Eylül Ekim Ayında büyük bir umutla bellenen yağış kasım ayının son günlerinde kendini gösterdi. Kuraklığa tek çözümün yağışlar olduğunu bilen vatandaşlar ve çiftçiler yağışlar ile moral buldu.

YAĞIŞLAR MUTLU ETTİ
2020 yılında yeterli yağış alınamaması nedeni ile Çanakkale’ye kullanma içme ve tarımsal sulama için su sağlayan Atikhisar barajındaki su seviyesi tehlikeli miktara gerilemişti. Atikhisar Barajındakşi su seviyesinin tehlikeli seviyeye inmesi ile Çanakkale Belediyesi encümen kararı ile su kullanımını kısıtlayan kararlar almıştı. Bu senede beklenen yağışlar bir türlü gelmedi. Özellikle Eylül ve Ekim ayının tamamında Kasım ayının ise büyük bölümünde yağış alınamadı. Bu nedenle de Atihisar Barajındaki su seviyesi tehlikeli olmasa da düştü. Bugün, yarın derken yağışlar nihayet Kasım ayının son günlerinde kendini gösterdi.  Yağışları, kuraklık tehlikesinin farkında olan vatandaşlar ve çiftçiler mutlulukla karşıladı.

GECE YARISI BAŞLAYAN YAĞIŞLAR ARALIKLAR İLE DEVAM ETTİ
Küresel ısınma başta olmak üzere birçok faktörün etkili olduğu yağışlar son yıllarda geç düşmeye başladı. Yağışların gecikmesi nedeni ile barajlar 2020 yılında yaşanan kuraklıkta olduğu gibi yarıdan fazla boşaldı. Tüm ülkede yaşanan kuraklık sorunu Çanakkale’de de görüldü.  Atikhisar Barajında su seviyesi %50’nin altına kadar indi.  Tek çare olan yağışlar da bu yıl da çok geç geldi.  Sonbaharın ilk ayı olan Eylül ve Ekim aylarında ayında beklenen yağışlar Kasım ayının sonlarına doğru kendini gösterdi. Bu günlerde büyük bir merak ile beklenen yağış önceki gün gece yarısı başladı. Yağışlar Gün boyu devam etti. Yollar tarım arazileri beklediği yağmura kavuştu. Yağışlar barajlardaki su seviyelerini de arttırdı. Vatandaşlar ve çiftçiler yağışların devam etmesini bekliyor.

Şenay Azman