Uçak kazası senaryosun da yaralılara ve uçak enkazına müdahale için sirenlerini çalarak tatbikat yerine gelen kurtarma ekipleri itfaiye ve ambulansların sirenlerini duyanlar kısa süreli panik yaşadı. Uçak kazası tatbikatı gerçeğini aratmadı.

BOEİNG 737-800 TİPİ UÇAK FAKÜLTE BAHÇESİNE DÜŞTÜ
Çanakkale’de heyecan yaratan uçak kazası tatbikatı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi önündeki  alanda gerçekleşti.  Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Çanakkale Havalimanı Acil Durum Planı kapsamında, Çanakkale Havalimanı Müdürlüğü koordinesinde, AFAD İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Kızılay, THY İstasyon Şefliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü (AYAY) işbirliğinde gerçekleştirildi. Tatbikat Senaryosu gereği, Çanakkale-Çumra seferini yapan 88 yolcu ve 6 mürettebatı bulunan Kızıl-Erdem Havayollarına ait TK15479 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi uçak, havalimanı son yaklaşmasında teknik arıza nedeniyle fakültenin bahçesine düştü.

KURTARMA VE İLK YARDIM EKİPLERİ YARALILARIN YARDIMINA KOŞTU
Uçak kazasının ardından kurtarma ve ilk yardım ekipleri olay yerine gelerek uçak enkazındaki yaralılara müdahale etti. Uçak enkazından 55 yolcu ölü olarak çıkartıldı, 39 yolcu ile kurtarma çalışmalarında yaralanan 8 kişi sağ olarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Toplam 149 personelin görev aldığı tatbikatta, kazazede ve yolcu yakınlarını da 133 ÇOMÜ AYAY öğrencisi canlandırdı. Yaralıların olay yerine gelen ambulanslarla Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi ile ÇOMÜ Sağlık, Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevki sağlandı.

Ogün İnal