OYLAMADA HANGİ DURUŞLA, NASIL BİR OY KULLANDINIZ
AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas basın toplantısı düzenledi. Makas’ın düzenlediği basın toplantısında AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aynur Yavaş, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Alperen Uysal,  AK Parti Genel Meclisi Üyeleri, AK Parti Belediye Meclisi Üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Makas’ın Hem Ülke gündemini hem de 2022 yılını değerlendirdiği basın toplantısı AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Makas, basın toplantısında eleştiri oklarının CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Özgür Ceylan’a yöneltti. Basın açıklamasında Teröristlerle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in milletvekilliği 330 milletvekilinin oyuyla düşürüldüğü oylamada  CHP’li Çanakkaleli Milletvekilin nasıl bir oy kullandığı ile ilgili sorular yönelten Makas “Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Gazi Meclisimizde; eli kanlı terör örgütü PKK’nın bir mensubu ile fotoğrafları çıkan, terörist sevici HDP Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili yapılan oylama sonrası ‘bir Çanakkaleli olarak şehrimiz vekillerinin ne oy verdiğini bilmek hakkımızdır!’ demiştik. Görüyoruz ki ne CHP’li Erkek’den ne de Sn. Ceylan’dan bu konu hakkında herhangi bir açıklama yapılamamıştır. Buradan değerli kamuoyu huzurunda kendilerine tekrar sormak istiyoruz! Gazi Süleyman Paşa’dan Anafartalar Kahramanı gazi Mustafa Kemal Paşa’ya birçok şerefli komutanın hatıralarının olduğu, bedelinin şüheda kanıyla ödendiği destanların yazıldığı, Türkiye’mizin ön sözü ve milli şuurun başkenti Çanakkale’mizde aziz hemşehrilerimizin oylarıyla vekillik yapan CHP’li sn. Erkek ve sn. Ceylan bu oylamada hangi duruşla, nasıl bir oy kullanmışlardır?” dedi.
 
MANGALDA KÜL BIRAKMAYANLAR OYLAMADAKİ DURUŞUNU AÇIKLAMALI
Makas açıklamasında, Meclisteki oylamada, söylenenin aksine İYİ Parti ile CHP’nin HDP’li vekile karşı tutumunun farklı olduğunu da hatırlatarak İYİ Partiye seslendi. Makas açıklamasında “Sözlerinde ‘Bizim partimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir’ vurgusu yapan CHP’li Milletvekillerin, bu oylamadaki tutumları sonrası sözünde mi yoksa özünde mi Atatürkçüdür, kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Altını çizerek tekrar söylüyorum, Atatürk üzerinden siyaset yapmaya çalışırken mangalda kül bırakmayanların bu oylamadaki duruşunu tüm kamuoyu bilmelidir! Bu kritik oylamada sergilenmesi gereken duruşun milli bir refleks olduğunu düşünüyoruz. Bu süreçte İYİ Parti’nin CHP ile aynı tutumu takınmadığını da görüyoruz. Güzel bir atasözümüz vardır ‘körle yatan şaşı kalkar’ diye… Türkiye’mizi birlikte yönetmek iddiasıyla 6’lı masanın sacayağını oluşturan CHP ve İYİ Parti’nin birbirine benzemez bu tutumu karşısında seçmenin de akıl tutulması yaşadığını biliyoruz ve İYİ Parti buna da mı “eyvallah” diyecek merak ediyoruz” dedi.

KAMUOYU, UZ’UN  AÇIKLAMASINI BEKLİYOR
Makas, Kamuoyunun İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz’un HDP Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili yapılan oylama ile ilgili açıklamasıda  merakla beklediğini dile getirerek “Değerli kamuoyu bu konuda; iyi Parti’li Sn. Uz’dan, merakları giderecek ve kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama da beklemektedir. Buradan kendilerine, CHP’nin tutumunu nasıl değerlendirdiklerini sormak istiyoruz. Kendileri acaba CHP’li vekillere ’bu oylamadaki duruşunuz ne olmuştur’ diye sorabilmiş midir? Bu fotoğrafın bütününe baktığımızda, milli konularda dahi aynı duruşu sergileyemeyen siyasiler nasıl olacak da ortak karar alıp bu ülkeyi yönetecek merak ediyoruz ve ayrıca biliyoruz ki, tarih de seçmen de not etmeye devam ediyor” dedi.

