Son teknoloji motoru, engelli binişi kolaylığı ve 104 kişilik taşıma kapasitesi ile 12 metre uzunluğundaki Mercedes marka otobüsler Çanakkale ulaşımında sıkışma yaşanan hatları rahatlatacak. Otobüslerin tanıtım etkinliğinde konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Bizim ulaşım sistemimiz Türkiye'nin en gelişmiş sistemlerinin başında geliyor. Aslında bunu kamuoyu pek fazla bilmiyor. Ulaşımda çok geniş bir teknoloji ağı kullanıyoruz. Otobüslerimizi de yeniledikçe, iyileştirdikçe Çanakkale önemli bir rahatlığa kavuşacak diye düşünüyoruz" dedi.

OTOBÜSLERİMİZİ DE YENİLEDİKÇE, İYİLEŞTİRDİKÇE ÇANAKKALE ÖNEMLİ BİR RAHATLIĞA KAVUŞACAK
Çanakkale de özellikle üniversite öğrencilerin kente gelmesi ile ulaşımda yoğunlukta üç katına çıkıyor. Üniversite öğrencilerinin yeni akademik yılın başlaması ile birlikte şehrin tüm yerlerinden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerinin evleri ve okullarına gitmesi şehir içi yolcu taşımacılığında da büyük yoğunluk yaşanmasına neden oluyor. Artan şikayetler üzerine özellikle taşıma yoğunluğunun çok artığı hatlara destek olmak için geçtiğimiz Çanakkale Belediyesi Meclisinde 2 adet otobüs alınması ile ilgili karar oy birliği ile alınmıştı. Meclisi kararı alınarak Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri parkına kazandırılan iki otobüs için tanıtım yapıldı. Halk Otobüsleri Garajında Şehir içi toplu taşıma sistemine dahil olan otobüslerin tanıtım programı gerçekleşti. Araçların tanıtım programına, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Belediye Meclis Üyeleri ve davetliler katıldı. Otobüslerin tanıtım etkinliğinde konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Bizim ulaşım sistemimiz Türkiye'nin en gelişmiş sistemlerinin başında geliyor. Aslında bunu kamuoyu pek fazla bilmiyor. Ulaşımda çok geniş bir teknoloji ağı kullanıyoruz. Otobüslerimizi de yeniledikçe, iyileştirdikçe Çanakkale önemli bir rahatlığa kavuşacak diye düşünüyoruz" dedi.

ULAŞIMDA ÇOK GENİŞ BİR TEKNOLOJİ AĞI KULLANIYORUZ
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Otobüs tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada "12 metrelik 2 adet otobüsü Devlet Malzeme Ofisi kanalıyla satın aldık. 2022 yılı bütçesi içerisinde aldık. 2023'te de yine yeni otobüsler almaya devam edeceğiz. Belediye binamız bittiği zaman onun harcamaları biraz daha rahatlayacağı için ödemeleri, biraz daha bu tür yatırımlara kaynak aktarmış olabileceğiz. Kent büyüyor, özellikle kentin yerleşimleri uzuyor. Esenlerde, TEKZEN bölgesi olsun, Kepez bölgesi olsun. Birçok yerde ulaşım yapmak zorundayız. Yerleşimler artıyor. Nüfusta artıyor, kullanımda artıyor. Bir an önce otobüs sayımızı arttırmamız gerekiyor. İki taneyle bu seneyi tamamlamış oluyoruz. Bizim ulaşım sistemimiz Türkiye'nin en gelişmiş sistemlerinin başında geliyor. Aslında bunu kamuoyu pek fazla bilmiyor. Ulaşımda çok geniş bir teknoloji ağı kullanıyoruz. Otobüslerimizi de yeniledikçe, iyileştirdikçe Çanakkale önemli bir rahatlığa kavuşacak diye düşünüyoruz" dedi. Daha sonra Başkan Gökhan ve beraberindekiler araçların içini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Ogün İnal