Yeni yılın ilk meclis toplantısında  Ek bir önerge ile Kepez Belediyesi Meclis Gündemine alınan Marmara Belediyeler Birliğinden ayrılma kararı oy birliği ile kabul edildi.

YENİ YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI
Kepez Belediyesi yeni yılın İlk Belediye Meclisini gerçekleştirdi. Turhan Mildon Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan Aralık ayı çalışma ve faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Arslan’ın bilgilendirme konuşmasının ardından meclis gündeminin görüşülmesine geçildi. Yeni yılın ilk meclis gündeminde bulunan sözleşmeli personelin ücret artışları ile ilgili kararlar ve  komisyon seçimleri gerçekleştirildi.  Gündemde yar ve SUKAP İçin ek kredi kullanımı görüşüldü.   SUKAP kapsamında yaptırılan içme suyu arıtma tesisinde fiyat farklarından dolayı 512 bin 769 TL  bir ek finansman sağlamak için   mecliste yapılan oylama 11 kabul 3 çekimser oyla oy çokluğu ile kabul edildi.

ZAMLI ÜCRETLER BELİRLENDİ, MARMARA BİRLİĞİNDEN AYRILMA KARARI ALINDI
Kepez Belediye Meclisinde belediye meclis başkanı ve üyelerinin  katıldıkları meclis ve komisyon toplantı başına alacakları huzur hakları miktarının belirlenmesi ile ilgili gündemde görüşüldü. Huzur hakkı’nın önceki yıllarda olduğu gibi,  Belediye Başkanının aldığı 1 günlük yevmiyesinin üçte birini geçmeyecek şekilde olması karara bağlandı. Meclis gündeminde yer alan diğer maddelerin görüşülmesinde de belediyemiz sözleşmeli personel olarak görev yapan emekçilerin görevlerine 2023 yılında da zamlı maaşları ile devam etmeleri kararı oy çokluğu ile karara bağlanırken belediyede çalışan mimar ve mühendislerinde 2023 yılı maaş artışları oy fazlalığı ile kabul edildi. İmar maddelerinin de görüşüldüğü yeni yılın ilk meclisinde ek gündemi ile gündeme getirilen ve dikkat çeken bir başka madde ise Marmara Belediyeler Birliği Üyeliği ile ilgili oldu. Aidatların ödenmesine rağmen Birlikten Belediyeye herhangi bir faydanın olmadığı kanısına varan Belediye Başkanı Birol Arslan Konuyu Meclis Gündemine getirdi. Gündem maddesi ile ilgili bir konuşma yapan Belediye Başkanı Birol Arslan  “Değerli arkadaşlar tabii belediyemiz bazı  birliklere üye ama bu üye olmanın aidatı var. Yani bazı birliklere hiçbir iletişimimiz veya belediyemize her hangi fayda getirebilecek bir pozisyon yok. Onlardan bir tanesi de Marmara Belediyeler Birliği idi.  2023 yılında bu birlikten ayrılmayı, aidat ödememeyi planladık” dedi. Belediye Başkanı Birol Arslan’ın konuşmasının ardından 2023 yılında Belediye’nin Marmara Belediyeler Birliğinden ayrılması oylamaya sunuldu.  Yapılan Oylamada Meclis birlikten çekilmeyi oy birliği ile kabul etti.
 
Ogün İnal