Kepez Belediyesi Berceste Korosu  Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen   “Türk Sanat Muziği Yeni Yıl Konseri”’nde Türk sanat müziği sever ile buluştu.

Çanakkale merkez ve özelliklede Kepez’de Türk Sanat Müziği sevenler Kepez Belediyesi Berceste Korosu’nun yeni yıl konserini dinlemek için Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi ‘ ne akın etti. Yeni yıl Konserini dinlemeye gelenler arasında Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’da vardı. Konsere Kepez Kent Konseyi Başkanı Orhan Sönmez, Kepez Belediyesi Kültür Müdürü Özlem Başaran Caner, Kepez Turhan Mildon Kültür merkezi sorumlu müdürü Pınar Özcan Antep’ te katıldı.  Koro Şefi  Eczacı Çetin Germenli Yönetiminde Sahne alan Berceste Korosu Yardımcı Şef Sunucu, Ferda Erdoğan, Bendir'de Özge Pehlivanoğlu, Tambur'da Yaşar Atalay, Ud'da Mehmet Engürlü, Viyola'da koro  baş şefi,  Eczacı Çetin Germenli ile unutulmaz bir Türk sanat müziği konseri verdiler.
KORO VE SOLİSTLERİN SÖYLEDİĞİ TSM PARÇALARI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Berceste Türk Sanat Müziği Korosunun yeni yıl konserinin “Ellerim böyle boş boş mu kalacaktı”, “Gizli aşk bu”,  “Aşkım bahardı” ve “Anla artık anla beni” Türk Sanat Müziği parçalarını Berceste Korosu koristleri seslendirdi. “Kalbimde arama eski yerini” Zehra Kahraman Yıldırım, “Aklımı başımdan aldı gözlerin” Türkan Demiray, “Bir masal yağmurunda” Nurten Çolakoğlu, “Bir kaç damla gözyaşı” Resûl Efe, “Bahar meltemidir başımda esen” Hanife ilgazi Bilen, “Sensiz her gecenin sabahı olmayacak sanırım” Özge Pehlivanoğlu,  “Anla artık anla beni” Türk Sanat Müziği parçalarını seslendirdi. Konserin sona ermesinin ardından Kepez Belediyesi Berceste Korusu saz ekibi ve koristlerine Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan tarafından teşekkür belgesi verildi. Kepez Kent Konseyi Başkanı Orhan Sönmez’de Kepez kent konseyi adına Koro Şefi Çetin Germenli’ ye Atatürk'ün seramik tablosu hediye etti.   
SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN TEŞEKKÜR ETTİLER
Yeni yıl konserinin ardından Kepez belediyesi Berceste Korosu Adına sosyal medya hesaplarından teşekkür yazısı yayınlandı. Kepez Belediyesi Berceste Korosu adına yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi. “12.12.2022 Kepez Berceste TSM korosu, Kepez Turhan Mildon Kültür merkezinde, Yeni Yıla Merhaba konserini; Turhan Mildon'a (Dilek Mildon )ithaf etmiştir Salonun tümünü dolduran değerli müzik dostlarımıza sonsuz teşekkürler. Bizler şarkılarımızı söylerken ruhen aramızda ve kalbimizde olan BERCESTE ailesinden Osman Inan , Banu Özışık , Macit İnal da rahmet ve huzur içinde yatsınlar dedik.  Konserin sonunda Kepez Belediye Başkanı Sn.Birol Arslan'ın elinden teşekkür belgelerimizi aldık. Başkanımızın gecede koromuz için söylediği güzel sözler gönlümüzü okşadı. Kepez Kent konseyi Başkanı  Sn. Orhan Sönmez   den aldığımız Atatürk'ün seramik tablosu bizi çok duygulandırdı. Kepez Belediyesi Kültür Müdürümüz Özlem Başaran Caner’  inde konser için güzel sözlerine çok teşekkür ediyoruz. Kepez Turhan Mildon Kültür merkezi sorumlu müdürü Pınar Özcan Antep hanım ve çalışma arkadaşlarına, sazendelerimize, korist ve solistlerimize ve her işimize koşturan koro üyemiz ve belediye çalışanımız Tuğba Uyan Kiliç  a, Video ve resim çeken Mehmet Muhittin Beşe  beyefendiye çok çok teşekkür ediyoruz.”
Şenay Azman