Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) TV’de yayınlanan sunuculuğunu Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Özlem Uyan’ın yaptığı alanında uzman akademisyen ve sanatçıları konuk eden SanatKale programının 6’ncı bölümüne Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğrusöz yer aldı.
“AKINTIYLA GELEN DENİZ CANLILARI BENİM ÖZELLİKLE İŞLEDİĞİM KONU”
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇOMÜ TV’ de yayınlanan Sanatkale programının konuğu ÇOMÜ Güzel sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Profesör Doktor İhsan Doğrusöz oldu. Doğrusöz sunuculuğunu Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Özlem Uyan’ın yaptığı Sanatkale programında yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Doğrusöz Programda yaptığı açıklama
“Eserlerim elbette ön çalışmalar da istiyor tabi. Çanakkale’nin kendi faunası sanatçılar için biçilmiş bir kaftan; ada, göl, orman, Kaz Dağları. Bunlar benim ana temalarımı oluşturmakta. Ben çocukluğumdan beri deniz kültürüne aşina biri olduğum için Marmara Denizinden akıntıyla gelen deniz canlıları benim özellikle işlediğim konu. Ben Çanakkale’nin büyük, uluslararası bir akvaryum olmasını istemekteyim. Deniz Bilimleri Fakültesindeki birçok arkadaşla da istişare etmekte ve çalışmalar yürütmekteyiz. Piri Reis Deniz Müzesine de eser bağlamında katkılarımız oldu. Bunları daha büyük bir Çanakkale değeri olarak göstermek de bizlerin görevi ben de bunu sanatçı kimliğimle, eserlerimle yapmaya çalışıyorum. İlk serim “Denizcinin Günlüğü I” yaklaşık 25 yıllık sanat hayatımın içinde olduğu bir seri. Pandemi öncesi Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde yayınlama fırsatı yakaladığım bir seri. “Denizcinin Günlüğü II” serimi de önümüzdeki yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına İl Kültür Müdürlüğümüzün galerisinde sergilemeyi planlıyorum. Bu projemi de Çanakkale değerleri olarak hayata geçirmek istiyorum” dedi.
SERGİ ALANLARI VE GALERİLERİN ARTTIRILMASI YÖNÜNDE ÇAĞRI
Doğrusöz, programda Çanakkale’nin tarihi, kültürel ve doğal mirası olduğuna dikkat çekerek konuşmasında “Özellikle Kültür Turizm Müdürlüğü yöneticilerimizden biraz daha sanatın sergi alanlarının, galerilerin arttırılması yönünde çağrıda bulunmak istiyorum. Bu konuda Çanakkale’mizde eksiklerimiz var. Çanakkale’mizi bir rol model olarak benimsemek ve özgün bir proje haline getirilmesini talep ediyor ve bu bağlamda elimizden gelen her desteği sunacağımızı söylemek istiyorum. Çanakkale’nin azımsanmayacak tarihi, kültürel ve doğal mirası var, bunları gelecek nesillere iyi aktarmamız gerekmekte. Böyle bir şehitler abidesi şehirde, böyle güzel bir Güzel Sanatlar Fakültesinin olmasında benim de katkım olduğu için çok gururluyum. Çalışmalarımda Çanakkale kadar güzide ve doğasıyla meşhur mutlu hissettiğimiz bu güzel kenti işlemekten mutluyum” ifadelerine yer verdi.
Şenay Azman