Çanakkale’nin topraklarında yetişen sebze ve meyveleri kullanarak Troy Naturals markası ile Besin değeri yüksek, şekersiz, içinde insan sağlığına zararlı madde olmayan yiyecekler üreten Tahsin ve  İpek Uysal çifti hedeflerine emin adımlar ile yürüyor. Ürettikleri sağlıklı ürünleri dünya pazarına taşımaya hazırlana Uysal çifti Avrupa’da katıldıkları gıda fuarlarında Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere Amerika ve Rusya’dan çalışma teklifleri aldı.  Troy Naturals markası adı altında standartlarından taviz vermeden sağlıklı ve katkısız gıda ürünleri ürettiklerinin altını çizen İpek Uysal “Çanakkale’nin topraklarında yetişen sebze ve meyvelerimizden ürettiğimiz ürünlerimizi Dünya pazarındaki taşımak istiyoruz” dedi.

PANDEMİ DÖNEMİNDE SAĞLIKLI GIDAYA OLAN İHTİYAÇTAN YOLA ÇIKTIK
Troy Naturals markası ile hedeflerinin sağlıklı beslenmeyi hayat tarzı olarak benimsemiş olanlara Besin değeri yüksek, şekersiz, içinde insan sağlığına zararlı madde olmayan çeşitli yiyecekler üretmek olduğunu belirten İpek Uysal, açıklamasında “Sağlıklı gıda ürünleri ile ilgili iş fikrine Eşim Tahsin Uysal ile Pandemi döneminde karar verdik. Pandemi döneminde insanlar sağlıklı gıda arayışına girdi.  Pandemi döneminde insanlarda “Acaba Ne Yersem Vücudumun Bağışıklığını kuvvetlendirir” düşüncesi insanlarda hakim oldu. Bizde bu durumdan hareketle eşim Tahsin Uysal ile birlikte “Çanakkale’de yaşıyoruz, topraklarında sebze’nin, Meyvenin bol bol yetiştiği bir ilde yaşıyoruz. Çanakkale’nin bu özelliğini kullanarak sağlıklı gıda üretebiliriz” fikri oluştu bizde. Tabi bu fikir bizde oluştuktan sonra ARGE çalışmaları öncesinde  reçeteler hazırladık ve burada üretici firmalarımızda bize destek verdi. Besin değeri yüksek, şekersiz, içinde insan sağlığına zararlı madde olmayan yiyecekler tasarladık. Bizim sağlıklı gıda üretmeye karar vermemiz Pandemi döneminde sağlıklı gıdaya olan ihtiyacı görmemiz ile karar verdiğimiz bir yol oldu.” dedi.

İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI HİÇBİR MADDENİN OLMADIĞI GIDALAR ÜRETİYORUZ
Sağlıklı ürünler üretme yolculuklarının nasıl başladığı konusunda da açıklama yapan İpek Uysal “Tabi bu süreç kolay olmadı. Yani Pandemi döneminde sağlıklı gıdaya olan talebi gördük ve Çanakkale’nin topraklarının bereketli olmasından da yararlanarak “Hadi Gıda Üretelim“ gibi bir şey demekte bu üretim gerçekleşmez. Sağlıklı gıda üretimi için uzun süren ARGE çalışmaları yaptık. Tabi bizi sağlıklı gıda ürünleri üretmemiz ile ilgili cesaretlendiren en önemli konu Çanakkale’de her türlü sebze ve meyvenin yetişmesiydi. Bu yolda eşim Tahsin Uysalın daha önceden ailesi ile birlikte şeftali yetiştiriciliği yaptıkları için toprağa ve üretime yabancı değildik. Tabi sağlıklı, içinde insan sağlığına zararlı hiçbir maddenin olmadığı gıdalar üretmek ciddi bir ARGE dönemini de gerektiriyor. Bu ARGE çalışmaları döneminde de tekrar vurgulamak istiyorum üretici firmalarımızın da desteği çok oldu. ARGE çalışmaları ile Çanakkale’nin topraklarında yetişen ürünler ile sağlıklı gıda ürünleri üretme yolculuğumuza başlamış olduk.” dedi.

