114 MİLYONLUK BİR BORCA EYLEM PLANI
 “Bir dizi önlem planını devreye soktuk”
Gazetemize yaptığı bir açıklama ile 100 günlük “eylem planı”  kapsamında çalışmalara başladıklarını dile getiren Başkan Öz, “Kaynaklarımızı ve borçlarımızı masaya yatırdık. Daha önce yapılan işlerle ilgili olarak açılan davaların sonuçlanması ile ciddi nakit çıkışları olacağından borçların ödenmesindeki zorluk bir kat daha arttı. Bahse konu koşullar bir dizi önlem ve aksiyon planlarını devreye sokmamıza neden oldu” dedi.
31 Mart’taki seçimlerde CHP’li Bülent Öz, yüzde 50’lik oy oranıyla Çan Belediye Başkanı seçilmiş ve belediyenin borcunu ilk meclis toplantısında açıklamıştı. Çanlıların da katıldığı meclis toplantısında konuşan Başkan Öz, belediyenin borcunun 114 milyon 859 bin TL olduğunu ifade etmişti.  Kişi başına düşen borç bakımından ilk sırada yer alan 48 Bin nüfuslu Çan ilçesinde kişi başına 2 bin 392 TL borç düşüyor.
 “AÇILAN DAVALAR BORÇLARI ÖDEMEYİ ZORLAŞTIRACAK
 Konu ile ilgili tasarruf tedbirlerini gazetemize açıklayan Başkan Öz, “Kaynakları ve borçları masaya yatırdıklarını dile getiren Başkan Öz, “Daha önce yapılan işlerle ilgili olarak açılan davaların sonuçlanması ile gelecek dönemlerde ciddi nakit çıkışlarına neden olacağından borçların ödenmesindeki zorluk bir kat daha arttı. Bahse konu koşullar bizi bir dizi önlem ve aksiyon planlarını devreye sokmamıza neden oldu” ifadelerini kullandı.
“100 GÜNLÜK EYLEM PLANI HAZIRLADIK”
100 günlük “eylem planı” kapsamında işleri öncelik sırasına soktuklarını da söyleyen CHP’li Başkan, “Bizim için en acil sorun daha önceki dönemde ortaya çıkan ve halkımızın sağlığını tehdit eden “Tulurami” hastalığı idi. Özellikle içme ve kullanma sularına ait kaynak, kanal, boru ve depoların, ıslahının sağlanması hususunda gerekli adımları atmak ve hastalığa karşı önlem alabilmek için tespitlerimizi yaptık ve gerekli tedbirlerimi aldık, alıyoruz” dedi.
“KAYNAKLARIMIZI TESPİT ETTİK”
Borçları ödeme ve yatırımlara devam etme konusunda gerekli analizleri yaptıklarını ve önlemleri aldıklarını dile getiren Başkan Öz, “İlk aşamada, işlerde etkinlik ve verimlilik sağlamak için düğmeye bastık. Belediyemizin envanterleri çıkartılarak kaynaklarımızı tespit ettik. Harcamalardaki savurganlığı önlemek için bazı uygulamaları devreye soktuk. Kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmek için iş planları oluşturduk. İşleri planlarken fayda analizleri yaparak söz konusu işlerin en düşük maliyetle nasıl hayata geçirebileceğini projelendirdik. Daha önceki dönemde başlatılan ve devam eden işlerle ilgili sorunları analiz ettik gerekli önlemleri aldık” dedi.     
“ÇAN BELEDİYESİNİ MARKA YAPMAK İÇİN ÖZEL PROJELERİMİZ VAR”
 Çan Belediyesi’ni marka yapmanın önemine de değinen Başkan Öz, sözlerine , “Ayrıca tasarruf tedbirlerinin hayata geçirilebilmesi ve kalıcı olabilmesi için insan kaynaklarından başlayarak Belediyemizdeki organizasyon yapısı yeniden ele alındı. İlçemizdeki yaşama alanlarını iyileştirme sağlamak için Şehir Planlaması çalışmalarını başlattık. Bunun yanında gelecek dönemlerde mutlu yaşanabilir ve gelir düzeyi yüksek Çan Belediyesini oluşturmak için Eylem Planı ve Kalkınma Strateji Programları devreye alındı. Böylelikle, Çan Belediyesini marka yapabilmek için bazı özel projeleri oluşturmaya başladık” ifadeleri ile devam etti.
“GÜZEL GÜNLERİ GELECEKTE BERABERCE YAŞAYACAĞIZ”
Başkan Öz sözlerini, “Bildiğiniz gibi Türkiye genelinde kişi başına düşen borç bakımından Belediyemiz tüm Belediyeler arasında sıralamanın başında yer alıyor. Bu nedenle, aldığımız ağır yükü sırtlayabilmek ve Çan’da yaşayan vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek adına sahsım ve ekibim gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz.  Bahar geldi havalar ısınmaya başladı. Güzel günleri gelecekte beraberce yaşayacağız inşallah. Havamızı ve çevremizi temiz tutmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”  şeklinde sonlandırdı.
Özel Haber: Dilek Akşen