23. ATATÜRK SPOR SALONUN AÇILIŞI YAPILDI
Türkiye’nin Tanınmış İş adamlarından biri olan Sadettin Saran’ın sahibi olduğu Saran Grup tarafından Türkiye’nin dört bir yanındaki okullara yapılan spor salonlarına Çanakkale merkezde Cevatpaşa Ortaokulu da eklendi. Türkiye genelinde 22 okula spor salonu yapan ve spor salonlarının açılışının ardından da spor salonlarını İl Milli Eğitim Müdürlüklerine devreden sadettin saran 23. Spor salonunun açılışı için Çanakkale’ye geldi. Cevatpaşa Ortaokulu içerisinde yapımı tamamlanan Atatürk Spor Salonu'nun açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti. Açılış törenine Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Saran Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, daire müdürler, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Büyük, "Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, öğrencilerimizin zihin, sosyal, fiziksel gelişimini her zaman destekliyor, bu uğurda onlara gerekli her ortamı devletimizin ve değerli hayırseverlerimizin işbirliği ile sağlıyoruz. Bugün bu güzel işbirliğinin somut bir sonucu olarak, Cevatpaşa Ortaokulu'muzun içerisinde yükselen gelişim bir bütündür ilkesinden yola çıkarak, öğrencilerimizin fiziki gelişimlerini destekleyecek ulusal veya uluslararası düzeyde ülkemize başarılar kazandırabilecek öğrencilerimizin yetişeceği Atatürk Spor Salonu'nu hizmete açacak olmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. İlimizde akademik başarısı ile dikkat çeken bin 312 öğrencimizin öğretim gördüğü Cevatpaşa Ortaokulu'muzda atölyeyle müzik sınıfları, konferans salonu, kimya laboratuvarı ve oyun odası bulunmaktadır. Okulumuzda eğitim, öğretim gören öğrencilerimiz futbol, masa tenisi, basketbol, yüzme, voleybol, satranç, halk oyunları, mehter takımı badminton gibi sanat ve spor alanlarına ilgi duymakta ve öğrencilerimizin bir çok sanatsal, sportif faaliyetlerde il birincilikleri bulunmaktadır. Bu kapsamda Cevetpaşa Ortaokulu'muzdan yıllar önce mezun olan öğrencimiz devlet sporcusu ve milli yüzücü Deniz Şevin Şentuna VIRTUS Dünya Yüzme Şampiyonası'nda branşta dünya şampiyonu olarak, verilecek desteklerin ve atılacak adımların ne kadar doğru ve önemli olduğunu adeta bizlere kanıtlamaktadır. Bugün burada toplanmamıza vesile olan ve Cevatpaşa Ortaokulu'muzdaki ve ilimizdeki sanat ve spora ilgi duyan öğrencilerimize yeteneklerini geliştirecekleri Atatürk Spor Salonu'nu armağan eden Saran Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve hayırsever iş insanı Sayın Sadettin Saran Beyefendiye gönülden teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

"GENÇLERİMİZE VE ÜLKEMİZE KATKI SAĞLIYORUZ”
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Büyük’ün konuşmasının ardından kürsüye gelen Saran Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran yaptığı konuşmada  "Bugüne kadar Türkiye'nin dört bir yanında 22 spor salonu açtık ve bugün hep beraber 23'üncü spor salonu açıp Milli Eğitim Bakanlığı'na devredeceğiz. Ben bugün sahip olduğum her şeyi spora borçluyum. Spordan kazandığımızı yine spora yatırarak, gençlerimize ve ülkemize katkı sağlamak en büyük amacımız. Tolstoy'un çok sevdiğim bir lafı var, 'yaşadıklarınla değil, yaşattıklarınla anılırsın' diye. Bu ülkenin gençlerine umut olabiliryorsak, destek olabiliyorsak, güzel şeyler yaşatabiliyorsak bizden mutlusu yok. Atatürk, 'yurt sevgisi ona hizmetle ölçülür' demiş. Bizde bu yolda gençlerimize kucak açmaya devam edeceğiz. Gençler size verebileceğim en iyi tavsiye çok okuyun, çok çalışın, kendinizi sürekli geliştirin. Sigaradan uzak durun. Güçlünün yanında değil haklının yanında olun. Tabiki Atatürkçü olun" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Hakkı Uzun tarafından Saran Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran'a teşekkür plaketi verilirken, öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. Tören programa katılan protokol üyeleri tarafından spor salonunun açılış kurdelesini kesmesiyle sona erdi.

Ogün İnal