“ÜRÜNLERİ İLK OLARAK ÇEVREMİZE TATTIRDIK VE ÇOK OLUMDU GERİ DÖNÜŞLER ALDIK”
İpek Uysal ARGE’si yapılarak üretilen ilk ürünleri ailelerine ve çevrelerine tattırdıklarını ifade ederek “Troy Naturals markası ile sağlıklı gıda ürünleri üretmeye karar verdiğimiz ve harekete geçtiğimiz dönemde üretici firmalarımız ile sık sık toplantılar yaparak hangi ürünlerden nasıl bir ürün üreteceğimizi tartıştık. Yani üreteceğimiz ürünün içine ne koyacağız, nasıl bir ürün olacak, üretici firmalarımız fikirlerini söyledik, biz fikirlerimizi söyledik. Bizim Troy Naturals markası olarak kesin olan standartlarımız vardı ve bu standartları da üretici firmalara söyledik. Bizim olmazsa olmazımız üreteceğimiz gıda ürünlerinde Besin değeri yüksek, şekersiz, içinde insan sağlığına zararlı olmayan maddeler olmasıydı. Tabi bu toplantılar karşılıklı görüş alışverişi ve ARGE çalışmalarının sonucunda ortaya ürünler çıktı. Tabii ilk etapta ortaya çıkan ürünleri ilk olarak ailelerimize ve ardından da akrabalarımıza, dostlarımıza ve arkadaşlarımıza tattırdık ve onların ürünler hakkındaki görüşlerini aldık. Çok olumlu beğeni yorumları aldık. Tabi ürünleri beğenen kadar ürünlerin damak tadına uymadığını ifade edenlerde vardı. Bu tür yani sağlıklı beslenme, vegan, şeker ilavesiz ürünler ile sadece bu tarz beslenen insanlar oldukça fazla. Ama bir gerçek te var kiminin ise bu tarz beslenme hiç hoşuna gitmiyor. bu süreçte Vegan, şeker ilavesiz ürünler ile beslenen insanların bu tür ürünler aradıklarını ancak  bulamadıklarını da bize ifade ettiler. Bu tarz ürettiğimiz içinde bizlere teşekkür ettiler. “Ben Şekerli ürün kullanmıyorum ve yediğim çikolata’ nın şekersiz olmasını istiyorum, içinde herhangi bir katkı maddesi olsun istemiyorum” diyen çevremizdeki insanlar bize bu tür geri dönüşler yaptılar. Bu geri dönüşler bizleri çok  mutlu etti.” dedi.

ÜRÜNLERİMİZDE HİÇ BİR KATKI MADDESİ YOKTUR
İpek Uysal Troy Naturals markası çatısında üreyilen hiçbir üründe katkı maddesi ve şeker cilavesi bulunmadığının da altını çizerek şunları söyledi. “Ürün çeşitliliğimizi oluştururken dünyadaki sağlık gelişmelerini de takip ettik. Bir sağlık sektörü var birde sağlık sektörü ile pareler giden beslenme sektörü var. Diyetisyenler ile birlikte çalışıyoruz. Diyetisyenlerde bize çok destek oluyorlar, yol gösteriyorlar. Diyetisyenler “tüketicilerin şu tarz ürünlere de ihtiyacımız var.” şeklinde bize geri dönüş olduğunda bizde biraz yönümüzü o tarz ürünlere doğru çevirdik. Tabi ki Troy Naturals markası standartlarından taviz vermeden bu tür talebe göre ürün çeşitliliğimizi genişlettik. Temiz içerikli içinde hiçbir kimyasal madde bulunmayan ürünler üretiyoruz. Örneğin bir marmelatı dışarıdan aldığınızda içinde en basitinden pektin bulunur. Troy Naturals markası ile üretilen hiçbir üründe kimyasal madde yoktur bizim ürünlerimizde sadece meyve ,elma suyu ve limonsuyu vardır.”

AMACIMIZ ÇANAKKALE’NİN ÜRÜNLERİNİ DÜNYAYA PAZARLAMAK
Hedefimiz sağlıklı gıdaya ihtiyaçtan çıktıkları bu yolda Çanakkale’de üretilen ürünlerden elde ettikleri ürünleri dünya pazarına çıkarmak olduğunu da sözlerine ekleyen İpek Uysal “Markamız Troy Naturals. Markamız, Çanakkale’nin verimli topraklarında yetişen  ürünlerden çıktı. birde Trol ismi güçlü bir isim. Bu güçlü isim yine bu topraklarda yetişen ürünlerle buluştu ve bu buluşmadan da Troy Naturals markası ortaya çıktı. Troy Naturals markası ile ürettiğimiz tüm ürünlerde Çanakkale topraklarında yetişen sebzeleri meyveleri kullanıyoruz. Bir tarafta da amacımız Çanakkale’nin ürünlerini Çanakkale’de yetişen sebze ve meyveleri kullanarak dünyaya pazarlamak. Bir Çanakkale markası olduğumuzu gittiğimiz her yerde her fuarda ifade ediyoruz.” dedi.

