ÇOMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cabir Alan, "Çaplara baktığımızda ise 9 santim ebadındaydı. Dünya literatürüne baktığımızda bu boyutlarda taşlara pek rastlanmıyor. Buda ülkemiz adına ender görülen bir durumdur" dedi.
 
Hayrettin Gültekin'in bir ay önce üroloji servisine yaptığı başvuruda, idrarını yaparken yanma ve karın ağrısı şikâyeti olduğunu, serviste yapılan tetkiklerinde çeşitli boyutlarda 20 adet taş saptadıklarını ve hemen ameliyata aldıklarını ifade eden ÇOMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cabir Alan, “Bizler de bu 20 taşı çıkardık. Bugüne kadar burada çıkardığımız en büyük taşlar bunlardı. Tarttığımızda 550 gram geldiğini gördük. Hastamızdan yarım kilogramdan fazla taş çıkarttık diyebiliriz. Çaplara baktığımızda ise 9 santim ebadındaydı. Dünya literatürüne baktığımızda bu boyutlarda taşlara pek rastlanmıyor. Bu da ülkemiz adına ender görülen bir durumdur. Hayrettin bey sağlığına kavuştu. Normal bireyler gibi idrarını rahat bir şekilde yapabilecek” diye konuştu.
 
Kendisinin şuan gayet iyi ve sağlığına kavuştuğunu ifade eden hasta Hayrettin Gültekin ise, "Hastaneye geldiğimde büyük sıkıntılarım vardı. Cabir hocam sağ olsun beni ameliyat etti. Şuan sağlığıma kavuştuk. Taşları görünce çok şaşırdım. Şok olduk. Böyle bir durum beklemiyordum" şeklinde konuştu.

Şenay Azman