Türk Eczacıları Birliği, Ankara’da gerçekleştirilen ‘Büyük Eczacı Mitingi’ ne 20 bini aşkın kişinin katıldığını açıklayarak, teşekkür etti.
 
Eczacılar Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney mitingde yaptığı konuşmada “Türkiye’nin dört bir yanından akın akın Ankara’ya gelen binlerce meslektaşımızın katılımıyla 14 yıl aradan sonra gerçekleştirdiğimiz Büyük Eczacı Mitingimiz’de dün alanlara sığamadık. Ankara’nın meşhur ayazını, coşkumuzla, heyecanımızla ve 20 bini aşkın meslektaşımızın sarsılmaz inancıyla bahara çevirdik.
Birlik olmanın gücüyle, tek sek tek yürek dile getirdiğimiz haklı taleplerimizle Ankara’yı adeta inlettik. Bir kez daha bu mesleği yapıyor olmanın haklı gururunu alandaki meslektaşlarımızla birlikte aynı anda hissettik. Kalpten ‘iyi ki eczacıyız’” dedik!
Miting sürecinin başarılı olabilmesi için tüm gücüyle emek sarf eden Bölge Eczacı Odası Başkanlarımız ve yöneticilerimiz başta olmak üzere,
Ankara’da tek yürek olabilmek adına büyük bir özveri, coşkuyla ve heyecanla mitingimizi adına yaraşır şekilde “büyük” kılan bütün meslektaşlarımıza,
Fedakârca emek sarfeden eczacılık fakültesi öğrencilerine,
Haklı mücadelemize katkı veren yol arkadaşlarımız eczane çalışanlarımıza,
Bu süreçte sesimiz olan kıymetli basın emekçilerine yürekten teşekkürlerimizi sunarız.
Biz büyük bir aileyiz. İyi ki eczacıyız!” dedi.
 
Mesleğin geleceği ve ilaç hizmetinin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyan mitinge, tüm yurttan yüzlerce otobüs ve özel araç ile katılım sağlandı.
Eczane teknisyenleri, eczacılık fakültesi öğrencileri ve ailelerinin de yer aldığı mitingde, “Eczanelerdeki ekonomik çıkmaza dur de”, “Kontrolsüz açılan fakültelere dur de”, “İlaç fiyat farklarına dur de”, “İlaç yokluğuna dur de”, “Kamu eczacılarının hak kayıplarına dur de” yazılı dövizler taşındı.
Mitingde 7 bölgeden 7 Eczacı Odasının Başkanı ve Tüm Eczacı Kooperatifleri Başkanı Ecz. Sait Yücel de birer konuşma yaptı. Kürsü alan konuşmacılar, ilaç yokluklarının sorumlusunun eczacılar olmadığını vurgularken, eczanelerin yarısının ekonomik güçlükler sebebiyle kapanma noktasına geldiğine dikkat çekti. Kamu eczacılarının maruz bırakıldığı katsayı adaletsizliğinin durdurulması ve kontrolsüz açılan fakültelere son verilmesine yönelik talepler yinelendi.

Haber Merkezi