Deprem felaketinin yıktığı 10 ile gönderilmek üzere AFAD tarafından belirlenen malzeme listesi üzerinden Çanakkale Valiliği İl Merkezinde, İlçe Kaymakamları ilçelerde, Belediyeler, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları odalar tarafından toplanan yardımların deprem bölgesine düzenli ve AFAD yönlendirmesi ile gönderilmesi için yoğun çaba sarf etti. Kaymakamlıklar tarafından spor salonu gibi geniş alanda deprem yardımlarının toplanması ve sınıflandırılması işlemi yapılmasının ardından AFAD koodinesin de Deprem bölgesine gönderildi. Belediye siyasi partiler STK ve odalarda yardım toplama çalışmaları devam ediyor. Ayrıca AFAD tarafından Banka İBAN numaraları ve SMS vasıtası ile Başlatılan Deprem yardım kampanyasına da Çanakkaleli dernekler, STK’lar Siyasi Partiler destek verdi.

ÇANAKKALE BELEDİYESİ GÖNÜLLÜLERİN DE DESTEĞİ İLE DEPREM YARDIMI TOPLAMA DEVAM EDİYOR
Çanakkale belediyesi deprem felaketi yaşanan bölgelere gönderilmek üzere Kent genelinde yardım toplamaya devam ediyor. Çanakkale Belediyesinden yapılan açıklamada “Toplanmaya devam edilen yardımlar, ekiplerimiz ve gönüllülerimizin desteğiyle afet bölgesine gönderilmek üzere özenle hazırlanıyor. Destek olan tüm kentlilerimize, gönüllülerimize çok teşekkür ediyoruz. Gün birlik beraberlik günüdür. Yaralarımızı hep birlikte saracağız.” ifadelerine yer verildi.

GELİBOLU BELEDİYESİ
Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gelibolulu vatandaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek  “Gelibolu Belediyemiz tarafından temin edilen malzemelerin yanı sıra #Gelibolu'da dayanışma duygusu ile hareket eden vatandaşlarımızın deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere teslim ettikleri malzemelerin ardı arkası kesilmeyerek kabul etmeye devam ediyoruz. Duyarlılık için sonsuz teşekkürler. “ ifadelerine yer verdi.

EZİNE BELEDİYESİ
Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel  deprem bölgesine gönderilecek olan yardım malzemelerini AFAD deprem yardım listesine bağlı olarak hazırlandığını ve yola çıkarıldığını ifade ederek sosyal medya hesabı paylaşımında “Ezine Kaymakamlığımız ve Ezine Belediye Başkanlığımız koordinasyonunda, Afet Yardım İlk Malzeme tırımız afet bölgesine intikal için yola çıkmıştır. desteklerinden dolayı tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Deprem bölgemize yardım etmek isteyen hemşehrilerimiz Ezine Belediyesi İbrahim Dedeoğlu etkinlik merkezimize yardımlarını ulaştırabilirler. Deprem bölgemize kesintisiz yardımlarımız devam edecektir.” ifadelerine yer verdi.

BAYRAMİÇ BELEDİYESİ
Bayramiç Belediyesi de deprem bölgesine gönderilmek üzere yardım kampanyası başlattı. Başlatılan yardım kampanyasında Bayramiçliler hızlı bir şekilde yardım malzemelerini yardım noktalarına götürdüler. Olumsuz hava koşulları nedeni ile yardımlarını yardım toplama merkezlerine götüremeyenler için Bayramiç belediyesi araçları yardımları belediye araçları ile gezerek topladılar. Bayramiç Belediyesinden yapılan açıklamada “Ülkemizi yasa boğan depremden etkilenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere,  ilçemizden malzemeler toplanmaya devam ediyor. Bu zor zamanları hep birlikte atlatacağız. Duyarlı Bayramiç halkına teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.

LAPSEKİ BELEDİYESİ
Lapseki Belediyesi’ de deprem bölgesine yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında Lapsekili vatandaşlar AFAD’ın deprem yardım listesinde bulunan malzemeleri depremzedelere ulaştırılmak üzere Lapseki Belediyesine teslim etti. Lapseki Belediye Başkanı depremzedelere yardım için hemen harekete geçen Lapsekililere teşekkür ederek sosyal medya hesabından “ Yardım Toplama Kampanyamız Devam Etmektedir. Vatandaşlarımız Tarafından An itibariyle; Bu saat itibariyle Battaniye 286 adet, Bebek bezi ped ıslak mendil 47 koli, Ayakkabı 4koli, Gıda 68 koli, Yetişkin giyim 69koli, Tüplü soba 10 adet, Elektrik soba 4 adet, 4 küçük tüp, 2 büyük tüp, Çocuk beşik 1 adet, Yardım toplanmıştır. Çarşamba günü sabahtan İlk  Yardım Tırımızı,  Deprem bölgesine uğurlayacağız. Vatandaşlarımıza göstermiş olduğu ilgiden ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” İfadalerine yer verdi.

AYVACIK BELEDİYESİ
Deprem bölgesine gönderilmek için deprem yardım kampanyası başlatan bir başka belediye’de Ayvacık Belediyesi oldu. AFAD deprem yardım listesinde bulunan malzemelerin temini için Ayvacıklılara duyuru yapan Ayvacık belediyesine yardım kolileri ve malzemeleri kısa sürede gelmeye başladı. Ayvacık Belediye Başkanı  Mesut Bayram sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Belediye binamızda depremzedelerimiz için gelen yardımlarınızı paketliyoruz, emanetlerinizi ihtiyaç sahiplerine teslim etmek için desteklerinizi bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

GEYİKLİ BELEDİYESİ
Geyikli Belediyesi’ de  deprem bölgesine yardım için kampanya başlatan belediyeler arasındaki yerini aldı. Geyikli Belediyesinin deprem kampanyası için malzeme toplandığını duyan belde sakimleri ellerinden gelen yardımı yaparak yardımları belediye binasına götürdü. Belediye araçları yardımları getiremeyen belde sakinlerinden aldıkları yardımları belediye binasına getirdi.Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Biz buyuz işte Allah razı olsun GEYİKLİM duyarlılığınız için teşekkür ederim. Yardım kampanyası çığ gibi büyüdü.” İfadelerine yer verdi.

VALİLİK VE KAYMAKAMLIKLAR YARDIMLARI TEL ELDE TOPLADI
Deprem felaketinin etkilediği 10 ile gönderilmek üzere ASFAD tarafından belirlenen malzeme listesi üzerinden Çanakkale Valiliği İl Merkezinde, İlçe Kaymakamları ilçelerde Belediyeler, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları odalar tarafından toplanan kardımların deprem bölgesine düzenli ve AFAD yönlendirmesi ile gönderilmesi için yoğun çaba sarf etti. Kaymakamlıklar tarfından spor salonu gibi geniş alanda deprem yardımlarının toplanması ve sınıflandırılması işlemi yapılmasının ardından SFAD koodinesin de Deprem bölgesine gönderildi.

MADDİ DESTEK YARDIMLARIDA HIZLA DEVAM EDİYOR
Siyasi partilerden STK’lardan , esnaf Odalarından Deprem zedeler için yardımlar devam ediyor. AFAD Tarafından Banka hesap numaraları ve SMS vasıtası ile deprem yardım kampanyasına Çanakkale’den katılan ilk Dernek Çanakkale Turizm Tanıtma derneği, oldu. Dernek depremzedelere 10 Bin TL tardım yaptı. Deva Partisi Çanakkale İl Başkanlığı da deprem zedelere gönderilmek üzere 60 Bin TL yardım yaptı.

Murat Çağlayan