10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Gala Gecesi ile kutlandı. Özel günde kent merkezi ve ilçelerde görev yapan gazeteci bir araya geldi.

Türk basın tarihine ‘Dokuz patron olayı’ olarak geçen ve gazetecilerin haklarının ilk kez yasal güvence altına alındığı 10 Ocak 1961 tarihi önem taşıyor. Basın çalışanları ve Gazetecilerini n haklarının dile getirildiği ve Çalışan Gazetecilerin onurlandırıldığı 10 Ocak Gazeteciler Günü Dolayısı ile  Çanakkale Gazeteciler  Cemiyeti tarafından Gala gecesi düzenlendi.  Kolin Otelde gerçekleştirilen Gala  gecesine Vali İlhami Aktaş,  Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, İletişim Başkanlığı Bölge Müdür V. Ali Güzel, PTT Çanakkale Başmüdürü Alpaslan Ergün Gür, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım,  Çanakkale Gazeteciler Cemiyet Başkanı Hafize Akıncı, siyasi parti temsilcileri, kurum temsilcileri, gazeteciler ve aileleri katıldı.

Gala Gecesinde açılış konuşması gerçekleştiren Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı “10 Ocak Gazeteciler Günü, Basın Çalışanlarının haklarına ilişkin 212 sayılı yasanın uygulanmaya başladığı gündür.  Kurumsal  hizmet alanında çok önemli bir görev üstlenen, Kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgi  alabilmesini sağlamak için  büyük uğraşlar veren  Gazetecilerin bu önemli gününde  bizleri yalnız bırakmayan siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum.  Bu vesile ile çalışan gazeteci arkadaşlarımın bu özel gününü kutluyor , başarılı, sağlıklı ve huzurlu bir çalışma diliyorum” dedi. Hafize Akıncı, Çalışan Gazeteciler günü ile aynı gün kutlama yapan İdarecilerin de İdareciler Gününü kutlayarak konuşmasını tamamladı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı’nın konuşmasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Vali İlhami Aktaş ise “Toplumun haber alma hakkının, devletin ve kamunun yaptığı hizmetleri halka ulaştırmasını, halktan gelen sorunların, sıkıntıların da  ilgili yerlere ulaştırılması noktasında  gece, gündüz demeden, kar, kış, soğuk, sıcak demeden  her türlü şartta çalışan siz değerli  Gazeteci arkadaşlarımızın  10 Ocak Gazeteciler Gününü kutluyorum.  Yaklaşık üç yıldır süren pandemi nedeni ile bir araya gelemiyorduk. Bu yıl da  pandemi sonrasında ilk kez yapılması bu gecenin ayrı bir anlamı var  bu vesile ile bizleri bu programda bir araya getirenlere ve bu programda emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” dedi.

Meslekte 40 Yılını Dolduranlara Plaket Verildi
Gala gecesinde,  40 yıldır bu meslekte emeği olan gazetecilere de meslekteki 40. Yıllarından dolayı Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti tarafından plaket takdim edilerek onurlandırıldı.  40 yıldır Basın sektörünün çeşitli kademelerinde  görev yaparak Çanakkale ve Türk Basınına hizmet eden Recep Yüzüak, Nejat Tabak, Erol Alışık Vedat Sezer ve Ayhan Öncü’ye Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı tarafından hazırlanan teşekkür ev onur plaketleri Vali İlhami Aktaş tarafından takdim edildi.

BOĞAZ HABER AJANSI