İYİ Parti Merkez İlçe Kongresine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı İYİ Parti Genel İdare Kurulu ve Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz, İYİ Parti Gökçeada Belediye Başkanı l Çetin, İYİ Parti Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Kepez Belediye Başkan Birol Arslan, İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, iyi Parti Merkez ilçe Bakanı ve merkez ilçe başkan adayı Necati Gabran, Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcıları Rebiye  Ünüvar  ve  İrfan Mutluay, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleymen Erte, CHP İl Sekreteri Doğan Ateş,  İYİ Parti İlçe Başkanları,  İYİ Partililer ve davetliler katıldı. Genel Kurul İYİ Parti kuruluş tanıtım filminin gösterimi ile başladı. Tanıtım filminin ardından İYİ Parti 3. olağan kongresini yönetecek olan divan oluştu. Divan başkanlığını İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Yüksel Yılmaz’ın yaptığı kongrede en genç İYİ Partili üye olan Polat Atıcı’ya İYİ Parti Rozeti İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz tarafından takıldı. Genel kurulda ayrıca AK Partiden İYİ Partiye geçen çok sayıda isme de rozetleri yine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz tarafından takıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan kongrede ilk olarak siyasi konuşmalar yapıldı.

PARTİMİZİN KURULUĞUNDAN BUGÜNE KADAR %176 ÜYE ARTIŞI VAR
Kongre’nin Siyasi konuşmalar bölümünde konuşma yapan Rozeti İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz yaptığı konuşmada Çanakkale’de üye sayısını en çok arttıran parti olduklarını ifade eden uz, “ öncelik ile partimizin kuruluşundan bugüne kadar emek harcayan mücadele eden başta kıymetli ilçe başkanları, belde başkanları ve değerli yönetimleri olmak üzere, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kolay bir iş yapmadılar. Partimizi kurduğumuz öğünden bugüne kadar baktığımda %176 üye artışı var. Çanakkale’de en çok üyesini arttıran parti iyi parti olmuş. Yani bu demek oluyor ki hızla büyüyoruz. Partimiz büyürken, bu büyümeden hak sahibi olmak isteyen büyüyen pastadan pay kapmak isteyenlerde olacak. Bu durumu da son derece makul karşılıyoruz. Ama bilinmesini istediğim bir şey var. Bu günlere her birimiz büyük mücadeleler ederek geldik. Kolin otelde kapanan ışıkları biliyorsunuz. Bize kapanan salonları, kilitlenen salonları, verilmeyen salonları biliyorsunuz. Esnafa gittiğimizde bizden önce oraya giden ve “bunda PKK’lı FETO’cu” denildiği için bize kapanan kapıları biliyorsunuz. O zor dönemde hiç taviz vermeden inanarak Sayın Meral Akşener’in arkasında giden ilçe başkanlarıma, yönetimlerine, değerli üyelerime, bir hanımefendiye inanıp onun nefesinde nefes olan her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepiniz iyi ki varsınız. “ dedi.

 SEÇİM ÖNCESİ SEÇİM KARAR ALDIK
Uz konuşmasında seçimler öncesinden neden kongre kararı aldıklarını da açıklayarak “Her süreç önemli hadiselere gebe. Partimizin genel merkezi bir kongre kararı aldı. Kongre kararı almasının sebebi, daha önceki seçimde bir anda ilçe ve il başkanlarımızın seçimlerde Milletvekili adayı olması üzerine boşalan ve dolayısı ile seçimde yani cephede askersiz ve kurşunsuz kalmamızdı. Bu nedenle kongre kararı alındı ki bir daha böyle bir durum yaşanmasın. Bu nedenle parti genel idare kurulu toplandı ve kongre kararı aldı. O toplantıda Genel Başkanımız Merak Akşener bir şey söyledi, dedi ki bir önceki seçimde olduğu gibi aynı durumda karşılaşmayalım. Milletvekilliğine aday olacak arkadaşlarımız, ilçe başkanı, il başkanı ve yönetimindeki arkadaşlar ya da meclis üyeleri, bu dönem il, ilçe ve meclis üyeliklerine aday olmasınlar. Teşkilatlarımız seçime hazır hale gelsin, bu noktada görevine devam etmek isteyen belde, ilçe, il başkanları ve meclis üyeliklerine mümkünse altını çizerek söylüyorum arkadaşlar görevlerini devam etsinler onları güçlendirelim ve demokrasi gereği kongrelerini yapsınlar” bizde partimizin genel idare kurulunda alınan bu kararı Çanakkale’ye gelir gelmez teşkilatımız ile paylaştık.” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLURSAK ÇANAKKALE’DEKİ TÜM BELEDİYELERİ ALIRIZ
Konuşmasında seçime giderken iktidar yolunda partide ayrışımın değil birlik ve beraberliğin olması için il kongresinde de tek aday çıkmasını beklediğini ifade eden Uz “İlçe kongrelerimizin bugün yapılan kongre ile 12.’sini gerçekleştiriyoruz. Kongremizde tek aday var. Kongre sürecimizde 12 ilçe başkanımız ve kadroları güçlenerek, tazelenerek, yenilenerek görevlerine devam ediyorlar. Bu süreçte ilçe başkanlarımızın karşısına aday olarak çıkmak isteyenler arkadaşlarımızda bir araya getirerek konuşmak sureti ile partimiz’ de iktidara yürürken kavga gürültü olmasın diye tek adayla kongreye gidilmesini istedik ve bugün bunu da başardık. Aynı beraberliği kısa süre sonra yapılacak il kongresinde de bekliyorum.  Çünkü birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır. Biz birlik olursak Çanakkale’yi ters çeviririz. Çanakkale’de almadığımız belde, almadığımız ilçe ve merkez ilçe belediyesi kalmaz. Ama biz bölünürsek, parçalanırsak seçmen gereğini yapar ” dedi.

HİÇ BİR SİYASİ PARTİNİN ELİ PARTİMİZİN İÇİNE GİREMEZ O ELİ BİZZAT BEN KIRARIM
Uz, konuşmasının sonunda İyi Partinin ne birilerinin paydaşı nede birilerinin yandaşı olmayacağını ifade ederek “Ne Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, ne kıymetli kurucular kurulu üyelerimiz, nede Çanakkale’de partimizi kurup bugünlere kadar getirilmesinde emeği geçenler,  partimizi birilerinin paydaşı ve yandaşı olsun diye kurmadı. Hiç bir siyasi partinin eli partimizin içine giremez o eli bizzat ben kırarım, bunu da buradan ilan ediyorum.

Ogün İnal