Zatürre teşhisi konuldu. Halen yoğun bakımda uyutuluyor. Minik verme hastanede yatarken bir yandan da onun hayata tutunması için gerekli olan tedavi masraflarının karşılanabilmesi için başlatılan kampanyada devam ediyor.  

MİNİK MERVE HASTANEDE YATARKEN ONU YHYATTA TUTMAK İÇİN BAŞLATILAN KAMPANYA’ DA DEVAM EDİYOR
Gelibolu’lu Tekin Ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olan dört yaşındaki Merve Tekin’in hastalıkla mücadelesi doğduktan 2 ay sonra başladı. Merve 2 aylık olana kadar ters giden bir şeylerin olduğunun farkına varan Tekin ailesi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine giderek durumu anlamaya çalıştı. Minik Merve’nin durumunun anlaşılabilmesi için çok sayıda test yapıldı. Testlerin sonuçları ise Tekin ailesini adeta yıktı. Tekin Ailesi minik kızları Merve’nin Tedavi edilmediği takdirde ölümcül olan SMA Tip 1 hastası olduğunu öğrendi. Kızının SMA hastası olduğu nu öğrenen Müteahhit Baba kızının hastalığını yavaşlatmak için tüm imkanlarını seferber edip minik kızlarını tedavi ettirmeye çalıştı. Ancak bunda başarılı olamadı. Tekin ailesi minik kızları Merve’nin yaşama tutunmasını sağlamak için Çanakkale valiliği onaylı kampanya başlattı. Merve’nin tedavisi için gerekli olan 1 Milyon 825 Bin dolar tutarındaki tedavi ücretinin toplana bilmesi için Gelibolu’da ki Sivil Toplum Kuruluş ve Dernek bir araya gelerek, Merve’ye umut olmak için onun yaşamasına yardımcı olmak için çeşitli kampanyalar, geceler, kahvaltılar, tiyatrolar ve eğlenceler düzenleyip, kapı kapı gezerek, tüm gelirleri Merve Tekin’in hesabına kalacak olan girişimleri başlattılar. Merve’nin hayata tutunabilmesi için kampanlalar  Çanakkale merkez başta olmak üzere bir çok ilçede gönüllüler tarafından yürütülmeye başlandı. mimik Merve’nin hayata tutunabilmesi için Merve’nin fotoğrafının olduğu 500 adet özel  kumbaralar ve bağış stantları yaptırıldı ve bu stantlar Çanakkale merkez ve ilçelerde işlek caddelere gönülüler tarafından konularak Merve için bağış toplandı. Ayrıca minik Merve’ye SMS üzerinden bağışların yapılabilmesini saplamak için 2809 numarasına SMS atarak 1 SMS 20 TL olarak bağış yapılması kolaylığı sağlandı. kampanya devam ederken SMA Tip 1 hastalığı ile mücadele eden Minik verme hastalandı. Minik Merve gribi teşhisi ile Gelibolu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

4 YAŞINDAKİ MERVE HEM SMA TİP 1, HEM DE ZATURE GRİBİ İLE SAVAŞIYOR
Gelibolulu SMA Tip 1 Hastası minik Merve’nin hayata tutunması için çalışma ve kampanyalar devam ediyor. Gelibolu’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ve Dernekler Çanakkale valilik onaylı başlattıkları kampanyalar ile minik Merve’nin tedavisinin yapılabilmesi için gerekli olan 2 milyon dolara yakın miktarı toplamak için var güçleri ile çalıştılar. Merve’yi sağlığına kavuşturacak olan tedavinin bedelinin karşılanması için başlatılan kampanya ile tedavi bedelinin şu an %33-34’lere ulaştı. Ancak Minik Merve’den önceki gün kötü haber geldi. Merve gribi teşhisi ile Gelibolu Devlet hastanesine kaldırıldı. Ancak Gelibolu Devlet Hastanesinde çocuk yoğun bakımı olmadığı için Merve ÇOMÜ hastanesine sevk edildi. Önceki akşamdan bu yana mimin Merve ÇOMÜ hastanesi çocuk Yoğun bakımında. Zatürre teşhisi konulan Merve yoğun bakımda uyutuyor. Merve’nin annesi  “ Merve’ye Umut ol sloganı ile açılan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Soğuk hastane odası... Merve'nin, bir çocuğun, gitmesi gereken en son yer iken sürekli hastanelerde olması Merve'yi çok yoruyor. Çok korkuyoruz. Lütfen bizi yalnız bırakmayın.” Notu ile Merve’nin hastanedeki görüntüsünü paylaştı. Merve’nin babası ferdi Tekin Merve’nin son durumu ile ilgili yaptığı açıklamada “ Merveyi Cerrahpaşa’da uyku testine götürmüştük. Cerrahpaşa’daki hastanede uyku testi odasının kaloriferleri yanmıyordu. Merve anladığımız kadarı ile bu nedenle soğuk aldı. Gelibolu’ya geldiğimizde soluk alıp vermekte güçlük çekiyordu. Enfeksiyon akciğerlere kadar inmiş. Merve’ye zatüre teşhisi kondu. Merve’nin şuan solunumunda sıkıntı var. Kan değerleri çok iyi çıkmıyor. Bu nedenle de Merve tedavi için 18 Mart Üniversite hastanesinde çocuk yoğun bakımında yatıyor. Merve’nin iyileşmesi enfeksiyon etkisinin azalmasına bağlı. Merve enfeksiyona karşı direnç göstermeye çalışıyor. inşallah bu enfeksiyon hastalığı atlatacak.” Dedi.

Ogün inal