Aile Bakanlığı tarafından 1000 TL doğalgaz desteği verilecek! Bu ödemeden faydalanmak isteyenler e-Devlet üzerinden başvurular yapabilecekler. Bakanlık tarafından sunulan bu destek ödemesinden yararlanmak için hangi şartlara sahip olmalısınız?
 
İŞTE ŞARTLAR
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık 1000 TL doğalgaz destek ödemesi ile ilgili şu ifadelere yer vermişti; “Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden bakanlığımızca sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvurularını yapabilecek” ifadelerine yer verdi.
 
Bakanlık tarafından verilecek olan doğalgaz destek ödemesinden faydalanmak için ihtiyaç sahibi olma şartı aranmakla birlikte doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/belde yararlanabilecektir. Bakan Yanık bu konu ile ilgili ise şu ifadelere yer vermişti; “Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet üzerinden yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak” dedi.
 
KİRACILAR DA FAYDALANABİLCEK Mİ?
Kiracılar da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının vermiş olduğu bu 1000 TL'lik doğalgaz destek ödemesinden faydalanabilmektedir. Derya Yanık; “İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği'nde kış dönemine ilişkin başvurular başladı. Önceki dönemimiz içerisinde yer almayan kiracılarımızı da destek kapsamına aldık. Bu doğrultuda başvuru şartları uygun olan ev sahibi veya kiracı olarak ikamet eden, mesken niteliğinde hanelerde yaşayan vatandaşlarımız destekten yararlanabilecek” şeklinde konuşarak bu haberi vatandaşlara duyurmuştu.
Aynı zamanda kronik rahatsızlığı bulunan veya yaşam destek cihazına bağlı bulunanlar da başvuru yapacak.
 
PEKİ NE KADAR?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğalgaz yardımı tutarlarının 900 ila 2500 TL arasında değişiklik göstereceğini şu cümleler ile belirtmişti; “Doğalgaz tüketim desteğinde yeni başvuru döneminde kiracıları da kapsama aldık ve hane başına destek oranını 900-2500 TL arasında olarak belirledik” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek olan doğalgaz desteği için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecekleri belirtilmiştir.

Haber Merkezi