Çanakkale Belediyesinin yayımladığı Aralık Rehberine göre tiyatro etkinliği olarak, “Kelepçe Kullanma Klavuzu” adlı tiyatro oyunu ÇOMÜ İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde 13 Aralık Salı günü sergilenecek.
Irmak Bahçeci’nin yazdığı, Serkan Üstüner’in yönettiği 70 dakika süren tek perdelik oyunda rolleri, Başak Daşman ve Hüseyin Avni Danyal paylaşıyor.
 
Oyun Özeti ise şöyle:
Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı bu sorguda oldukça zeki ve entelektüel bir kadın, pek de zeki olmayan inatçı bir polisin karşısında kendinden emin, gözaltı süresinin bitmesini beklerken polis sadece teşkilattan ve çalışma hayatından kurtulmak derdinde.
Şafağa birkaç saat kaldı. Her gecenin sabahı olur. Ama bazı geceler vardır. Sabahları sonsuza dek öldüren geceler.
Güç dengelerinin tahterevallide gidip geldiği, kimsenin göründüğü gibi olmadığı bu sihirli sorguda “Nasıl kaybedilir?” sorusunu gelin birlikte soralım.
Sihirli bir dolapta nasıl adam kaybedilir?
Ya gençlik nasıl kaybedilir?
Ne zaman kaybederiz ahlakımızı?
Ne zaman benliğimizi yitiririz?
Hem zaten gerçekte kim kimi sorguluyor?
İllüzyonist bir kadın bir polis sorgusunda…
Işıklar açılır oyun başlar.
Sorgulanan aslında sanık değil polistir!
Biletlerinin 9 Aralık Cuma günü; Çanakkale Seramik Müzesi’nden saat: 13.00’te, Barbaros Mahallesi Muhtarlığı’ndan saat 11.00’de, Esenler Mahallesi Muhtarlığı’ndan saat 11.00’de ve Yazar ve Sanatçı Evi’nden saat 13.00’te ücretsiz olarak dağıtılacağı oyunun başlama saati ise 20.00.

Haber Merkezi