Balık tezgahlarında palamut devri sona erdi. Tezgahlarda Karadeniz Hamsisi hem tazeliği hem de fiyatı ile vatandaşların en çok satın aldığı balık oldu.
BALIK TEZGAHLARI ŞENLENDİ
Bir süre önce Palamut’un tezgahları adeta istila etmesi ile palamut satışları patlamış. Vatandaşlar dondurucuya atmak ve sonraki aylarda tüketmek için bile palamut satın almıştı Palamut bereketi ve bolluğu yerine hamsi bolluğuna bıraktı. Şimdilerde balık tezgahlarında Karadeniz hamsisi tezgahları doldurmuş durumda. Bir yandan Balık sezonunda kış ayının da gelmesiyle birlikte hareketlilik yaşanmaya başlandı. Çanakkale Balıkhanesi’nde tezgahları süsleyen hamsi vatandaşların yoğun talebi ile satılmaya başladı.
AZ ÇIKAN BALIĞIN FİYATLARI ARTACAK
Çanakkale Balık halinde tezgahlarında balık çeşidinin de arttığı gözleniken Balıkçı esnafı, Bu sene palamutla çok iyi bir sezon  geçirdiğini söyleyen esnaflar, hamsi zamanının geldiğini belirtti. Şuan da en çok satılan balığın tezgahları süsleyen hamsi olduğunu belirten balıkçı esnafı,  hamsinin fiyatının diğer balıklara göre fiyatının daha uygun olduğunu, bu durumunda hamsiye olan ilgilin çok daha artmasına neden olduğunu söylediler. Balıkçı esnafı, kilosu 60 TL olan hamsi ile bir ailenin rahatlıkla doyabileceğini de ’da ifade ettiler. Çanakkale Balık Halinde Hamsinin kilosu 60 TL’den  tezgahlara sunulurken, Deniz Levrek 170 TL, Palamut 80 TL, Deniz Çupra 120 TL, İstavrit 70 TL, Zargana 80 TL, Karides 100 TL, Sarıkanat 150 TL, Tekir 120 TL, Mezgit 80 TL, Çinekop ise 120 TL’yi buldu. Balıkçı esnafı “2023 yılında balık fiyatları çok artar mı?” sorusuna “Olmayan, azalan balığın fiyatı tabii ki artacak. Çinekop balığının kilosu 70-80 TL iken şuan kilosu 120 TL’yi buldu. Az olunca böyle oldu arz talep meselesi.” diyerek cevapladılar
Murat Çağlayan