Cuma günü midilli yakınlarındaki fay kırıldı ve gün boyunca art arda depremler meydana geldi. 6 Ocak Cuma günü Ege Denizi açıklarında öğle saatlerinde başlayan, 7 Ocak Cumartesi günü ilk saatlerinde de devam etti. İrili ufaklı çok sayıda deprem Başta Ayvacık olmak üzere birçok ilde hissedildi. Depremin neden olduğu sarsıntılar Kandilli Rasathanesi internet sitesindeki son depremler alanına onlarca deprem olarak yansıdı.

ÇANAKKALE’ DE 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREMLE SALLANDI
Cuma günü tüm gün ege denizinde midilli yakınlarındaki öncü depremler Cumartesi sabaha karşı ana depreme dönüştü. Çanakkale saat 04.53'te meydana gelen depremle sallandı. Kuvvetli hissedilen deprem Çanakkalelileri uykusundan kaldırdı. Şiddetli hissedilen depremin Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) 5,0 büyüklüğün ’de  merkez üssünün ise ; Ege Denizi'nde Çanakkale Ayvacık ilçesi açıklarında Midilli Adası olarak açıkladı. AFAD Deprem Dairesi de yine büyüklüğü 5,0 olarak açıklarken, merkez üssünü "Ege Denizi, Midilli Adası (Lesvos) - [14.09 km] Ayvacık (Çanakkale)" şeklinde verilerine yansıttı.  Saat 05.01’de ise artçı depremler hissedildi. Aynı bölgede 3,6 büyüklüğünde bir artçı deprem daha kaydedildi. Deprem Çanakkale kent merkezinin yanı sıra birçok ilçesinde ve çevre illerde de hissedilirken, paniğe sebep oldu.

ÇANAKKALE VALİLİĞİNDEN DEPREM AÇIKLAMASI
Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada; "Bugün 04:52’de Ege Denizi, Midilli Adası merkezli olarak meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili alınan ilk bilgilere göre ilimizde herhangi bir olumsuz durum olmamıştır" denildi.

DEPREMLER DEVAM ETTİ
Saat 04.53'te meydana gelen ana depremin ardından Saat 05:01'de meydana gelen  artçı depremler  hissedilirken, Ege Denizinde saat 09:39'da 4,8 büyüklüğünde bir artçı deprem daha meydana geldi. AFAD verilerine göre Çanakkale Ayvacık açıklarında Midilli Adası depremin merkez üssü olarak yer aldı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı. Sarsıntı Ayvacık ilçesi başta olmak üzere Çanakkale merkez ve diğer ilçelerinde de hissedildi. 24 saat sarsıntılar devam ederken deprem korkusu yaşayan vatandaşlar yine o soruyu sordu “depreme hazırlıklımıyız” ancak her depremde olduğu gibi depreme hazırlıksız olunduğu vatandaşların “ hala evimde deprem çantamız yok ve dolap ve deprem sırasında üzerimize düşebilecek olan eşyaları da sabitlemedim” sözleri ile ortaya çıkıyor.

Ogün İnal