Grup aşamasında ilk 2’ye giren Hollanda, Senegal, İngiltere, ABD, Arjantin, Polonya, Fransa, Avustralya, Japonya, İspanya, Fas, Hırvatistan, Brezilya, İsviçre, Portekiz ve Güney Kore 16 takım arasına girerek finale giden yolda devam edecekler.
Son 16’ye giren takımlar arasındaki eşleşmeleri ve oynayacakları tarihler ise şöyle oldu:
3 ARALIK
Hollanda-ABD
Arjantin-Avustralya
4 ARALIK
Fransa-Polonya
İngiltere-Senegal
5 Aralık
Japonya-Hırvatistan
Brezilya-Güney Kore
6 Aralık
Fas-İspanya
Portekiz-İsviçre
2022 FIFA Dünya Kupası, 20 Kasım-18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar'da düzenlendi. 2 Aralık 2010'da yapılan oylama sonucunda, FIFA tarafından açıklanan ev sahibi ülke Katar olmuştu. Turnuvadaki maçlar, 5 farklı şehirde ve 8 farklı stadyumda oynanandı.
Katar Futbol Federasyonu tarafından organize edilen bu turnuva, bünyesinde çeşitli ilkleri ve sonları barındırdı. Öncelikle Arap ve Müslüman dünyasında düzenlenen ilk Dünya Kupası olma özelliğini taşıyor. Ayrıca Orta Doğu'daki ilk ve Güney Kore ile Japonya'nın ev sahipliği yaptığı 2002'deki FIFA Dünya Kupası'ndan beri Asya'daki ikinci Dünya Kupası olma özelliklerini bulunduruyor. Bu turnuvanın bir diğer farkı ise 32 millî takımın yer aldığı son Dünya Kupası olmasıdır; çünkü 2026'daki organizasyondan itibaren takım sayısının 48'e çıkarılması kararı alındı.

Haber Merkezi