Bu yıl 16.’ sı gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en büyük uluslararası turizm platformu haline gelen TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi Fuar İzmir’de başladı. Fuarda Çanakkale’de standı ile konuklarını ağırlıyor

FUARDA ÇANAKKALE STANDI İLGİ GÖRÜYOR
Fuar İzmir’de başlayan16.Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresin’de Çanakkale’de standı ile misafirlerini ağırlıyor, önceki gün başlayan fuarın Çanakkale standında, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Aydeğer, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜRSAB Genel Başkan Baş Danışmanı Ahmet Çelik, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Akın Yalman, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, ÇTB Meclis Başkanı Birol Çetin, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Nilgün Cura Gökser, Başkan yardımcısı Serhat Koçarslan, Çanakkale  Bölgesel Turist Rehberleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Cihan Müşterioğlu, TÜRSAB Çanakkale-Balıkesir Bölge Temsil Kurulu Başkanı Fatih Ergün, İl Genel Meclis Üyesi Nizamettin Akça, Ayvacık İlçesi Gülpınar Köyü Muhtarı Erhan Cantürk, Naldöken Köyü Muhtarı Turgay Bulayır ve Koyunevi Köyü Muhtarı Şenol Önal ile dernek, sivil toplum kuruluşlarının, yanı sıra resmi üst düzey idareciler gelen konuklara ev sahipliği yapıyor. A Holünde 110 nolu stantta tüm zenginlikleri ile tanıtımı yapılan Çanakkale, fuarın açılışında büyük ilgi gördü. TTI İzmir 16. Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresinde Çanakkale standını ziyaret eden çok sayıda vatandaşların yanı sıra Nevşehir Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu, Kapadokya Alan Başkan Yardımcısı Yunus Başar, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz da Çanakkale standını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldılar.

İLİMİZİN TURİZMDE ULAŞILABİLİRLİK DÜZEYİ ÖNEMLİ ORANDA ARTTI
Travel Turkey Fuarında turizm sektörüyle ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Akın Yalman açıklamasında; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak turizm sektörünü tüm değerleriyle beraber ele alıyor ve büyümesi için çalışmalar yürütüyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün tamamlanmasıyla beraber İlimizin turizmde ulaşılabilirlik düzeyi önemli oranda arttı. Turizm sektör temsilcilerimizle beraber yurt içinde ve yurt dışında tanıtım faaliyetlerimiz aralıksız olarak devam ediyor. İlk hedef olarak kendimize Balkan pazarını seçtik. Bulgaristan Sofya’da faaliyet gösteren turizm acenteleriyle yaptığımız “Info Çanakkale” tanıtım etkinliğimizin meyvelerini hep beraber topluyoruz. Balkan pazarında tanıtım çalışmalarımıza 2023 yılının başından itibaren devam edeceğiz. İlimizde turizm sektörünün tüm sezona yayılması için tüm gücümüzle çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
  
“KRUVAZİYER TURİZMİ İÇİN DAHA İYİ HİZMET SUNMALIYIZ”
Çanakkale Ticaret ve sanayi odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik’ te fuar ve Çanakkale turizmi ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “Turizm acenteleri olarak İlimize gelen turistlere sunulan hizmet yelpazesini ve niteliğini geliştirmek üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kruvaziyer turizmin önemimin farkındayız. İlimizi, kruvaziyer turizm müşteri profiline daha iyi hizmet sunması için mevcut altyapımızı ve hizmet kalitemizi artırmak zorundayız. Bu amaçla Odamız çatısı altında faaliyet gösteren turizm sektör temsilcileri olarak yeni projelere üretmek için çalışıyoruz.” dedi.
 
“ÇANAKKALE’DE TURİZMİN GELİŞMESİ İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KRİTERİ ÇOK ÖNEMLİ”
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Aydeğer’ de fuar ile ilgili yaptığı değerlendirmede “İlimizin turizm sektöründe gelişmesi ve rekabet gücünü artırması için sürdürülebilirlik kriterlerine uyum sağlaması olmazsa olmazlarımız arasına girdi. Özellikle konaklama sektörü için sürdürülebilirlik kriterleriyle çok yakın bir süre içinde karşı karşıya kalacağız. Üyelerimizin sürece kolaylıkla ayak uydurması ve adapte olması amacıyla çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.   
 
“BİZLERİN AMACI, İLİMİZİN TURİZMDE DE HAK ETTİĞİ DEĞERİ ALMASI”
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz fuara ilişkin yaptığı değerlendirmedeValiliğimiz koordinasyonuyla her yıl tüm kurumlarımız, ilçelerimiz ile beraber birlik ve beraberlik içerisinde İlimizi en güzel biçimde tanıtma gayreti ile Travel Turkey Fuarı’nda yer almaktayız. Turizm sektörünün en önemli fuarlarından olan Travel Turkey’de Çanakkale Ticaret Borsası olarak bizler Ticaret ve Sanayi Odamız ile birlikte İlimizin önemli yöresel ürünleri ile fuara destek sağladık. Bizlerin amacı, İlimizin turizmde de hak ettiği değeri alması. Bu nedenle Çanakkale’deki kurum ve kuruluşlar olarak turizm fuarlarına Valiliğimiz çatısı altında katılarak İlimizi temsil ediyor ve en güzel şekilde tanıtmaya gayret ediyoruz.” dedi. Başkan Deniz son olarak, üç gün sürecek fuarın başarılı geçmesini temenni ederek, başta Çanakkale Valimiz Sayın İlhami Aktaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
 
ÇANAKKALE’MİZİ TÜM DEĞERLERİ İLE TANITMAK İÇİN TÜM PAYDAŞLAR OLARAK FUARDAYIZ
 
Çanakkale ticaret Borsası Meclis Başkanı Birol Çetin’ de yaptığı değerlendirmede  “Türkiye'nin yanı sıra değişik ülkelerin ve bölgelerin de turizm zenginliklerini, farklı destinasyonlarını yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentelere, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedefleyen Travel Turkey’de Çanakkale standımızda Çanakkale’ye ait tarihi, kültürel ve doğal güzellikler ile yöresel el sanatlarımız görsel ve yazılı materyallerle tanıtılıyor, standa gelen misafirlerimize yöresel yiyecek ve içeceklerimizden oluşan ikramlar sunuluyor. Çanakkale’miz deniziyle, doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle dünyanın incisi. Bizler de Çanakkale’mizi tüm değerleri ile tanıtmak için tüm paydaşlar olarak fuardayız. Tüm ziyaretçileri Çanakkale standımıza bekliyoruz" dedi
 Çanakkale’nin tanıtımın en etkili şekilde yapıldığı TTI İzmir ‘’16. Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi” 8-10 Aralık tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Ogün İnal