüğü şiddet sonucu engelli bir oğlu olan Songül Polat’ın günler süren tekerlekli sandalye arayışına cevap Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular’dan geldi. Anneler Günü için en güzel hediyeyi alan fedakâr anne, “Günlerce uğraşacaktım, çok mutlu oldum” dedi.
12 yaşındaki engelli oğlu için tekerlekli sandalye arayışına giren fedakâr anne Songül Polat anneler günü hediyesini Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular’dan aldı. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla dün Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlikler düzenlendi. Yürüyüşte konuşan Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Remzi Bolaman, “Geçtiğimiz akşamüzeri mesai bitimine yakın bir annemiz geldi ve tekerlekli sandalye talep etti. Yoğunluktan dolayı kendisi ile çok ilgilenemedim ama gerekli yönlendirmeleri yaptım.  Önce rapor alması sonra belediyeye başvurması gerektiğini söyledim. Annemiz şu anda aramızda” dedi.
 O sırada protokolde olan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu Başkan Burunlular, “O iş bende” diyerek anne Polat’ı programdan sonra beklediğini dile getirdi.
“ÇOCUKLARIMA KENDİM BAKIYORUM”
 Anne Polat, “Oğlum Gazi Ortaokulu’nda okuyor. Ben engelliler bölümüne gittim sonra Kent Konseyi Engelliler Meclisi’ne gittim. Oradan bana, ‘Devlet Hastanesi’nden rapor alır mısınız?’ dendi. Tesadüfen Devlet Hastanesi’nde denk geldik. Ne güzel oldu. Benim üzüldüğüm nokta Belediye otobüslerinden çok dertliyiz. Ben hep oğlumla birlikteyim.  Çocuklarıma kendim bakıyorum, eşim yok. Zaten çocuğum da eşimden hamile iken gördüğüm şiddetin sonunda engelli oldu” dedi.
“BELEDİYE OTOBÜSLERİNDE BİZİ DIŞLIYORLAR”
 Belediye otobüslerinde ciddi sorunlar yaşadıklarını da sözlerine ekleyen Anne Polat, “Çocuğu arabaya koyduğumda başka bir otobüse bin diyerek, engelli olanları dışlıyorlar. Ben çok sıkıntı yaşıyorum bu konuda. Raporla birlikte belediyeye başvurmak için Devlet Hastanesi’ne gittim. Uzun süren bir işlemdi. Bugün burada Ümit Burunlular ile görüştük. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bize tekerlekli sandalye sözü verildi. Çok mutlu olduk” diye konuştu.
Dilek Akşen
 


Kaynak: Haber Merkezi