Günümüzde 50 yaş üstündeki erkeklerin yarısının, 80 yaş üstündekilerin ise yüzde 80’inin prostat büyümesi sorunu nedeniyle konforlarının bozulduğunu dile getiren Prof. Dr. Cabir Alan, prostat ameliyatlarında kullanılan yeni nesil bir lazer sistemi Holep yöntemi ile prostat büyümesinin daha az ağrılı ve daha hızlı şekilde tedavi edilebileceğini söyledi.
Prof. Dr. Alan, Holep tekniğinin klasik yöntemlerle yapılan ameliyatlara kıyasla daha az kanamaya sebep olduğunu, bu nedenle kan sulandırıcı kullanan kalp hastalarında da altın standart yöntem haline geldiğini belirtti.

“Hasta ameliyattan 1 gün sonra taburcu olabilir”
Prof. Dr. Cabir Alan, “Holmium lazerle sonradan büyümüş olan ve idrar yoluna baskı yapan adenom dokusu, kapsül halini almış hastanın kendi prostatından ayırılarak çıkartılır ve hastada sonradan büyüyüp de idrar yolunu sıkıştıran doku (adenom dokusu) kalmaz. Lazerle kanamalar çok iyi kontrol edildiği için hasta çok az kan kaybeder, çok rahat bir şekilde yatağına dönebilir” şeklinde konuştu.
Holep ameliyatının klasik yöntemlerle yapılan ameliyatlara göre daha az ağrı olmasının, bu yöntemin daha konforlu olduğunu gösterdiğini işaret eden Prof. Dr. Cabir Alan, “Holep yönteminde iyileşme daha hızlıdır. Hastalar Holep işleminden bir gün sonra sondasız bir şekilde taburcu edilebilir” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. 

Haber Merkezi