HEDEF OLİMPİYATLARDA ALTIN MADALYA
Zeynep Taşkın’ın spor kariyerinde Dünya 5.’liği, Avrupa şampiyonlukları ve sayısız Türkiye şampiyonluğu bulunuyor. Taşkın aynı zamanda,  Spor kariyeri boyunca olimpiyat hazırlığında olan gözde sporculara karşı maç kazanmayı başaran bir sporcu. 2022 yılında TOHM’a (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) kabul edilen Taşkın hedefinin olimpiyatlarda şampiyon olarak ülkesini spordaki en üst mertebeden gururlandırmayı, istiklal marşını şampiyonluk kürsüsüne çıkarak oradan tüm dünyaya dinletmeyi hedeflediğini ifade ediyor.
 
İMKANSIZLIKLAR NEDENİ İLE ÇANAKKALELİ SPORCULARIMIZI KAYBEDİYORUZ
Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi ve Zeynep Taşkın’ın antrenörü Hasan Altunışık yaptığı açıklamada “Çanakkale olarak taekwondo spor dalında oldukça başarılıyız. Şimdiye kadar Dünya derecesi, pek çok Avrupa şampiyonlukları, sayısız Türkiye şampiyonlukları kazanmayı başardık. Ancak imkânsızlıklardan dolayı sporcularımız ya sporu bırakmak ya da büyükşehir kulüplerine transfer olmak zorunda kaldı. Bu durumu yıllardır dile getirmemize rağmen sesimizi kimseye duyuramadık. Bugün sesimize cevap olarak Lapseki Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz kızımıza sahip çıktı. Zeynep’in bu jesti başarıları ile Eyüp Başkanın desteklerini karşılıksız bırakmayacağına, sıkletinin en iyisi olacağını inancındayım. Bizlere destek olundukça bizler nice daha Zeynep Taşkın’lar, nice şampiyonlar yetiştireceğiz. Tekrardan tüm kalbi duygularıma Eyüp Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Ülkemizin ve Çanakkale’mizim gururu Dünya 5.’si, Avrupa ve Balkan şampiyonu sporcumuz Zeynep Taşkın’a Lapseki belediye başkanımız Eyüp Yılmaz sporcumuza sahip çıkarak sporcumuzu kendi renklerine katarak sporcumuza sahip çıkmıştır 2023 yılında sporcumuz Zeynep bundan sonraki başarılarını Lapseki belediyesi adına yapacak yıllardır söylediğim Çanakkale’mizin yetiştirmiş olduğu değerleri başka illere transfer etmek istemiyoruz haykırışımıza Lâpseki belediye bankanınız kulak vererek sporcumuzu Lapseki belediyesi renlerine katarak bizleri onure etmiştir başkanımıza bu yaklaşımından dolayı çok teşekkür ediyor kendisine şükranlarımı sunuyorum.
     
ÇANAKKALE’NİN YETİŞTİRMİŞ OLDUĞU DEĞERLER ÇANAKKALE’MİZDE KALMASINI İSTİYORUM
Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi ve Anafartalar Spor Kulübü Antrenörü Hasan Altunışık, “sporcum Zeynep Taskın’ın daha önce Dünya 5. Liği Avrupa, Uluslararası ve Balkan şampiyonluğu ve sayısız Türkiye şampiyonluğu var sporcum Dünya ve olimpiyatlara kota almış sporcuları yenmeyi başaran başarılı ve kaliteli bir sporcumuzdur Anafartalar spor kulübümüze yıllardır başarılar kazandırmış ve çok kaliteli sporcuları yenerek Ankara, İstanbul ve Trabzon gibi Büyük şehir spor kulüplerinden tranfer teklifleri aldık ama ben her zaman Çanakkale’nin yetiştirmiş olduğu değerler Çanakkale’mizde kalması Çanakkale’den bir kulübün sahip çıkmasını her daim dile getirdim ve sonunda Lapseki belediye başkanımız sesimizi duyup ve sporcumuzu Anafartalar spor kulübümüzden Lapseki belediyesine transfer edilmiştir.  

Murat Çağlayan