SAĞLIKLI ÜRÜN GRUBLARIMIZI YENİ ÜRÜNLER İLE GELİŞTİRİYORUZ
Ürün çeşitliliğini gelen talepler ile genişlettiklerini belirten İpek Uysal ürünler ile ilgili bilgilerde verdi. İpek Uysal yeni ürünler ile ilgili ARGE çalışmalarının da devam ettiğini ifade ederek “Troy Naturals markası ile ürettiğimiz ürünlerde Besin değeri yüksek, şekersiz, hiç bir şekilde insan sağlığına zararlı olmayan maddeler ile yapılan doğal  yiyecekler üretiyoruz. Mesela sağlıklı atıştırmalık dediğimiz enerji toplarımız var. Tamamıyla şekersiz şeker ilavesiz, vegan ve glütensiz. Çikolatalarımız var. Tamamıyla kakao çekirdeklerinden oluşan şeker ilavesiz kimisi dut özü ile tatlandırılmış, kimisinde şeker pancarı kullanılmış çikolatalar. Marmelatlarımız var. Bizim marmelatlarımızın en büyük özelliği  %80 meyve içermesi ve şeker ilavesiz olması. balımız var. Sağlık açısından besleyici bir ham bal. Kazdağlarından alınmış bir bal. Soslarımız var. Balkan tarifleri ile hazırlanmış soslarımız var yine bu soslarımızın içinde hiçbir katkı maddesi yok. Yeni çıkardığımız ürünlerden de zencefil limon shot ve  güvenözü Short dediğimiz ürünler var. Bu ürünler kansere karşı koruyucu, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirici. Kendinizi yorgun yada hasta hissetiğiniz de  bir kaşık suyla karıştırıp içtiğinizde kendinizi iyi hissettiğiniz ürünler var. Bu ürünler yeni ürün grubumuz. Tabi ürün çeşitliliğimizi arttırmak için ARGE çalışmalarımızda devam ediyor.” dedi.

GIDA FUARLARINDA ÜRÜNLERİMİZ BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ
1.5 yıllık bir şirket olarak Avrupa’ daki gıda fuarlarına katıldıklarını ve çok iyi geri dönüşler aldıklarını da belirten İpek Uysal “Ürünlerimizi Troy Naturals markası ile Çanakkale’de gurme mağazalarında satışlarımız var. Ayrıca www.troynaturals.com.tr ve Trendyol internet mağazasında,  büyük şehirlerde bulunan bir çok organik shoplar var. Çalıştığımız ürünleri bu mağazalara gönderiyoruz. Çanakkale’de Kavruz Markette  ve organik marketlerde de satışımız var. Meydani’ de de ürün satışlarımız var. Troy Naturals markası’nın kurulması 1.5  yıl önceydi. Bu süreçte Avrupa da çok önemli gıda fuarlarına katıldık. Avrupa’da ki gıda fuarına katıldığımızda şunu gördük, bir çok marka var. Burada bizi diğer markalardan ayıran tek özellik ürettiğimiz ürünlerin sağlık açısından temiz ürünler olması. Bu tarz ürün içeriğe sahip markalar ve ürünler yok. Bu nedenle fuarlarda bizim dikkatimizi çeken bu oldu. Fuara katılan ve ürünleri tanımak isteyenler bizimle yaptıkları konuşmalarda ”Siz Farklısınız, gerçekten ürünleriniz çok farklı, böyle bir markaya ve böyle ürünlere rastlamadık, bizimle çalışmak ister misiniz?” dediler. Çanakkale’nin topraklarından yetişen sebze ve meyvelerden ürettiğimiz sağlıklı katkısız ürünlerimiz fuarda beğenildi, tercih edildi. Katıldığımız fuarlarda çok güzel geri dönüşler aldık. Buara da Almanya’da da kurulmuş şirketimiz var ürünlerimizin satışı ordan da devam ediyor. Almanya’da da organik shoplar da ürünlerimiz raflarda. Gıda fuarlarında Daha çok Ortadoğu, Amerika ve Rusya’ dan katılımcılar çoktu ve ürünlerimize taleplerde bu ülkelerden geldi. Tüm bu gelişmeler bizi cesaretlendirdi. fuarlardan aldığımız çok olumlu geri dönüşler bizi motive etti ve daha da ileriye gitme gücü verdi. Bizim bundan sonraki hedefimiz Çanakkale’de doğmuş Troy Naturals markası ile Çanakkale topraklarında yetişen ürünler ile sağlıklı ve katkı maddesi olmadan ürettiğimiz ürünleri Dünya pazarına taşımak.” dedi.

Şenay Azman