Çanakkale Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Çanakkale Şubesi üyeleri Hasta yakınından, komaya sokuncaya kadar dövme ve öldürme tehdidi alan ve Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde görev yapan Beyin Cerrahı Cengiz Kara’ yı korumak için harekete geçerek hem hukuki süreç hem de karayı korumak için poliklinik kapısı önünde nöbet tutmaya başladılar.

ÖLÜM VE SENİ DÖVEREK KOMAYA SOKACAĞIZ TEHDİDİ ALDI
Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde Beyin Cerrahı Cengiz Kara’nın poliklinik kapısı önüne doktorların “Sen. Ben, Biz Birbirimizin çaresiyiz” yazılı  döviz ile  nöbet tutan doktor ve sağlık çalışanlarını görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Bu  olayın nedeni ise 15 Aralık’ta Yapılan iş bırakma eylemine dayanıyor. Bir hasta yakını 15 Aralıkta tüm Türkiye’de uygulanan hekimlerin  iş bırakma eylemi kaynaklı hastasının muayene olmamasını gerekçe göstererek SABİM’i  defalarca arayarak Beyin Cerrahı Cengiz Kara'yı  komaya sokuncaya kadar dövme ve öldürme tehdidinde bulundu. Bu kadar ciddi tehdit edilen Beyin Cerrahı Cengiz Kara kendisinin ve ailesinin can güvenliğinden endişe ettiği için ameliyatlarını iptal ederek 19  Aralık’ta 1 haftalık izne ayrılıyor. Beyin Cerrahı Cengiz Kara Önceki gün itibariyle tekrar işinin başına dönüyor.

POLİKİLİNİK KAPISI ÖNÜNDE DÖVİZLİ NÖBET EYLEMİ
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesini korumak üzere 21 Aralık 2022 tarihinde avukatları kanalıyla hukuki süreci başlattı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesi olan Beyin Cerrahı Cengiz Kara için adres gizliği  ve yakın koruma kararı, şüpheli için de  uzaklaştırma kararı talep edildi. Ancak Beyin Cerrahı Cengiz Kara’ya aldığı ölüm tehditleri nedeni ile koruma verilmedi. Koruma verilmemesi üzerine Çanakkale Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) doktor arkadaşlarının yayında olmak ve onu korumak için kendi kendilerine önlem aldılar. Önceki gün itibari ile Beyin Cerrahı Cengiz Kara’nın görev yaptığı poliklinik önünde sırayla koruma nöbeti tutma kararı alarak nöbet eylemini başlattılar.

“ARKADAŞIMIZIN GÜVENLİĞİ SAĞLANINCAYA KADAR  NÖBET EYLEMİMİZ  DEVAM EDECEKTİR”
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Canan Çoşan “Bilindiği gibi 15 Aralık’ta tüm Türkiye’de tüm hekimler iş bıraktı. Bu iş bırakma eylemi sırasında bir hasta yakını hastasını muayene edilmemesini gerekçe göstererek SABİM’i defalarca arayarak üyemiz Beyin Cerrahı Cengiz Kara'yı  komaya sokuncaya kadar dövme ve öldürme tehdidinde bulunmuştur. Bu kadar ciddi tehdit edilen arkadaşımız kendisinin ve ailesinin can güvenliğinden endişe ettiği için  ameliyatlarını iptal ederek 19  aralıkta 1 haftalık izne ayrılmış dün itibariyle tekrar işinin başına dönmüştür. Biz de SES olarak 21 Aralık 2022 tarihinde avukatımız kanalıyla hukuki süreci başlattık, üyemiz için adres gizliği  ve yakın koruma kararı, şüpheli için de  uzaklaştırma istedik. Yani Her normal insan gibi Adalete başvurduk adale güvendik ancak bugüne kadar arkadaşımızın güvenliği için hiç bir şey yapılmadı. Biz de Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)  olarak Tabip odasıyla birlikte arkadaşımızın yanında olma ve  arkadaşımızı kendimiz koruma   kararı aldık.. Bugün itibariyle poliklinik kapısının önünde sırayla nöbet tutmaya başladık. Arkadaşımızın güvenliği sağlanıncaya kadar nöbet eylemimiz  devam edecektir.” dedi.
 
“CANIMIZIN BİR DAHA YANMASINI ASLA İSTEMİYORUZ”
Çanakkale Tabip Odası Başkanı Doktor Ayşe güneşte poliklinik önünde yaptığı açıklamada “ Doktor arkadaşımıza destek amaçlı buradayız. 15 Aralık’ta yapılan iş bırakma eylemi, tamda bu sebepten yapılan bir eylemdir. Sağlıkta şiddete yönelik etkin ve caydırışı yasaların çıkmaması nedeni ile bu iş bırakma eylemi yapılmıştır. Bu iş bırakma eyleminin ardından doktor arkadaşımız tehdit edilmeye başlandı. Sağlıkta şiddet muhtelif olaylar değildir. Bir kişinin başına tesadüfen gelmiş talihsiz olaylarda değildir. Sağlıkta şiddetin toplumsal ve politik nedenleri vardır. Sağlık Bakanlığını ve İçişleri Bakanlığını Acilen sağlıkta şiddete yönelik önlemler almaya, şiddetin sebeplerini ortadan kaldırmaya ve caydırıcı önlemler almaya davet ediyoruz. Canımızın bir daha yanmasını asla istemiyoruz. Sağlıkta şiddete bu duyarsızlık ve tepkisizliğin sonuçlarına katlanmak istemiyoruz.” dedi.

“TÜM SAĞLIKÇILARI DAYANIŞMAYA DAVET EDİYORUM
Doktor arkadaşları tarafından görev yaptığı poliklinik’ te korunan Beyin Cerrahı Cengiz Kara’ da yaptığı açıklamada” hem Çanakkale tabip Odası hem de üyesi olduğum Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın yanımda olmasından dolayı son derece memnunum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu tür istenmeyen olayların yinelenmemesi için bu tür dayanışmalar gerçekten önemli. Tüm sağlıkçıları dayanışmaya davet ediyorum.” dedi.

Ogün İnal