“100. YILDA TÜRK KADINI FOTOĞRAF YARIŞMASI”, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenecek ve yarışmanın yürütücülüğünü Türkiye Foto Muhabirleri Derneği yapacak.
Yarışmada birincilik ödülü 25 bin lira, ikincilik ödülü 10 bin lira, üçüncülük ödülü 5 bin lira olarak belirlendi. Instagram etkileşim ödülünü kazanan 5 Fotoğrafa 4 bin lira, 5 fotoğrafa ise Mansiyon Ödülü olarak 3 Bin lira verilecek. 25 fotoğrafa ise Sergilenme Ödülü olarak bin lira verilecek. Toplamda Mansiyon ve Sergilenme ödülü olarak 38 fotoğrafa ödülü verilirken, toplam para ödülü ise 100 bin Lira olacak.
 
Yarışmanın amacı şu şekilde açıklandı:
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Türk kadınının sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlerde başarılarını ortaya koymak. Bir arada Türkiye’nin geleceğini yazan farklı kültürlerden Türk kadınının kültür, tarih ve geleneklerle bağlarının güçlü bir şekilde gelecek nesillere fotoğraflarla aktarılması. Cumhuriyetin 100. yılında modern ve çağdaş Türkiye’nin mimarı olacak kadınların, çağdaş ve modern yüzünü uluslararası alanda sunabilmek. Bu alanda etkili bir arşiv oluşturmak. Sergiler ve basılı yayınlarla fotoğraflarla gençlerin doğru örneklerle pozitif motivasyonuna katkı sağlamak. Fotoğraf sanatının ve fotoğrafın desteklenmesi. Fotoğraf sanatının desteklenmesi ve iletişimin güçlü aracı dünyanın ortak dili fotoğraf aracılığı ile Cumhuriyetin 100. Yılında Türk kadınının başarılarının ortaya konması.
 
Yarışma Konusu ise şu şekilde belirlendi:
Türkiye’de kadınların sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif alanda başarılarını ortaya koyan farklı kültürlerden kadınların kültür, tarih ve geleneklerle bağlarını vurgulayan, modern ve çağdaş Türkiye’nin mimarı kadınların, çağdaş ve modern yüzünü yansıtan, kadınların her alanda Türkiye’ye katkılarını ortaya koyan fotoğraflar yarışmaya katılabilir.
 
Yarışmanın son başvuru tarihi ise: 15 Şubat 2023 Çarşamba
Haber Merkezi