Altılı Masa’nın Çanakkale İl Başkanlıklarınca görevli Kadınlardan oluşturulan Grup tanışma kahvaltısıyla ilk toplantısını yaptı.

ALTILI MASANIN KADIN YÖNETİCİLERİ BİR ARAYA GELDİ
Altılı masanın Çanakkale kadın yöneticileri İyi Parti Çanakkale kadın politikaları başkanlığının organizasyonu ile bir araya geldi. Seçim Çalışmalarında İşbirliği, Seçimlerde Sandık Güvenliği ve 8 Mart dünya Kadınlar Günü gündemiyle toplanan Altılı Masanın Kadın yöneticileri toplantıda görüş alışverişinde bulunarak strateji belirledi. Toplantıya, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Gündüz, CHP Çanakkale İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi  Aliye Diksel, İyi Parti Çanakkale Kadın Politikaları Başkanı Mutlu Dibekoğlu, İyi Parti Çanakkale STK İlişkileri Başkan Yardımcısı Avukat Zişan Özaydın, İyi Parti Çanakkale Belediyesi meclis üyesi Didem Güner, Deva Partisi Çanakkale İl Yönetim Kurulu üyesi Bahar Atan, Deva Parti Çanakkale Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Avukat Nur Güngören, Deva Partisi Çanakkale Kadın Kolları Başkanı Özge Aretlik, Deva Partisi Çanakkale Parti İçi Eğitim Başkanı Semra İmir,  Saadet Partisi Çanakkale İl Kadın Kolları  Başkanı Funda çiftçi, Gelecek Partisi Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı  Ebru Ertekin, Demokrat Parti Çanakkale il Kadın kolları Başkanı Feride Hasoğlu katıldı.

SİVİL TOPLUMUN YOK EDİLDİĞİ BİR DÖNEMDEYİZ
Toplantının ardından iyi parti hariç toplantıya katılan siyasi partiler yaptıkları ortak açıklamada “Bugün ilimizde 6lı masa kadın buluşması gerçekleştirdik. Kahvaltımıza ev sahipliği yapan iyi parti kadın politikaları başkanlığına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Toplantımızda yol haritamızı belirleyerek, ilimizde sürdüreceğimiz çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunduk.” ifadelerine yer  verdiler. İYİ Parti Çanakkale İl Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplumla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Avukat Zişan Özaydın toplantıdan sonra yaptığı açıklamada “6’lı masayı oluşturan Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Saadet  Partisi temsilcileri yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Çanakkale’mizde tek çatı altında STK'lar ile yapmayı planladığımız faaliyet, Parti kimliklerinin bırakılarak yerine STK destekli Kadın Temalı bir faaliyet olması için anlaştık. 21 yıldır süren tek adam sistemine geçerek gelen bir süreç devam etmektedir.  105 gün sonra büyük bir değişimin yaşanılacağı kaçınılmazdır. Kurumlarımızın çökertildiği, eğitimin ve öğretimin yok edildiği, PİSA testlerinde çocuklarımızın döküldüğü, Kadınlarımızın öldürüldüğü, yargının güçler erkinin, tek elden toplandığı garip bir ucube sistem ile yönetilmeye başladık. Sivil Toplumun Yok edildiği bir dönemdeyiz. Sivil toplumun gücü seçimlerle hayat bulacak, sindirilmiş STK’ları kabul etmiyoruz.” dedi.

SANDIK GÜVENLİĞİNİ SAĞLAM AK İÇİN ÖRGÜTLENECEĞİZ
Özaydın açıklamasının devamında “Genel Seçimlerin 14 Mayıs 2023 te olacağının açıklanması ile birlikte çalışmalarımız başladı. İlçe ilçe, Köy Köy, mahalle mahalle ve ev ev dolaşarak Genel Başkanımız Meral Akşener’in dediği gibi “Bizim yolumuz millet yoludur bizim yolumuz Türkiye'nin kurtuluş yoludur. Parolamız vatan, işareti namus pusulamız devlet iğnesi millet. Kahrolsun istibdat Yaşasın hürriyet.” diyeceğiz. Çanakkale Kadınlarının Seçimlerde Sandık Güvenliğini sağlamak için tam örgütlenmeyle çalışacaklarına inancımız tamdır. Millet ittifakının Dünyanın sorunlarına duyarlılığı, ülkemizin içinde bulunduğu bu garabet durumun farkındalığına ve Çanakkale’mize Kadın eliyle nasıl dokunacağını hep birlikte göreceğiz. Toplumunuzu Bölücü tavırla değil hepsini içimize alacağız. 105 gün sonra Türk Halkının istediği bir yönetim şekli gelecek, Çok zor ve Meşakkatli işimiz vardır. Bugün ilimizde 6lı masa kadın buluşması gerçekleştirdik. Kahvaltımıza katılan  siyasi parti kadın yöneticilerine teşekkürler ediyoruz.  Toplantımızda yol haritamızı belirleyerek, ilimizde sürdüreceğimiz çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunduk.” dedi.

Ogün İnal