“BU BİR AYRILIK DEĞİL BU BİR GÜÇ BİRLEŞİMİDİR”
Cumhuriyet Halk Partisinde Haziran ayında yapılması planlanan seçimler için sahaya inerek çalışmalarına ara vermeden devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Merkez İlçe Gençlik kollarında görev değişimi gerçekleşti. Üç yıldır Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüten Burak Durmaz, geçtiğimi günlerde istifa etmişti. Durmaz’ın yerine MKYK’nın kararı ile Eren Saraç Cumhuriyet Halk Partisi merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevine getirildi. Saraç’in yeni görevi CHP Çanakkale İl Binası toplantı salonunda yapılan basın toplantısı ile duyuruldu. Toplantıya  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Başkanı Metin Ümit Ural, Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte,  İl Gençlik Kulları Başkanı Tuğberk Güzel, yönetim üyeleri ve partililer katıldı. Görev değişikliği  ile ilgili konuşan CHP Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel de süreç hakkında bilgiler vererek yaptığı konuşmada “Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Burak,  üç yıldır görevde   ve üç yıldır da en iyi şekilde partimize hizmet veriyor.  Bu süreçte daha iyi bir gençlik kolları oluşturmak adına  Burak ve Ana Kademe yöneticilerimizle beraber  ortak karar aldık. Burak Başkanımız da uygun gördü ve istifa ettiler.  İki gün önce de Eren kardeşimiz Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak atandı.  Ben İl Gençlik Kolları Başkanlığını alalı bir sene oldu ve bu sürede  önemli tecrübeler edindim.  Biz gelmeden önce de Burak görevdeydi ve bu parti için elinden geleni yaptı.  Onun için Burak’a teşekkür ediyor Eren kardeşimize de başarılar diliyorum. Bu bir ayrılık değil bu bir güç birleşimidir. Çanakkale Merkezde çok Burak başkanımızın da desteği ile daha güçlü bir Gençlik Kolları oluşturacağız” dedi.

ÖZELLİKLE PANDEMİ DÖNEMİNDE ÇANAKKALE CHP GENÇLİĞİNİN VARLIĞINI HİSSETTİRDİK
Görevini  Eren Saraç’a teslim eden Burak Durmaz ise yaptığı konuşmada “Bundan yaklaşık üç yıl önce 29 Şubat 2020’de Ben ve o dönemki yönetimdeki arkadaşlarımız bizden önceki yönetimden Merkez İlçe Gençlik Kolları görevini devralmıştık.  Yakında yapılacak Genel seçim öncesi  bizden daha genç arkadaşlarımıza görevi teslim etme kararı aldık. Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe  Gençlik Kolları Başkanlığına seçildiğimden bu yana  Çanakkale Merkezde Cumhuriyet Halk Partisi gençliğinin olduğunu  bence biz bütün Çanakkale’ye hissettirdiğimiz düşünüyorum.  Pandemi döneminde herkes evine saklanırken Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları hiçbir zaman evine girmedi. Gerek yardımlarla, maske sıkıntının yaşandığı dönemde evlere maske dağıtımına kadar. Hatta Valilik tarafından yapılan yardımlar da bizden örnek alınınca başlandı.   Belediye Başkanımız ve esnaflarımızla birlikte bir çok kişiye erzak dağıtımında ulaştık ve yardıma muhtaç ailelerin yanında olduk.   Ben elimizden gelen fazlasını yaptığımıza inanıyorum ve benden sonra görevi devralacak Eren kardeşime de başarılar diliyorum” dedi.

“PES ETMEMEK ÜZERE YOLA ÇIKANLAR ASLA YORULMAZLAR”
CHP Çanakkale Merkez İlçe Gençlik Kolları görevini devralan  Eren Saraç ile, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Pes etmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar” sözü ile başladığı konuşmasında
 
 “Önceki Dönem başkanımız Burak Durmaz ve yönetimine bu güne kadar verdikleri tüm emeklerinden dolayı teşekkür ederim.  Biz de yorulmadan çalışacağız. Memleketin bu kötü günlerinde omuz omuza , karanlıkta aydınlık savaşı vereceğiz.  Kuruluş ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını  en iyi şekilde temsil etmek için mücadele edeceğiz.  Biz Burak başkanımızdan devraldığımız bayrağı bir sonraki arkadaşımıza teslim edene kadar bu maratonu koşacağız” dedi.

GENÇLERİMİZE VE TÜM ÖRGÜTLERİMİZE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR
Toplantıda son konuşmayı CHP Çanakkale İl Başknaı Metin Ümit Ural yaptı. Ural konuşmasında İl Başkanı Metin Ümit Ural ise yaptığı açıklamasında “Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanımız  görevini devrederek yeni bir arkadaşımız görevi devralıyor.  Buradaki amacımız yorgunluk ya da yılgınlık değil.  Buradaki amacımız partimizin daha güçlenmesi ve seçim moduna girdiğimiz bu günlerde  sahada çok daha fazla var olabilmek, hep birlikte daha fazla çalışabilmek ve ilk genel seçimde ki bu bizim iddiamız 13. Cumhurbaşkanımız Millet İttifakının  adayı olacaktır.  Biz bu seçimi kazanacağız. Burada da kadınlarımıza, gençlerimize ve tüm örgütlerimize büyük görevler düşüyor.  Dolayısı ile bu değişim bir kan ilavesidir ve bunda hiçbir yanlışlık yoktur”  dedi.

Ogün İnal