Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar açılış programında yaptığı konuşmada, “ Belediyemizin Ana unsurların bir araya geleceği, hizmetin tek elde toplanacağı bir alana Gelibolu’muza kazandırdık”
dedi.
 
GELİBOLU BELEDİYESİ HİZMET BİRİMLERİ YERLEŞKESİ TÜM BİRİMLERİ BİR ARAYA GETİRDİ
 
Gelibolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı törenleri kapsamın da gerçekleştirilen kutlama töreninin ardından Gelibolu Belediyesi Hizmet Birimleri Yerleşkesi açılışı’ da yapıldı. 100. Kurtuluş yılı törenleri kapsamında açılışı yapılan Gelibolu Belediyesi Hizmet Birimleri Yerleşkesi 13 bin metre karelik arazi üzerinde yer alan yerleşkenin içerisinde yaklaşık olarak 4 bin 500 metre kare kapalı alan sahip. Bu alanda araç-gereç bakım üniteleri, tamir atölyeleri ile İtfaiye ve Araç Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğünü bünyesinde barındırıyor. Gelibolu Belediyesi Hizmet Birimleri Yerleşkesi’ nin açılışı öncesinde açılışa katılan davetlilere yerleşke’nin tanıtımı video gösterimi ile gerçekleştirildi. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ında katıldığı açılış töreninde konuşma yapan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar “ Gelibolu’nun kurtuluş hamuru, ulusal Kurtuluş Savaşı’dır. Gelibolu’yu özenip de taçlandıranlar, ‘Ya istiklal ya ölüm!’ diyenlerdi.  İşte bizler Gelibolu Belediyesi olarak, ilhamımızı bu atalarımızdan aldık. Onların zorlularla teslim aldığı Gelibolu’da, belediye olarak onların evlatlarına yakışan işler yapmaya çalışıyoruz. Kanlarını döktükleri bu topraklarda, bizler de onların izinden gidenler olarak alın terimizi döküyoruz. Atalarımızın armağan ettiği bu şehre, eserler armağan ediyoruz. İşte muhterem ve hizmete sunduğumuz tesisimiz, bizim hazırladığımız proje demetinin sadece bir parçasıdır. Biz bu fırsatı hizmet etme şansını verdikleri için de sevgili Gelibolulara tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Gelibolu’yu modern, yaşanabilir, örnek bir kent yapmaya çalışıyoruz. Bugün de 100’üncü doğum günümüzde önemli bir projemizi arz ediyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. Burada hem yönetim binalarımızda hem atölyelerimizle, koordinasyonun çok daha kolaylaşacağını düşünüyoruz. Bu birimler ayrıca gelecekte hiç düşünmek istemediğimiz deprem anın toplanabileceğimiz, dağıtım yapılabilecek, koordinasyon sağlayabilecek ve kenti yönetebilecek bir kumanda merkezi ile beraber açıyoruz. Sevgili Gelibolular, yapmak istediğimiz çok şey var ama Atatürk’ün ifadesiyle, ‘hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Sadece ve sadece tek bir şeye ihtiyacımız var: Çalışkan olmak’ bu ilkeyle yola çıktık. Yani Atatürk’ün bize işaret ettiği yolda yürümeye devam ediyoruz. Şanlı mazimize ve 100’üncü yılını kutlayacağımız Cumhuriyet’e, onun kurucusu Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ selam olsun. Bizler, bu çok önemli günde törenimizi onurlandıran herkese tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.
 
YERLEŞKENİN AÇILIŞI YAPILDI
 
Özacar’ın konuşmasının ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün hediyesi olan 100’üncü yıl pastası, Başkan Özacar, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri tarafından kesildi. Ardından Gelibolu Belediyesi Hizmet Birimleri Yerleşkesi katılımcıların
temsili kurdele kesmesi ile hizmete girmiş oldu.
  
Ogün İnal