Turnuva’nın bu seneki ev sahibi ise sahası yenilenen Kumkale.

ÇOŞKU TRİBÜNLERE YANSIYOR, HEYECAN BİTMİYOR
Çanakkale Merkez köylerinin katılımı ile yaklaşık yarım asırdır devam eden ve büyük heyecana sahne olan köyler arası dostluk futbol turnuvası bu senede yoğun ilgi görüyor. Turnuvaya bu sene sahası yenilenen Kumkale ev sahipliği yapıyor. Turnuva profesyonel lig takımlarını andıran kıran kırana heyecanlı maçlara ev sahipliği yapıyor. Turnuvada maç yapan takımların tribünleri ise hiç boş kalmıyor.  Ateşli taraftar desteğini arkalarına alan köy takımları galip gelmek için tüm hünerlerini ve tekniklerini ortaya koyuyor. 14 köyün katıldığı turnuvada heyecan hiç bitmiyor. Batak Ovasında bulunan köylerin katılımı ile 1973 yılında “Köyler Arası Dostluk” turnuvası adı altında düzenlenen turnuva her yıl geleneksel olarak devam ediyor. Turnuva, her yıl farklı bir köyün ev sahipliğinde düzenleniyor.   Bu yıl Turnuvaya Kumkale Köyü Muhtarlığı ve Kumkale Spor Kulübü ev sahipliği yaparken turnuvada Erenköy,  Yeniköy, Akçapınar,  Akçeşme, Pınarbaşı,  Gökçalı, Gökçebayır,  Civler, Kumkale, Çıplak, Halileli,  Öbecik, Tevfikiye ve  Dümrek Köylerinin oluşturduğu 14 takım yer alıyor.

YENİLEDİĞİMİZ SAHAMIZ İLE TURNUVAYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ
Asırlık Köyler Arası Dostluk Turnuvası ile ilgili bilgiler veren Turnuvanın ev sahibi Kumkale Köy Muhtarı Fikret Kanlı  “Köyler arası dostluk turnuvamız yıllardır düzenlemektedir.  Kumkale Muhtarlığı ve Kumkale Spor Kulübü olarak bütçemize bağlı olarak iki yılda ya da üç yılda bir gerçekleştiriyoruz.  Sahamız yıpranmıştı muhtarlık ve vatandaşlarımızın desteği ile sahamızı yeniledik ve bu sen turnuvalarımızı düzenledik. 14 Takımın katıldığı turnuvamız çok güzel geçiyor” dedi. 

BABALARIMIZIN BIRAKTIĞI TURNUVAYI DEVAM ETTİRİYORUZ
Kumkale Spor Kolübü Başkanı Erdal Erteli İse yaptığı açıklamada “Geleneksel olarak Batak Ovasında bulunan köylerin yer aldığı atalarımızın, babalarımızın bize bıraktığı turnuva başladı.  Vatandaşlarımızı bir araya getirdiğimiz, gençlerimizi sporla buluşturduğumuz güzel bir turnuva oluyor.  Her yıl sırası ile diğer köylerin de ev sahipliğinde gerçekleştirilen turnuva bu yıl Kumkale Köyü ev sahipliğinde gerçekleştiriyoruz.

TURNUVADA ÇEKİŞMELİ VE BOL GOLLU MÜCADELER NEFES KESİYOR
Her hafta 6 Karşılaşmanın yapıldığı Turnuvada genç yıldızlar ve futbolda tecrübe kazanmış isimler de yer alırken adeta Köyler arası yıldız karmaşası yaşanıyor. Tribün desteği ve taraftarın tezahüratları ile sahada yaşanan kıran kırana mücadeleler Şampiyonlar ligini aratmıyor.  Farklı galibiyetlerin yaşandığı iki gruplu turnuvada hafta sonu yine 6 karşılaşma oynandı. Puan usulü gerçekleştirilen Müsabakalarda Üvecik -Tevfikiye’yi 4-1, Gökçebayır-Akçeşme’yi 4-0, Gökçalı -Pınarbaşı’yı 3-0, Akçapınar – Yeniköy’ü 6-0, Halileli- Dümrek’i  5-1 ile yenerken, Çıplak -Civler  2-2 berabere kaldı.

Murat Çağlayan