İKİ İLÇEDE DOĞALGAZ ATEŞİ CUMA GÜNÜ YANACAK
CHP’li Çanakkale Milletvekillerini eleştiren açıklamalarının ardından Ayvacık ve Gelibolu doğal gaz ilk ateş yakma törenleri düzenleneceğini ve iki ilçede de doğalgaz kullanımının başlayacağını belirten Makas açıklamasında “Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’ın müjdesini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Grup başkanvekilimiz Bülent Turan ve milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’nun yoğun gayret ve emekleriyle, perşembe günü Gelibolu’muz cuma günü Ayvacık’ımız doğalgaz ile buluşuyor. Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan ilk ateş yakma törenine buradan tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Gelin bu tarihi ana hep birlikte şahitlik edelim. İnşallah ocak ayıyla birlikte tesisat dönüşümü tamamlanmış mekanlarda ocaklar doğalgaz ile yanacak, evlerimiz doğalgaz ile ısınacak. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’a, Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’na, EPDK ve AKSA Gaz’a, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyor Çanakkale’mize hayırlı uğurlu olsun diyoruz.” ifadelerine yer verdi.

2022 DEVASA YATIRIMLARIN TAMAMLANDIĞI BİR YIL OLDU
Basın toplantısının son bölünde 2022 yılını da değerlendiren Makas “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı müjdelerle 2023 yılını aralarken Çanakkale’mizde de müjdelerle yeni yılı karşılamak bizleri ziyadesiyle mutlu etmekte. Tabi bunun için çok çalışmak gerektiğini tüm Türkiye’ye gösteren bir siyasi hareketin mensubu olmaktan duyduğumuz onuru da paylaşmak istiyorum. 2022 yılı Çanakkale için müjdelerle dolu, devasa yatırımlarım şehrimizde can bulduğu bir yıl oldu. Gerek dünyanın en büyük boğaz köprüsünün açılışı, gerekse adeta Ege’ye yeni bir kapı açtığımız Ayvacık Tünelleri’nin hizmete girmesiyle birlikte Çanakkale bambaşka bir lige yükselerek bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Bu anlamda Türkiye Yüzyılı’nın vatanın dört bir köşesinde olduğu gibi Çanakkale’mizde de inşa edilmeye başlandığına şahitlik ediyoruz.Bizler de AK Parti Çanakkale teşkilatı olarak 2022 yılı boyunca kadrolarımızla ilçe ilçe, belde belde, mahalle mahalle, köy köy Çanakkale’mizi arşınlayarak hemşehrilerimiz ile hemhal olduk. Gerek il gerekse ilçe teşkilatlarımızla binlerce esnaf ve hane ziyaretleri, yüzlerce hasta ziyaretleri, STK buluşmaları, genç ve kadın seçmenlere yönelik saha faaliyetleriyle tam saha çalışırken partimize katılan binlerce yeni üyemizle 2022 yılını gönül rahatlığıyla uğurluyor, 2023 yılına yeni hedef ve çalışmalarımızın planlamalarını yaparak giriyoruz. AK Parti; Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı inşa edilirken, kendisini yalnızca Türkiye’mizin aydınlık yarınlarına adamış bir kadro hareketi olmaya devam edecektir. 2023 yılının; AK Parti ailesinin, milletine hizmet yolunda kutlu yolculuğuna devam edeceği bir yıl olacağından asla şüphemiz yoktur. AK Parti ailesi olarak kıymetli hemşehrilerimizin yeni yılını tebrik eder; sağlık, mutluluk ve esenlikler dileriz” dedi.

Ogün İnal