Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü Seval Duran ile rüşvete aracılık ettiği öne sürülen İyi Parti Eski Gökçeada İlçe Başkanı Hasan Erdem çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

BAŞKAN VE BELEDİYE İMAR MÜDÜRÜ İLE RÜŞVETE ARACILIK ETTİĞİ İDDİA EDİLEN İSİMLER GÖZALTINA ALINDI
Gökçeada 31 Ocak 2022 sabah saatlerinde Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonu ile sarsılmış, operasyonda Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, İmar Müdürü Seval Duran, eski İyi Parti Gökçeada İlçe Başkanı Hasan Erdem,  müteahhit R.G. ve  B.B ile  E.B, yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla iddiası ile gözaltına alınmıştı. 48 saatten fala süren gözaltı süresinin ardından aralarında Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’inde bulunduğu zanlılar önceki gün sağlık kontrolüne götürülmüştü.  Sağlık kontrolüne götürülen gözaltındaki 5 zanlı ardından Çanakkale Adliyesine getirildi. Savcılık tarafından sorgulanan Çetin ve diğer 5 şüpheli, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
BELEDİYE BAŞKANI ÇETİN, İMAR MÜDÜRÜ DURAN VE ERDEM TUTUKLANDI
İmar uygulamalarında usulsüz ruhsat verdikleri ve müteahhitlerden rüşvet aldıkları iddia edilen Aralarında Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’inde bulunduğu gözaltına alınan zanlılar 72 saat süren gözaltı sürelerinin ardından Gökçeada Belediye Başkanı Çetin ve Gökçeada Belediyesi İmar Müdürü Seval Duran ile rüşvete aracılık ettiği öne sürülen İyi Parti Eski Gökçeada İlçe Başkanı Hasan Erdem tutuklandı. E.B, R.G. ve B.B. ise adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağı şartıyla serbest bırakıldı. Çanakkale'de yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla gözaltına alınan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı, Ünal Çetin'in görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.
Ogün İnal