Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO)’nın aynı zamanda seçimden sonraki ilk meclis toplantısı olan 2022 yılı Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Melih Akyıl’ın başkanlığında Oda hizmet binasında yapıldı.
Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Akyıl, “Öncelikle Odamızın yeni dönem ilk toplantısı olan Kasım ayı meclis toplantısına katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu toplantımız aynı zamanda bu meclisin ilk toplantısı olma hüviyetini de taşıyor. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz Perşembe günü yönetim kurulu, disiplin kurulu, TOBB genel kurul delegeleri ve Meclis başkanlık divanı seçimlerini yapmıştık. Odamızda yaklaşık 5 yıldır birlikte hizmet etme şerefine eriştiğim geçmiş dönem meclis üyelerimize, meslek komite başkanlarımıza ve komite üyelerine, Oda personeline ve tüm üyelerimize, bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan değerli basın mensuplarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yeni oluşan meclisimize de birlikte yapacağımız çalışmalarda başarılar diliyorum” dedi.
Toplantının birinci gündem maddesinde bir önceki toplantı tutanağı okundu ve oy birliği ile kabul edildi. İkinci gündem maddesinde Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2022 yılı Ekim ayı gelir-gider durumu okundu ve meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Diğer gündem maddelerinde ise, yönetim kurulu tarafından belirlenen Hakem, Bilirkişi ve Eksper heyetleri, Odanın üyesi olduğu komisyonlara seçilen temsilciler ve Odanın iştirakleri için teklif edilen temsilerin isimleri okundu ve meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
Üçüncü kez Biga TSO Başkanlığına seçilen Şadan Doğan söz alarak, yaptığı konuşmada, 12 ve 17 Kasım 2022 tarihlerinde Odanın organ seçimlerinin demokratik bir yarış içerisinde yapıldığını ve neticelendiğini belirterek, Oda Meclisine, Yönetim Kuruluna, Meslek Komitelerine, TOBB Delegeliklerine ve Disiplin Kuruluna seçilen üyelere görevlerinde başarılar diledi.
Doğan, yeni bir döneme girdiklerini belirterek, Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni döneme hazır olduğunu, yeni dönemin üyeler, Biga ve Türkiye için huzur, başarı ve verimlilik getirmesini diledi.
Şadan Doğan, yaptığı konuşmasında Odanın mali ve idari yapısı, üye durumu, son dönemde yapılan önemli faaliyetler, gündemdeki projeler ve ziyaretler ile üst düzey görüşmeler, coğrafi işaret tescili çalışmaları, TOGG Türkiye’nin otomobili, Biga’daki yüksek öğrenim ve mesleki eğitim, Biga Fuarı, 2023 Şubat ayında Biga’da yapılacak Türkiye Ceviz & Badem Festivali, Biga’nın Turizm Potansiyelini Geliştirmeye Yönelik Planlanan Çalışmalar, Oda hizmet binasının kullanım kapasitesi ve Odanın kısa tarihçesi, oda seçimleri süreci, Odanın yeni oluşan organları konularında haziruna kapsamlı açıklamalarda bulundu.
 DOĞAN: “HİZMET BAYRAĞINI EN İYİ ŞEKİLDE TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ.”
Doğan şunları söyledi, “Odamızın organ seçimlerine 832 üyemizin duyarlılık göstererek katılmasından, kurumuna sahip çıkmasından dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Yönetim anlayışımız gereği tüm üyelerimizin birbirinden değerli olduğunu düşünüyor, Biga’mızın ve ülkemizin ekonomik ve sosyal hayatı için çok önemli unsurlar olduklarına inanıyoruz. Üye odaklı yönetim anlayışımızın organ seçimleri esnasında görüştüğümüz birçok üyelerimizden iletilen talep ve beklentilerle örtüştüğünü gördük. Üyelerimizle iletişimi sağlıklı ve sürekli kılarak bizlerden beklentilerini her zaman dikkate alacağımızın bilinmesini istiyor, talep ve beklentilerinizi mutlaka bizlere ulaştırmanızı bekliyoruz. Organ üyeliklerine seçilenler genç, hizmet etme, hizmet üretme enerjisi ve heyecanı içinde olan arkadaşlarımızdır. Siz değerli üyelerimizle sürekli irtibat halinde olacaklar. Bizler Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın sahibinin, üyeleri olduğunun bilinci ve inancındayız. Birlik ve beraberlik düşüncesiyle çıktığımız bu yolda oluşacak mutlu ve huzurlu bir ortamda hizmet üreterek üyelerimizin, bölgemizin ve Ülkemizin ekonomik ve sosyal hayatında başarıyı birlikte yakalayabileceğimize inanıyoruz. Demokratik, katılımcı, şeffaf, her an hesap verebilen yönetim anlayışıyla üyelerimizden gelen talepleri dikkate alarak en doğrusunu yapmanın gayretinde olacağımızı taahhüt ediyoruz. Değerli üyelerimize saygılarımızı ve sevgilerimizi sunar, işlerinin bereketli olmasını dilerim. Allah hiç birimizi utandırmasın.”
Doğan konuşmasının devamında; 2022 yılı Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler ile önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler ve projeler hakkında da detaylı açıklamalarda bulundu.
Son olarak Meclis Başkanı tarafından her ay en az bir kere olağan Meclis toplantısı yapılması gerektiğini ve aylık olağan meclis toplantılarının her ayın ikinci Salı günü olmasını meclisin onayına sundu ve oy birliği ile kabul edildi.
Haber Merkezi